Kauneimmat ranskalaiset tytön nimet ja niiden merkitykset - Äitiyden Ihme
 

Kauneimmat ranskalaiset tytön nimet ja niiden merkitykset

Kauneimmat ranskalaiset tytön nimet ja niiden merkitykset
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Jos odotat tyttölasta, mutta et ole vielä löytänyt tyttärellesi täydellistä nimeä, suosittelemme lukemaan läpi kauneimmat ranskalaiset tytön nimet sisältävän listamme. Osa nimistä sopii suoraan käytettäväksi myös Suomessa ja osasta voi saada inspiraatiota ja vaikutteita oman lapsen nimeämiseen.

Kuten olet saattanut huomata, nimen valitseminen lapselle ei ole mikään helppo tehtävä. Olet epäilemättä punninnut monia vaihtoehtoja aina perinteisistä nimistä harvinaisempiin vaihtoehtoihin.

Ranska on kaunis ja romanttinen kieli, joka on täynnä upeita nimiä. Jos siis etsit hieman tavallisesta poikkeavaa nimeä, alla oleva lista voi auttaa sinua valinnan tekemisessä.

Kauneimmat ranskalaiset tytön nimet ja niiden merkitykset

1. Adeline

Ensimmäinen nimemme tältä ranskalaista nimikulttuuria esittelevältä listaltamme tarkoittaa “jaloa”. Adeline on yleensä hyvin herkkä ja tunteellinen tyttö, joka on täynnä yllätyksiä.

2. Alizee

Tämän kauniin nimen tarkoitus on “jatkuvasti villi”. Alizee on ulospäin suuntautunut, seikkailunhaluinen ja hyvin itsevarma yksilö.

3. Brigitte

Brigitte tarkoittaa “vahvuutta”. Hän on hienotunteinen, haaveikas henkilö, joka nauttii kontaktista ihmisten kanssa.

4. Charlotte

Tämän nimen ranskalainen merkitys on “viriili”. Charlotte on yleensä herkkä ja omistautuva henkilö, joka osaa pitää päänsä kylmänä.

5. Desirée

Desirée tarkoittaa “halua”. Hän on sentimentaalinen ja hienotunteinen ihminen, joka hoksaa nopeasti, mitä strategiaa eri asioissa kannattaa hyödyntää.

6. Edith

Tämä nimi merkitsee “vaurautta”. Edith on nöyrä henkilö, jolta puuttuu itseluottamusta, mutta joka saa vahvistusta menestyksestään.

Kauneimmat ranskalaiset tytön nimet ja niiden merkitykset

7. Giselle

Giselle tarkoittaa “lupausta”. Hän on yleensä henkilö, joka tarvitsee turvan tunnetta menestyäkseen, ja joka onnistuu aina kärsivällisyytensä ja sitkeytensä ansiosta.

8. Ivette

Tämä sievä nimi tarkoittaa “jousiampujaa”. Ivette on tunteikas ja herkkä, ja aina liikkeellä.

9. Juliette

Tämä nimi tarkoittaa “häntä, joka on vahva juurta jaksain”. Juliette ei koskaan panikoi, vaan toimii vakavuudella ja tyyneydellä, joka pitää hänen jalkansa maan pinnalla. Hän on melko sisäänpäin suuntautunut, eikä luovuta helpolla.

10. Léonore

Tämä nimi merkitsee “myötätuntoa”. Léonore saattaa vaikuttaa ensisilmäyksellä mahtailevalta ja kylmältä, mutta tämä on enemmänkin itsesuojelumekanismi kuin todellinen luonteenpiirre.

11. Lissette

Lissette -nimen merkitys on “Jumala on yltäkylläinen”. Hän ei ole altis vaikutuksille. Lissette on dominoiva ja totuudenmukainen, ja omaa terveen itsetunnon.

Tämän maailman ainoa rikkaus on lapset, he merkitsevät enemmän kuin kaikki raha ja valta.

-Mario Puzo-

12. Lorraine

Tämä suloinen nimi tarkoittaa “laakeriseppelettä”. Mitä tulee hänen ominaisuuksiinsa, Lorraine käyttää mieluummin logiikkaansa sen sijaan, että turvaisi intuitioonsa.

Hän on melko subjektiivinen ja näkee ulkopuolisen maailman omien henkilökohtaisten linssiensä läpi.

13. Melanie

Tämä kaunis nimi tarkoittaa “tummaa”. Melanie on innokas, ulospäin suuntautunut henkilö, joka tarvitsee huomiota. Hän on miellyttävä, eloisa, utelias, eikä hän ole altis ulkoisille vaikutuksille.

14. Nancy

Nancy merkitsee “sulokkuutta”. Hän on sisäänpäin suuntautunut henkilö, jonka on tunnettava olonsa turvalliseksi menestyäkseen, ja hän onnistuu asioissaan kärsivällisyytensä ja sinnikkyytensä ansiosta.

15. Noelle

Noelle tarkoittaa “syntymäpäivää”. Hän on älykäs henkilö, hyvin tunteikas, miellyttävä ja aktiivinen, mutta myös erittäin vaikeaselkoinen.

16. Ornella

Ornella tarkoittaa “kultaa”. Ornella on hienotunteinen ja tehokas, ja hänellä on tasapainoinen luonne. Hän suoriutuu elämästä mainion arvostelukykynsä voimin.

17. Roxanne

Tämä nätti nimi tarkoittaa “armeliaisuutta”. Roxanne on lahjakas henkilö, joka tahdittaa ympäristöään elämän suurpiirteisemmän rytmin mukaan. Hän on myös kylmäpäinen ja selvittää ongelmia todellisella taidolla.

18. Sophie

Sophie on kaunis nimi, joka viittaa “viisauteen”. Mutta hän on kuitenkin yleensä varautunut yksilö, jolla on vaikeuksia avautua muulle maailmalle.

19. Violette

Violette merkitsee “orvokkia”. Hän on luonteeltaan yleensä opportunistinen, minkä ansiosta hän saattaa jättää arvonsa ja moraalinsa sivuun, jos ne eivät käy yksiin hänen tekojensa kanssa. 

20. Viviane

Tämän nimen merkitys on “täynnä elämää”. Vivianella on loistava itsekontrolli, minkä ansiosta hän kykenee kohtaamaan hyvin arkaluontoisiakin tilanteita.

Kauneimmat ranskalaiset tytön nimet ja niiden merkitykset

21. Yvonne

Yvonne tarkoittaa “marjakuusta”. Yvonnella on kykyä omistautua asioille, joihin hän uskoo, ja suoriutuu aina projekteistaan tahdikkuudella.

22. Zoe

Viimeinen nimiehdotuksemme tarkoittaa “elämää”. Zoe on seurallinen ja nauttii ihmisten seurasta ja ystävien läsnäolosta. Hänellä on myös todellisia arvoja ja periaatteita elämässään, eikä hän luovu niistä koskaan.

Toivottavasti tämä lista ranskalaisista tytön nimistä on ollut sinulle avuksi. Seuraava askeleesi onkin vain lopullisen nimipäätöksen tekeminen.

Olemme varmoja siitä, että tulet tekemään oikean valinnan!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Auroux S. (2016) Instrumentos lingüísticos y políticas lingüísticas: la construcción del francés. Revista argentina de historiografía lingüística [Internet]. [citado 23 de febrero de 2022];1(2):137-49. Disponible en: https://rahl.ar/index.php/rahl/article/view/13
  • Mario Puzo: La única riqueza en este mund. (n.d.). Literato. Retrieved November 9, 2022, from https://www.literato.es/p/NjQ1MDA/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.