Lapsi on äidin kaunein taideteos - Äitiyden Ihme
 

Lapsi on äidin kaunein taideteos

Lapsi on äidin kaunein taideteos
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

“Lapseni on upein taideteokseni.” Saatat kuulla tämän tyyppisen lauseen neuvolan odotushuoneessa tai päiväkodin pihassa. Muotoilee äiti lauseen miten tahansa, sen merkitys on selvä, eikä kyse ole triviaalista asiasta. Olitpa taiteellisesti lahjakas tai et, ei ole olemassa upeampaa taideteosta kuin elämän ihme itse. Tämän mestariteoksen luominen kestää 9 kuukautta ja kehittäminen eliniän. Lapsi on äidin kaunein taideteos.

Lapseni on taideteos

Äiti alkaa luoda suhdetta lapseensa jo siinä vaiheessa, kun vauva elää vielä kohdussa. Äiti tuntee, kuinka tämä hänen kehostaan vielä riippuvainen olento alkaa muodostaa omaa elämäänsä. Ja hän tietää, että tämä pienokainen, joka oli joskus osa äitiään, ymmärtää häntä paremmin kuin kukaan muu.

Lapsesi tuntee kipusi, samalla tavoin kuin hän vatsassasi asuessaan tunsi sydämesi sykkeen. Lapsi tuntee voimasi, sillä hän kuuli väsymyksen aiheuttamat huokauksesi ja niitä seuranneen syvän hengityksen, joka kannusti sinua jaksamaan. Hän tunsi sinun taistelevan mahdottomalta tuntuvaa vastaan.

Lapset syntyvät maailmaan tällä tiedolla aseistettuina ja turvattuina. Vaikka lapsi vaikuttaa puolustuskyvyttömältä, hänen pieni kehonsa sisältää elämän salaisuudet.

Lapseni, upein taideteokseni, liikuttaa minua. Lapsellani on voima ja yliluonnollinen lahja kuljettaa minut menneisyyteen, vaikka olen täällä nykyisyydessä ajattelemassa tulevaisuutta. Nämä kolme asiaa hahmottuvat yhdessä hetkessä rakkauden kautta.

Vastasyntyneet herättävät meissä hellyyden ja viattomuuden tunteita. Heidän kykynsä tuoda rauhaa kiireiseen ja vilkkaaseen elämäämme on suurempi kuin minkään taideteoksen voima. Lapsen hassut vitsit ja ilmeet ovat kiehtovampia kuin Mona Lisan hymy.

Lapseni on taideteos

Lapseni on upeampi kuin yksikään taideteos

Lapseni ihon tuoksu, hänen ilkikuriset pelleilynsä ja kaikki hänen katseestaan kuvastuva on upeampaa kuin yksikään taideteos.

Lapsen kasvun seuraaminen on yhtä outoa ja kiehtovaa kuin Frida Kahlon fantasiat. Se, että näen lapseni kohtaavan epäonnistumia ja tuntevan olonsa toivottomaksi ja turhautuneeksi, on häiritsevämpää kuin yksikään Van Goghin tai Munchin maalaus. Erilaisine puolineen ja tapoineen, niin kotona kuin kodin ulkopuolella, lapseni on moniulotteisempi kuin Picasson kubistinen potretti.

Lapsen saapuminen elämääsi voi muuttaa käsityksesi hämmästyttävästä ja mestarillisesta. Ei ole olemassa museota, jossa esiteltäisiin jotain yhtä maagista. Eikä yksikään taideteos pysty kilpailemaan itsensä totuuden kanssa. Tämä on teos, joka ilmaisee niin paljon, mutta inspiroi vielä enemmän.

Lapsuuden vetovoimaa on vaikea vastustaa. Lapseni on upein taideteokseni – sellainen, jota pohdiskelen tyytyväisenä hiljaisesti. Olen tyypillinen äiti, haltioissani olennosta, josta on kasvanut oman elämänsä herra.

Uppoa tähän taideteokseen. Suukko, halaus tai yksinkertainen rakkauden toivotus on tarpeeksi viedäkseen jalat altasi. Lapsi on rakkautesi hedelmä, toiveidesi ruumiillistuma.

Muista pysähtyä ja arvostaa lastasi. Tarkkaile yksityiskohtia ja paina ne kaikki mieleesi. Tunne itsesi onnekkaaksi jokaisesta lapsen hyveestä ja hyväksy hänen pienet vikansa.

Nauti lapsen kauneudesta ja hämmästy hänen luonnollisesta viehkeydestään. Lapsesi kautta ymmärrät rajattoman rakkauden merkityksen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.