7 muutosta, jotka uusi isä kokee - Äitiyden Ihme
 

7 muutosta, jotka uusi isä kokee

7 muutosta, jotka uusi isä kokee
Marisol Rendón Manrique

Kirjoittanut ja tarkastanut varhaiskasvatuksen kandidaatti Marisol Rendón Manrique.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Naisille äitiys tuo mukanaan monenlaisia muutoksia – niin ulkomuodossa, hormoneissa, elämäntavassa kuin monessa muussakin asiassa. Mutta naiset eivät ole ainoita, jotka kokevat muutoksia. Mies, myös sinä käyt monia muutoksia läpi, kun sinusta tulee isä.

Jos olet tuleva isä, sinun ei tarvitse antaa tämän uuden elämän saapumisen yllättää sinua. Nyt kerromme eräistä asioista, jotka muuttuvat vauvan myötä.

Mitkä ovat suurimmat muutokset, jotka tapahtuvat, kun sinusta tulee isä?

1. Sinulla tulee olemaan vähemmän aikaa omistautua niille asioille, joista nautit usein aiemmin

Saatat olla tottunut katsomaan jalkapalloa ystäviesi kanssa tai viettämään tuntikausia television edessä. Kuitenkin vastasyntyneen saapuessa taloon, sinun täytyy olla kekseliäämpi löytääksesi aikaa näille asioille.

Luonnollisesti tarvitset aikaa itsellesi. Mutta lapsesi vaatima hoito ja huomio tekevät oman ajan löytämisen vaikeammaksi.

uusi isä

2. Sinulla on enemmän vastuuta

Isyys on yksi upeimmista kokemuksista, joita miehellä voi olla. Mutta isyyden ilojen mukana tulee myös lisääntynyt vastuu. Uusi rutiinisi isänä sisältää myös sairaan lapsen hoitamista, syöttämistä, vaippojen vaihtamista, kotitöiden tekemistä jne. Sinun on järjestettävä aikasi hoitaaksesi näitä kaikkia tehtäviä parhaalla mahdollisella tavalla.

3. Kykysi joutuvat testiin

Isänä oleminen tarkoittaa, että teet monia asioita, joita et ole ennen tehnyt. Lapsesi on etusijalla. Sinä myös kehität sellaisia kykyjä, joita et koskaan uskonut omaavasi. Jotkut niistä asioista, joita sinun on opittava tekemään, ovat vauvan nostaminen, syöttäminen, rauhoittaminen ja naurattaminen.

4. Rahojesi hallinnan on muututtava

Yksi muutoksista, joita tapahtuu tullessasi isäksi, pyörii taloutesi ympärillä. Uusi kotitalousbudjettisi sisältää sairaalalaskuja, vauvanvaatteita, vaippoja ja ehkäpä jopa korvikemaitoa. Voit myös haluta aloittaa varojen siirtämisen sivuun lapsesi tulevaisuutta varten. Raha-asioittesi järjestäminen on yksi tärkeä osa aloitustasi urallasi isänä.

5. Et halua jättää vauvaasi päivän aikana

Pitkän viikon jälkeen odotat innokkaasti päästäksesi viettämään aikaa lastesi kanssa. Muista, että sekä äidit että isät tarvitsevat myös aikaa ollakseen ystävien ja perheen kanssa. Muuten on helppo joutua oman kodin vangiksi.

tuleva isä

6. Sosiaalisessa piirissäsi saattaa tapahtua joitakin muutoksia

Siitä hetkestä lähtien, kun sinusta tulee isä, alat viettää enemmän aikaa muiden pariskuntien kanssa, jotka käyvät läpi samaa prosessia. Suhteiden ylläpitäminen naimattomien tai lapsettomien ystävien kanssa on vaikeaa. Paikat, joissa vierailette ja asiat, joita teette pyörivät nyt lapsesi ympärillä.

7. Löydät itsestäsi feminiinisen puolen, jota et koskaan tiennyt sinulla olevan

Herkempi puolesi kukoistaa, kun sinusta tulee isä. Kun näet itsesi pikkuisessa vauvassasi, tunnet sellaista rakkautta ja hellyyttä, jota et ole koskaan ennen tuntenut. Tämä on tunne, jota et ole tiennyt olevan olemassa. Toiminnot, joita aiemmin pidit “liian naisellisina”, eivät enää ole ongelma. Teet mitä tahansa lapsesi vuoksi.

Suosituksia uudelle tai tulevalle isälle

  • Aika on paras lahja, jonka voit antaa lapsellesi. Hyödynnä jokainen hetki, jonka pääset jakamaan lapsesi kanssa. Pienokaisesi kasvamisen näkeminen on etuoikeus, jota et saa kieltää itseltäsi.
  • Ole kärsivällinen. Muista, että tehtäväsi on opettaa lapsellesi kaikkea, mitä hänen tarvitsee tietää. Ajoittain sinusta tulee tuntumaan siltä, että menetät kärsivällisyytesi. Katso vain hänen pieniin kasvoihinsa – täynnä hellyyttä – ja vedä syvään henkeä.
  • Keskustele ja leiki lastesi kanssa. Sinun liikkeesi ja eleesi ovat vauvasi parhaat ystävät hänen ensimmäisen elinvuotensa aikana. Lapsesi oppii helpommin liikkeen kautta.
  • Kiinnitä huomiota lapsesi tunteisiin. Joka kerta lapsesi ilmaistessa itseään, hän odottaa sinulta vastausta. Aikuisina meitä ärsyttää, kun meistä tuntuu kuin puhuisimme seinille. Samalla tavalla lapsesi haluaa tuntea, että hänet nähdään ja häntä kuunnellaan.
  • Rakkaus ja kurinpito – täydellinen yhdistelmä. Lapsesi kasvattaminen rakkaudella on avainasemassa hänen muotoutuessaan aikuiseksi. Osoita hänelle kaikki kiintymyksesi, mutta opeta hänelle myös oikea tapa käyttäytyä.

Saatat ajatella tällä hetkellä, että kaikki nämä muutokset tuntuvat hiukan liian äärimmäisiltä. Mutta kun pääset kokemaan lapsesi rakkautta, sinulla on kaikki tarvitsemasi korvaus niistä suurista uhrauksista, joita olet tehnyt. Tunnet olevasi maailman onnekkain mies joka kerta, kun lapsesi antaa sinulle halauksen tai suukon.

Nauti tästä uudesta ajasta elämässäsi. Ota ilolla vastaan tämä uusi versio itsestäsi. Toivota uusi isällinen itsesi avosylin tervetulleeksi. Olet isä!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.