15 italialaisperäistä tytön nimeä merkityksineen - Äitiyden Ihme
 

15 italialaisperäistä tytön nimeä merkityksineen

15 italialaisperäistä tytön nimeä merkityksineen
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 15 huhtikuuta, 2019

Siltä varalta, että perheesi on täydentymässä tyttärellä, ja etsit lapsellesi sopivaa nimeä, jaamme tänään inspiraatioksesi 15 italialaisperäistä tytön nimeä merkityksineen.

Toisten mielestä on suorastaan erikoista, että vanhemmat valitsevat lapselleen vierasmaalaisen nimen, kun taas osa vanhemmista haluaa vapautua perinteiden asettamista rajoitteista ja lähteä etsimään pojilleen ja tyttärilleen nimiä muista kulttuureista.

15 italialaisperäistä tytön nimeä merkityksineen

1. Carlotta

Tämä nimi tarkoittaa voimakasta. Nimi sopii lujaluonteisille tytöille. Carlotta-nimiset naiset ovat vahvoja luonteeltaan, mikä auttaa heitä elämässä eteenpäin.

2. Giulia

Tämä kaunis nimi voidaan kirjoittaa myös muodossa Julia. Se merkitsee kiharia hiuksia. Tämä on mainio nimi tyttärelle, jolla on kauniit, kiharat hiukset.

3. Antoinette

Tämä on yksi kauneimmista italialaisista tytön nimistä. Nimi on kuulunut monille suurille persoonallisuuksille, joista yhtenä esimerkkinä on Marie Antoinette. Antoinette merkitsee pientä kukkaa tai sulokkuutta täynnä olevaa.

4. Francesca

Tämä nimi juontaa juurensa latinalaisesta Franciscusista, joka tarkoittaa ranskalaista miestä. Francesca puolestaan merkitsee ranskalaista naista. Koska kyseessä on latinalainen nimi, sitä käytetään laajalti niin Ranskassa, Italiassa kuin Kataloniassakin.

15 italialaista tytön nimeä ja niiden merkitykset

5. Chiara

Tämä kaunis italialainen nimi tunnetaan myös Clarana. Chiara-nimi merkitsee kirkasta tai valoisaa.

6. Anunzziata

Tämän nimen kirjaimellinen merkitys on julistus . Nimi viittaa pääasiassa Neitsyt Marian julistukseen. Koska Italia on perinteisesti katolinen maa, monet italialaiset valitsevat tämän tyttärensä nimeksi.

7. Dalila

Tämä tunnettu nimi on alun perin heprealainen. Raamatussa Delilah oli Samsonin vaimo, joka petti miehensä ja vei hänet filistealaisten luokse. Suorassa käännöksessä tämä nimi merkitsee häntä, jolla on avain.

8. Flavia tai Flaviana

Tämä nimi merkitsee häntä, jolla on vaaleat hiuksetNimi sopii erinomaisesti vaaleahiuksisena syntyvälle tyttärelle.

9. Constanza

Tämä nimi tarkoittaa häntä, joka kuuluu tai jatkuvuutta. Constanzaksi nimettyjä naisia luonnehditaan kyvykkäiksi johtajiksi ja henkilöiksi, joilla on vaikutusvaltaa muihin.

10. Luigina

Tämä nimi merkitsee voimakasta taistelijaa. Se voidaan muuntaa myös Luisaksi, mutta sen italialainen versio tuo nimeen romanttista kaikua.

11. Isabella

Tämä nimi on heprealaista alkuperää ja siitä on olemassa lukuisia variaatioita eri kielissä. Se voidaan muuntaa esimerkiksi Isabeliksi tai Isabelaksi. Nimi merkitsee häntä, joka rakastaa jumalaa.

12. Corina

Tämä nimi tarkoittaa neitoaCorinaksi nimetyillä tytöillä on taipumus olla vahvoja persoonallisuudeltaan ja luonteeltaan. He voivat olla myös hyvin rehellisiä ja intomielisiä.

15 italialaisperäistä tytön nimeä merkityksineen

13. Alessandra

Tämä nimi merkitsee lyhyesti voittajaa. Se on sievä variaatio espanjalaisesta Alejandrasta. Tämä on eräs Italian yleisimmistä nimistä. Alessandralla on yleensä mainio persoonallisuus, minkä ansiosta hänen ihmissuhteensa ovat mutkattomia.

14. Fabiola

Tämä nimi merkitsee papujen kasvattajaa. Tämä nimi oli eräällä kuuluisalla historian henkilöllä nimeltä Fabiola Roomalainen, joka tunnetaan myös Pyhänä Fabiolana. Toisen aviomiehensä kuoleman jälkeen Fabiola myi kaiken omaisuutensa ja antoi rahansa köyhille, omistaen loppuelämänsä sairaista huolehtimiselle.

15. Gabriella

Gabriella voidaan muuntaa myös muotoon Gabriela. Jotkut kuitenkin uskovat, että nimen italialainen variaatio tuo siihen lisää hohtoa. Nimi merkitsee jumalan naista. Astrologit uskovat, että Gabriella-nimisillä naisilla on vaisto tehdä hyviä päätöksiä. Heitä luonnehditaan hyvin lempeiksi, hyväntuulisiksi ja rakastaviksi ihmisiksi.

Kun olet käynyt läpi tämän monimuotoisen italialaisten nimien listan, voit omistaa aikasi sellaisen nimen valitsemiseen, joka sopii omalle tyttärellesi parhaiten. Muista, että nimellä on voima muokata tyttäresi persoonallisuutta. Tee siis nimivalinta kaikessa rauhassa ja valitse sellainen nimi, josta on lapsellesi apua tulevaisuudessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Krawczyk, M. J., Dydejczyk, A., & Kułakowski, K. (2014). The Simmel effect and babies’ names. Physica A: Statistical Mechanics and Its Applications. https://doi.org/10.1016/j.physa.2013.10.018
  • Barucca, P., Rocchi, J., Marinari, E., Parisi, G., & Ricci-Tersenghi, F. (2015). Cross-correlations of American baby names. Proceedings of the National Academy of Sciences. https://doi.org/10.1073/pnas.1507143112
  • Xi, N., Zhang, Z. K., Zhang, Y. C., Ge, Z., She, L., & Zhang, K. (2014). Cultural evolution: The case of babies’ first names. Physica A: Statistical Mechanics and Its Applications. https://doi.org/10.1016/j.physa.2014.03.042

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.