6 tapaa, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja hehkuvana
 

6 tapaa, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja hehkuvana

Iho vaatii hoitoa ja suojaa pysyäkseen kosteutettuna ja kauniina. Ihon ulkoinen kosteuttaminen on hyvä tapa, joka kaikkien tulisi muistaa, mutta ihon kuntoon vaikuttavat myös elämäntavat.
6 tapaa, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja hehkuvana

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 15 kesäkuuta, 2019

Sään ja vuodenaikojen muutokset, hormonaaliset ongelmat, saasteet, auringon UV-säteily ja huonot elämäntavat ovat muutamia esimerkkejä ihon kuntoon vaikuttavista tekijöistä. Hyvä uutinen on se, että on olemassa monia tapoja, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna, hyväkuntoisena ja kauniina.

6 tapaa, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja hehkuvana

Kauniin, pehmeän ja hehkuvan ihon ylläpitämisen ei tarvitse olla vaikeaa. On totta, että osa ihmisistä kärsii vakavammista iho-ongelmista, kuten aknesta, ja tällaisiin tilanteisiin eivät päde tavalliset ihonhoitovinkit. Jokainen voi kuitenkin omilla toimillaan suojata ihoaan ulkoisilta ärsykkeiltä ja edistää sen hyvinvointia panostamalla terveellisiin elämäntapoihin.

Veden nauttiminen

Vesi on kriittisessä roolissa paitsi elossa pysymisen ja kehon hyvinvoinnin, myös ihon terveyden kannalta. Se, että ihon uloin kerros, orvaskesi, menettää kosteutta, näkyy ihon kimmoisuuden ja elinvoiman häviämisenä. Nestehukka näkyy nopeasti ihon sameutena, eikä tilannetta korjata kosteusvoiteilla, vaan ainoastaan kiinnittämällä huomiota ihon sisäiseen kosteuttamiseen.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee, että vettä juodaan 1-1,5 litraa päivässä, minkä lisäksi nestettä saadaan myös ruoasta. Kesällä veden juontiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä helteellä keho tarvitsee normaalia enemmän nesteytystä.

6 tapaa, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja hehkuvana

Ihon kuoriminen

Saasteet, pöly, meikkijäämät ja kuolleet solut kerääntyvät ihon pinnalle, saaden ihon näyttämään elottomalta ja himmeältä. Kuorinta on tehokas tapa pitää iho terveenä, kuulaana ja hyvinvoivana. Suosittelemme kuorimaan ihon säännöllisesti. Kuorintatiheys ja kuorintaan käytetyt tuotteet riippuvat ihotyypistä ja ihon herkkyydestä.

Kuorintaa ei suositella henkilöille, joiden iho ei ole terve tai joiden iho on hyvin herkkä luonnostaan tai esimerkiksi tiettyjen lääkkeiden käytön vuoksi. Tervettäkään ihoa ei tule kuoria liian usein, sillä tämä ainoastaan ärsyttää ihoa. Kuorinnan lisäksi iho tulee puhdistaa hyvin jokaisen päivän päätteeksi.

Kosteutus ja auringolta suojaaminen

Kasvojen iho kannattaa kosteuttaa päivittäin omalle ihotyypille sopivalla voiteella, geelillä, öljyllä tai seerumilla. Tämän lisäksi erityisesti käsien, polvien ja kyynärpäiden ihon kosteutuksesta kannattaa huolehtia. Paras aika ihon rasvaamiseen on suihkun jälkeen, ihon ollessa kostea ja imiessä kosteuttavat aineet tehokkaammin itseensä.

Suosittelemme käyttämään ympäri vuoden aurinkosuojan sisältäviä tuotteita. Se, että aurinko ei paista, ei tarkoita, etteivätkö UV-säteet pääsisi vahingoittamaan ihoa.

Lepo ja rentoutuminen

Lepo on yksi tärkeimmistä tekijöistä terveyden ja ihon hyvinvoinnin kannalta, mutta tästäkin huolimatta asia, jonka ihmiset helpoiten unohtavat. Iho uusiutuu unen aikana, minkä vuoksi tarpeeksi nukkuminen on tärkeää.

6 tapaa, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja hehkuvana

Tapainoinen ruokavalio

Myös syömämme ruoka vaikuttaa ihomme hyvinvointiin. Uusiutuakseen iho tarvitsee proteiineja, vitamiineja ja hivenaineita. Liian vähäinen rasvan ja hiilihydraattien määrä vaikuttaa ruoansulatukseen, mikä puolestaan näkyy ihon kunnossa. Suosittelemme nauttimaan runsaasti vihanneksia ja hedelmiä niiden suuren kuitupitoisuuden vuoksi.

Vitamiinien saannin varmistaminen

Tietyt vitamiinit vaikuttavat suoraan ihon terveyteen, ja niitä voidaan joko nauttia sisäisesti tai käyttää suoraan iholle. Esimerkiksi C-vitamiini toimii antioksidanttina ja stimuloi kollageenin tuotantoa, mikä pitää ihon pehmeänä ja kimmoisana. B-vitamiinit tehostavat fibroplastien, eli sidekudoksen perussolujen, tuotantoa, korjaten ihoa ja hiuksia. A-vitamiini puolestaan tehostaa ihon paranemista.

Muutamat yksinkertaiset ja kaikkien käytettävissä olevat tavat siis auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja hehkuvana. Se, että ihminen pitää huolta itsestään, näkyy myös hänen ihossaan. Haluamme vielä muistuttaa, että ihoa tulee aina hoitaa omalle ihotyypille sopivilla tuotteilla.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.