Vinkkejä lasten arpien häivyttämiseen
 

Vinkkejä lasten arpien häivyttämiseen

Tiesitkö, että on olemassa kasvi, jolla on monia parantavia ominaisuuksia ja jonka geeliä voi käyttää arpien häivyttämiseen? Lue lisää alta!
Vinkkejä lasten arpien häivyttämiseen
Nelton Ramos

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Ramos.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Jotkut pitävät kotona lääkeaaloeta, jonka tieteellinen nimi on Aloe vera. Tällä kasvilla on monia parantavia ominaisuuksia, ja sen geeliä käytetään muun muassa lasten ja aikuisten arpien häivyttämiseen.

Erityinen kasvi

Aloe vera -kasvit vaativat hyvin vähän hoitoa ja ne ovat monelle erittäin arvokas apu kotona, sillä niiden ominaisuuksia ja ravintoaineita voi hyödyntää niinkin monipuolisiin käyttötarkoituksiin kuin yskän lievittäminen kotitekoisen siirapin avulla tai ihon ulkonäön oleellinen kohentaminen.

Hyödyntääksesi aloe veraa leikkaa vain kasvista lehti ja poista kuori, kunnes pääset käsiksi sisällä olevaan geeliin. Anna lehden ensin olla muutama minuutti, jotta siitä irtoaa kellertävää nestettä. Tämän jälkeen kuori se ja laita geeliä haavan tai arven päälle.

On myös voiteita, joiden vaikuttavana ainesosana on aloe vera, ja niitäkin voi käyttää luottavaisin mielin. Aloe veran ja muiden kotihoitojen salaisuus on niiden sinnikäs käyttö.

Toinen hyvä neuvo – joka ei koske pelkästään lasten arpien häivyttämistä, vaan koko ihon hoitoa yleisesti – on välttää liiallista auringonottoa.

Aloe verasta voi valmistaa kotihoitoja lasten arpien häivyttämiseen.

Kotikonsteja lasten arpien häivyttämiseen

Jotkut hyödyntävät ruusunmarjaöljyä iholla olevien jälkien häivyttämisessä. Toiset taas käyttävät kurkkumehua tai yksinkertaisesti vain hierovat kasvojaan kurkkuviipaleilla. Tämäkin auttaa häivyttämään jälkiä ja myös virkistämään ihoa.

Voit myös hieroa hoidettavaa aluetta munanvalkuaisella vanulapun avulla. Munanvalkuaisilla on voimakkaita parantavia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa häivyttämään arpia.

Hunaja on tehokas ainesosa ihon pehmittämiseen ja sen ulkonäön kohentamiseen. Levitä hunajaa arpien peittämille alueille ja hiero kasvoja hellävaraisesti. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele iho.

Ihon kauneusvirheitä voi vaalentaa myös hankaamalla niihin perunaviipaletta hellävaraisesti. Anna sen vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhtele hoidettu alue.

Yksi vinkki on sekoittaa kulhossa ruokalusikallinen sitruunamehua, hunajaa, manteliöljyä ja maitoa. Levitä seosta sitten arpiin, anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele iho lopuksi.

Aloe vera auttaa häivyttämään arpia.

Erilaiset arvet

Iho on koko kehoa peittävä uloin pinta. Se on monimutkainen anatominen ja toiminnallinen elin, joka on yhteydessä koko elimistön fysiologiaan ja patologiaan. Se altistuu useille erilaisille haitallisille tekijöille.

Ihotautilääkärit pitävät arpia haavan tai vaurion paranemisen seurauksena. Ja tästä syystä toisilla ihmisillä on muita suurempi taipumus saada arpia.

Mitä nuorempi ihminen on, sitä helpompaa paraneminen on ja sitä haaleampi arpi on.

Dermatologiaan erikoistuneelta sivustolta saatujen tietojen mukaan arpia on erilaisia sen mukaan, vaikuttavatko ne ihon pintaan, väriin vai toimintaan.

  • Ihon pintaan vaikuttavat arvet. Nämä kehittyvät tavallisesti viikkoja vaurion jälkeen. Ne ovat paksuja, koholla ihosta ja väriltään yleensä punertavia.
  • Ihon väriin vaikuttavat arvet. Tällaiset arvet jättävät ihon aiempaa vaaleammaksi (hypopigmentaatio) tai tummemmaksi (hyperpigmentaatio).

Dermatologiaan erikoistuneella sivustolla kerrotaan, että haavan täydellinen paraneminen kestää vähintään vuoden. Siellä todetaan myös, että erittäin pienet ja pinnalliset vauriot tai haavat korjautuvat itsestään jälkiä jättämättä, kun taas erittäin suuret vauriot, joissa menetetään kudosta, jättävät valtavia arpia.

Mitä pahempi haava on, sitä hankalampaa sen paraneminen on. On tärkeää muistaa, että arpia ei voi koskaan saada kokonaan pois, mutta monissa tapauksissa niitä voi merkittävästi häivyttää sekä lapsilla että aikuisilla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.