Onko koronavirus vaarallinen lapsille? - Äitiyden Ihme
 

Onko koronavirus vaarallinen lapsille?

Koronavirus aiheuttaa tällä hetkellä huolta ympäri maailmaa. Tänään jaamme mielenkiintoista tietoja kyseisestä viruksesta ja vastaamme kysymykseen siitä, onko koronavirus vaarallinen lapsille.
Onko koronavirus vaarallinen lapsille?

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 21 toukokuuta, 2020

Koronaviruspandemia puhuttaa tällä hetkellä ympäri maailmaa viruksen nopeasta leviämisestä ja sen aiheuttamasta COVID-19-taudista johtuen. Monen vanhemman suurimpana huolenaiheena on ymmärrettävästi se, onko koronavirus vaarallinen lapsille.

Tässä artikkelissa jaamme mielenkiintoisia tietoja kyseisestä viruksesta ja sen merkityksestä ja vakavuudesta lapsille. Lisäksi kerromme mahdollisista varotoimenpiteistä, jotka vanhemmat voivat ottaa käyttöön.

Mikä on koronavirus?

Koronavirukset ovat ryhmä viruksia, jotka aiheuttavat ihmisellä yleensä lievän hengitystietulehduksen. Vuoden 2019 joulukuussa Kiinan Wuhanin maakunnassa alkoi epidemia, jonka aiheuttaja on ihmiselle uusi koronavirus, SARS-CoV2. Sen aiheuttama tauti on viralliselta nimeltään COVID-19, ja sen oireita ovat hengitystieinfektio ja keuhkokuume. Pienellä osalla tartunnan saaneista on vakava infektio.

Tämänhetkisen tiedon mukaan lapset eivät sairastu koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin aikuisia helpommin. Vaikka lastenkin tiedetään sairastuneen tautiin, suurin osa tartunnoista on raportoitu aikuisilla. Tähän mennessä lasten oireet ovat olleet lievempiä kuin aikuisten oireet, ja lapsilla on havaittu vähemmän vakavia komplikaatioita. Suurimmassa osassa tapauksia lapset ovat selvinneet lievillä hengitystieoireilla.

Sairauden ollessa hoitotasapainossa, astman tai diabeteksen kaltaista perussairautta sairastavia lapsia ei pidetä riskiryhmään kuuluvina. Sen sijaan riskiryhmään kuuluvat lapset, joilla on immunosuppressiivinen lääkitys, vastustuskykyä heikentävä sairaus tai jokin vaikea perussairaus, kuten krooninen keuhkosairaus tai maksan tai munuaisen vajaatoiminta.

Koronavirustartunnan ehkäisy ja hoito

Koronaviruksen aiheuttaman tautiin ei ole vielä olemassa lääkehoitoa tai rokotetta, vaan lääketieteen ammattilaiset keskittyvät oireiden hoitoon. Tautia hoidetaan taudinkuvasta riippuen joko kotona tai sairaalassa.

Vaikka koko maailma onkin varpaillaan koronaviruksen vuoksi, asiantuntijat kehottavat ihmisiä pysymään rauhallisina. Kysymykseen onko koronavirus vaarallinen lapsille, vastaus on yleensä ei. Virus ei vaikuta olevan erityisen aggressiivinen lasten keskuudessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettäkö lapsia ei pitäisi pyrkiä suojelemaan tartunnalta kaikin keinoin.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.