Kolme kauneusvinkkiä kiireiselle äidille - Äitiyden Ihme
 

Kolme kauneusvinkkiä kiireiselle äidille

Jokaisen äidin täytyy pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan. Esittelemme kolme kauneusvinkkiä kiireisille äideille, joilla on vain vähän aikaa käytettävissään.
Kolme kauneusvinkkiä kiireiselle äidille
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 28 marraskuuta, 2018

Äitiyden ensimmäiset vuodet ovat usein melko kaoottisia. Poissa ovat kasvonaamiot, kampaajalla vietetyt iltapäivät ja joogatunnit. Esittelemme alla kolme kauneusvinkkiä kiireiselle äidille, jolla on vain vähän aikaa laittautumiseen ja kauneudenhoitoon. 

Pienet lapset vaativat äidin jatkuvaa huomiota. Vaikka äidin kauneudenhoitorutiinit jäävätkin usein taka-alalle lapsiperheen arjen pyörityksessä, ennemmin tai myöhemmin koittaa aika, jolloin nainen katsoo itseään peilistä ja huomaa, että hänen täytyy järjestää itselleen omaa aikaa.

Kolme kauneusvinkkiä kiireiselle äidille

Pidä huolta ihostasi sisäisesti ja ulkoisesti

Stressi, huono ruokavalio, unenpuute ja jatkuva uurastaminen ilman lepoa näkyvät myös iholla.

Vesipullon mukana kantaminen on kätevä keino huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Antioksidantteja sisältävien hedelmien syöminen auttaa ihoa pysymään terveen ja raikkaan näköisenä.

Runsaasti A-vitamiinia sisältävät ruoat pitävät huolta ulkoisesta kauneudesta. A-vitamiinia on esimerkiksi hasselpähkinöissä, porkkanoissa ja kurpitsansiemenissä.

Kolme kauneusvinkkiä kiireiselle äidille

Ihon ulkoiseen kosteuttamiseen voidaan käyttää pehmeitä rasvoja, jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Käytä öisin yövoidetta ja päivisin kevyempää kosteusvoidetta, jota voit tarvittaessa kuljettaa myös mukana missä ikinä liikutkin päivän aikana.

Myös aurinkovoiteen käyttäminen kannattaa ottaa tavaksi. Moni äiti levittää aurinkovoidetta lapsensa iholle, mutta unohtaa suojata itsensä UV-säteilyltä. Ultraviolettisäteet voivat aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista ja pahimmillaan ihon palamisen ja jopa ihosyövän.

Kiireisen äidin meikkivinkit

Kiireisellä äidillä on harvoin aikaa koko kasvojen meikkaamiseen. Monet äidit eivät meikkaa lainkaan siitä yksinkertaisesta syystä, että he eivät pidä meikkaamisesta tai meikin tunteesta iholla. Toiset taas valitsevat luonnollisemman tyylin ajanpuutteen vuoksi.

Joskus laittautumisen eteen – esimerkiksi töitä tai tiettyä erityistä tapahtumaa varten – joutuu kuitenkin näkemään hieman enemmän vaivaa.

Keskittymällä kasvojen kolmeen keskipisteeseen – poskipäihin, huuliin ja ripsiin – saa nopeasti aikaan siistin ja kauniin meikin. Jo pelkkä poskipunan lisääminen meikkipohjan levityksen jälkeen saa kasvot näyttämään raikkailta ja eloisilta.

Tärkein huuliin liittyvä muistettava asia on kuorinta. Näin huulet ovat kauniit punattuina tai pelkän huulirasvan kanssa.

Joskus luonnollinen ilme on paras, ja toisinaan on mukava tavoitella dramaattisempaa tyyliä. Taivutetut ripset tai irtoripset ovat tähän oiva apu.

Moni äiti levittää aurinkovoidetta lapsensa iholle, mutta unohtaa suojata itsensä UV-säteilyltä, joka voi aiheuttaa paitsi ihon ennenaikaista vanhenemista, myös ihon palamisen ja pahimmillaan ihosyövän.

Terveet hiukset

Hiukset ovat alttiit stressille sekä tunteiden ja mielialan vaihteluille. Hiuksia voi onneksi hoitaa monella eri tapaa, joista yksi tärkeimmistä on terveellinen ruokavalio ja riittävä veden juominen.

Jotkut naiset vannovat kuivashampoon nimeen. Tämä tuote poistaa tehokkaasti hiusten rasvaisuutta ja antaa hiuksille rakennetta ja tukea ollen oiva apu kampauksen muotoilussa. Kuivashampoo on erityisen kätevä tuote äideille, joilla on pieniä lapsia, ja joilla ei aina ole edes 15 minuuttia omaa aikaa.

Hiustyyliä miettiessä kannattaa valita kampaus, joka ei vaadi paljon työtä. Niiden äitien, joiden hiukset alkavat harmaantua, ei ole syytä murehtia. Paras vinkki on olla värjäämättä hiuksia ja nauttia luonnollisesta kauneudesta. Kuten Yoko Ono sanoi: “Vapauta mielesi, vapauta hiuksesi.”

Kolme kauneusvinkkiä kiireiselle äidille

Kauneusvinkeistä tärkein: pidä huolta itsestäsi

Kauneus ei ole lasten ja nuorten naisten etuoikeus. Jokainen nainen on kaunis omalla tavallaan, ja myös äiti voi olla säteilevä.

Äidin täytyy muistaa pitää huolta itsestään voidakseen huolehtia muista. Itsestä hyvän huolen pitäminen heijastuu suoraan siihen, millainen ja kuinka taitava äiti on vanhempana.

Sen lisäksi, että on hyvä huolehtia mielen ja sielun terveydestä, on tärkeä syödä hyvin ja pitää huolta kehosta. Näin äiti tuntee olonsa kauniiksi ja säteilee onnea myös rakastamilleen läheisille.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.