Kauniit arabiankieliset tytön nimet - Äitiyden Ihme
 

Kauniit arabiankieliset tytön nimet

Kauniit arabiankieliset tytön nimet
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tänään listaamme 20 kaunista arabiankielistä tytön nimeä, joita voidaan käyttää sellaisenaan tai inspiraationa myös muita kieliä puhuvissa maissa. Jokaisella seuraavista nimistä on selkeä merkitys ja tarina takanaan. Useat arabiankieliset tytön nimet viittaavat älylliseen, moraaliseen tai hengelliseen perintöön, kun taas toiset kertovat Lähi-Idän kasveista, eläimistä tai kulttuurista.

20 kaunista arabiankielistä tytön nimeä

 1. Amber: Tämä ámbar-sanasta periytyvä nimi tarkoittaa arvokasta jalokiveä.
 2. Noor: Tämä kaunis nimi tarkoittaa valoa tai kirkkautta. Nimi on saanut suurta suosiota arabien keskuudessa Jordanian kuningatar Noorin ansiosta.
 3. Lila: Kolmas ehdotuksemmme juontaa juurensa Laila-nimestä, joka tarkoittaa iltahämärää tai yön seuralaista. Myös esimerkiksi Leila ja Layla ovat saman nimen muunnoksia.
 4. Ines: Nimi voidaan kirjoittaa myös muotoon Inés. Arabian kielessä kyseinen kaunis nimi tarkoittaa huomioivaa seuralaista ja sosiaalista ihmistä.
  Kauniit arabiankieliset tytön nimet
 5. Maïssa: Tämä miesten Maysan-nimen muunnos on noussut viime aikoina suosituksi nimeksi arabimaailmassa. Nimi tarkoittaa kirkasta tähteä, ja se voidaan kirjoittaa myös muodossa Meïssa tai Mayssa.
 6. Maya: Jos haluat modernin nimen tyttärellesi, Maya on hyvä valinta. Nimi tarkoittaa arabian kielellä sulokkuutta tai prinsessaa.
 7. Amina: Amina muodostuu sanasta amin, joka tarkoittaa uskollista. Amina oli islamin profeetta Muhammedin äiti.
 8. Aisha tai Aysha: Nimi juontuu arabian kielen aish-sanasta, joka tarkoittaa elossa. Aisha tarkoittaa täynnä elämää. Muhammedin kolmannella vaimolla oli tämä nimi, ja moni muslimi pitää nimen merkityksenä uskovaisten äitiä.
 9. Fatima: Fatima tarkoittaa nuorta naista tai neitoa. Nimi esiintyy myös muodossa Fatma, Fatym ja Fatouma. Nimi on hyvin suosittu arabimaissa ja myös espanjankielisillä alueilla Fatiman Neitsyt Marian ansiosta.
 10. Malika: Nimi on peräisin malaka-sanasta, joka tarkoittaa omistaa. Arabikulttuurissa nimi merkitsee kuningatarta.
 11. Shadia: Tämä nimi tulee shadiya-sanasta, joka tarkoittaa se, joka laulaa melodisesti. Nimestä tuli hyvin suosittu arabimaailmassa egyptiläisen 50-luvun laulajan Shadian ansioista, joka sai lempinimensä kauniin äänensä vuoksi.
  Kauniit arabiankieliset tytön nimet
 12. Zahra: Inspiraationa on sana “zuhra”, joka tarkoittaa “peitetty kirkkaan valkoisilla kukilla”. Se on myös planeetta Venuksen nimi, ja arabian kielessä se symboloi kauneutta ja kirkkautta.
 13. Aya: Tämä on kaunis ja hyvin muodikas nimi. Se tarkoittaa “Koraanin säettä”, ja sitä käytetään arabiankielisessä maailmassa kristittyjen puhuessa Raamatun säkeistä.
 14. Lea: Nimi kirjoitetaan “Liyah” arabain kielessä, ja se on Koraanissa yhdellä profeetta Jacobin vaimoista. Sitä on myös heprean ja kiinan kielissä, joissa se tarkoittaa “lotusta”, “kauneutta” ja “sulokkuutta”.
 15. Lyn: Tämä tulee sanasta “layyin”, joka tarkoittaa “pehmeä”, “joustava” ja “hellä”. Sen muunnokset ovat Layn, Leyna, Lina tai Lyna, jotka tarkoittavat “nuorta palmua paratiisissa”.
 16. Rim: Merkitys on “valkoinen Saharan gaselli”. Usein tätä nimeä käytetään arabiankielisessä runoudessa kauniisiin silmiin viitatessa. Esimerkiksi sanotaan “Rimin silmät”, ja nainen, jolla on tämä nimi, onkin usein kaunis.
 17. Amal: Amal tulee sanasta “amal”, joka tarkoittaa “toivoa”. Yksi kuuluisimmista nimen kantajista on Amal Clooney, näyttelijä ja ohjaaja George Clooneyn vaimo, joka on libanonilaista ja brittiläistä alkuperää.
 18. Salma: Alkuperänä on sana “selem”, joka tarkoittaa “rauhaa”. Nimen kuuluisin kantaja on meksikolais-libanonilainen näyttelijä Salma Hayek.
 19. Shakira: Nimi tarkoittaa “sulokasta” tai “täynnä sulokkuutta”, ja se tulee sanasta “shakara”, joka tarkoittaa “kiittämistä”. Tunnetun siitä tekee tietysti libanonilais-kolumbialainen laulaja Shakira.
 20. Noura tai Nora: Viimeisenä sitten tämä nimi, joka tulee sanasta “nur”, joka tarkoittaa “jumalallista valoa”. Kuuluisuuksiin, joilla on tämä nimi, lukeutuu amerikkalainen ja palestiinalaisjuuret omaava malli Jelena Noura Hadid, tunnetummin Gigi Hadid.

Toivomme, että tämä arabiankielisten tytön nimien valikoima antaa sinulle ideoita oman lapsesi nimeämiseen. Jos joku näistä sai sinut kiinnostumaan, miksipä et valitsisi tyttärellesi hiukan eksoottisempaa nimeä?

Olemme jo aikaisemmin listanneet kauneimpia kreikkalaisiaitalialaisia, ranskalaisia ja asturiankielisiä tytön nimiä, jotka voivat myös toimia inspiraationa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.