10 kaunista asturiankielistä tytön nimeä - Äitiyden Ihme
 

10 kaunista asturiankielistä tytön nimeä

Nämä asturiankieliset tytön nimet viehättävät yksinkertaisuutensa ja kauniin merkityksensä vuoksi ja liittyvät kiehtovalla tavalla menneisyyteen. Jatka lukemista, jos kaipaat kansainvälistä inspiraatiota tyttövauvasi nimen valintaan.
10 kaunista asturiankielistä tytön nimeä
María José Roldán

Tarkistanut ja hyväksynyt: kasvatuspsykologi María José Roldán.

Kirjoittanut Yamila Papa

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Asturian kieli on vanha romaninen kieli, jota puhutaan Pohjois-Espanjassa Asturian, Kantabrian, Leónin, Salamancan ja Zamoran alueilla. Kyseessä ei ole laajalle levinnyt kieli, mutta monet espanjalaiset vanhemmat valitsevat asturialaista alkuperää olevan nimen tyttövauvalleen. Yksi syistä lienee se, että nämä nimet ovat paitsi kauniita ja helposti äännettäviä, ne myös sopivat hyvin muihinkin kulttuureihin ja kieliin. Tänään esittelemmekin 10 kaunista asturiankielistä tytön nimeä.

10 kaunista asturiankielistä tytön nimeä

Jos et vielä ole päättänyt lapsesi nimeä, mutta tiedät jo perheen täydentyvän tyttärellä, seuraava lista voi olla avuksi. Kaikki nämä nimet sopivat hyvin myös suomalaisille perheille, eikä nimien käyttäminen vaadi yhteyttä asturian kieleen tai Espanjaan.

1. April

Tämä ei itse asiassa ole alunperin asturiankielinen nimi, mutta sitä käytetään paljon alueella ja muutenkin Espanjassa. April tulee latinan kielestä ja viittaa huhtikuuhun. Nimi tuo mieleen kukat, kevään, uuden syntymisen, auringon, ilo ja luonnon. Se sopii hyvin muillekin kuin huhtikuussa syntyneille tytöille!

2. Adelina

Tämä on yksi kauneimmista ja herttaisimmista asturiankielisistä nimistä, tarkoittaesn anteliasta ja jaloa. Nimi sopii itsenäisille, rehellisille ja vaativille naisille, jotka ovat luontaisia johtajia. Nimi kuvaa myös uskollista, levotonta ja kaikin voimin päämääriinsä pyrkivää naista.

3. Agada

Asturian alueella tämän nimen toinen versio on Agueda. Molemmat nimet tarkoittavat hyvää. Kansanuskomuksissa nimi Agada kuuluu hellälle, herkälle, tunteelliselle, rauhalliselle, herttaiselle ja mielikuvitukseltaan rikkaalle naiselle tai tytölle. Nämä ominaisuudet ovat monen toiveita tyttärelleen, joten Agada voi olla täydellinen valinta lapselle.

10 kaunista asturiankielistä tytön nimeä

4. Aida

Vaikka tämä nimi onkin peräisin arabian kielestä, sitä on käytetty Asturian mailla jo hyvin kauan. Nimi tarkoittaa sitä, joka palaa.

5. Anxelica

Tämä on Angelica-nimen asturiankielinen versio, jonka merkitys on enkelin kaltainen. Nimi sopii oivallisesti tytölle, joka on täydellisyyteen pyrkivä, täsmällinen, älykäs, tunteellinen ja dynaaminen ajattelija. Anxelica on intohimoa viestivä, mutta samalla kuitenkin hellä ja herkkä nimi.

6. Arabela

Tämä on ollut suosittu nimi viime vuosina, ja espanjan kielessä sen vastine on Anabel. Arabela tarkoittaa täydellisellä jumalalla on myötätuntoa, ja se viittaa ajattelevaiseen ja luotettavaan naiseen, joka haluaa auttaa kaikissa tilanteissa. Nimen ajatellaan kuuluvan myös mystiselle, uteliaalle ja hiukan itsepäiselle tytölle, josta saattaa kasvaa autoritaarinen ja itsekeskeinen ihminen.

Monet asturiankieliset nimet ovat herttaisia ja sopivat täydellisesti pienelle tytölle, joka tuo rakkautta perheeseen.

7. Ayalga

Tämän nimen käännös on piilotettu aarre, ja se viittaa kauniisiin nuoriin nymfeihin, jotka piilottivat tarinoissa kultaa ja jalokiviä. Ayalga sopii oivallisesti tytölle, joka rakastaa eläimiä ja luontoa yleisesti ottaen – hän on tyttö, joka viettää paljon aikaa luonnossa kukkien ja kasvien ympäröimänä.

8. Llara

Kaikki asturiankieliset tytön nimet eivät siis ala A-kirjaimella! Llara-nimestä on tullut suosittu vaihtoehto viime vuosina. Sen uskotaan tulevan periytyvät sanasta llar, joka viittaa muinaiseen Pohjois-Espanjan ruokakulttuuriin.

Llara on ihanteellinen nimi älykkäälle, vahvalle ja sivistyneelle naiselle, joka tekee kaiken tarvittavan asemaansa puolustaakseen. Lisäksi se kuvaa taiteellisia piirteitä ja etenkin musikaalisuutta. Nimi kertoo hyvin sosiaalisesta tytöstä, joka rakastaa puhumista, on aina hyväkäytöksinen ja tekee asiat intohimolla. Hän arvostaa perhettä ja ystäviään hyvin paljon.

9. Nela

Tämä nimi liittyy nimiin Manuela ja Mela, ja kaikki nämä kolme tarkoittavat jumala on kanssamme.

10 kaunista asturiankielistä tytön nimeä

10. Nicolasa

Tämä nimi on itse asiassa kreikkalaista alkuperää, mutta suosittu Asturian maakunnassa. Sen merkitys on voittaa kansa. Kyseessä on siis nimi, joka kertoo voimakkaasta persoonallisuudesta!

Mitä mieltä olet näistä kymmenestä kauniista tytön nimestä? Monen vanhemman mielestä nimen valinnassa on tärkeää ottaa huomioon lapsen tulevaisuus ja ihmissuhteet. Valitse joka tapauksessa sellainen nimi, jota tyttäresi voi kantaa ylpeänä ja tyytyväisenä!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.