Stressin eliminointi japanilaisen onnellisuustekniikan avulla - Äitiyden Ihme
 

Stressin eliminointi japanilaisen onnellisuustekniikan avulla

Stressin eliminointi japanilaisen onnellisuustekniikan avulla
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Stressin eliminointi tuntuu olevan tänä päivänä mahdoton tehtävä. Stressi on tämän vuosisadan vitsaus, joka on läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Ei ole väliä, oletko aikuinen vai lapsi, mies vai nainen tai missä päin maailmaa asut.

Onneksemme vuosisatoja vanha stressin eliminointiin käytettävä tekniikka on löytänyt tiensä ihmisten tietoisuuteen. Tämä tiedemaailman mullistanut metodi tunnetaan japanilaisena onnellisuustekniikkana. Moni vanhempi on ottanut tekniikan käyttöön arkipäivän elämässä.

Tätä uskomattomia tuloksia lupaavaa tekniikkaa varten tarvitset ainoastaan yhden asian – omat kätesi. Muutamien yksinkertaisten konstien avulla rentoutat niin itsesi kuin lapsesi ja voit sanoa hyvästit terveyttäsi tuhoavalle stressille.                        

Stressin ja sen vaarallisten sivuvaikutusten eliminointi

Mikä saa meidät stressaamaan liikaa? Perhe-elämän arkeen liittyvät kuviot ja vuorovaikutus lastemme kanssa varmasti näyttelevät oman osansa stressin muodostumisessa.

Perhedynamiikka luo usein tunteiden myrskyn ja negatiivisia tuntemuksia. Väsymys, kärsimys, ahdistus, hermostuneisuus ja surullisuus ovat vain osa näistä tunteista.

Nämä emotionaaliset ja fyysiset tilat ohjaavat meidät väärille poluille. Nämä tunteet tuntuvat ylitsepääsemättömiltä, kun päivittäiset huolet ja velvoitteet kääntyvät meitä vastaan. Ja mikä on tuloksena? Useat haitalliset terveysvaikutukset.

Saatamme jopa kärsiä sellaisista fyysisistä oireista kuten jatkuvista päänsäryistä, vatsakivusta, ihottumasta ja muista iho-oireista. Kysymys kuuluukin, onko tätä epämukavaa oloa mahdollista helpottaa? Onko stressin eliminointi mahdollista?

Vastaus on kyllä. Tämä vanha japanilainen tekniikka on todistanut väittämän todeksi, ja käytetyt metodit on huomattu toimiviksi niin aikuisilla kuin lapsillakin.

Mihin tämä tekniikka perustuu? Väite metodin takana on se, että jokainen sormi edustaa eri tunnetta.

Stressin eliminointi japanilaisen onnellisuustekniikan avulla

Jokainen sormi edustaa eri tunnetta

Pikkusormi edustaa ahdistusta, apatiaa ja energian puutetta. Fyysisestä näkökulmasta tämä sormi on yhteydessä sydämeen, suolistoon ja luihin.

Nimetön materialisoi surullisuutta ja epäilyksen tunteita. Tämä sormi liittyy myös moniin vatsavaivoihin ja hengitysongelmiin.

Keskisormi edustaa raivoa, aggressiivisuutta ja väsymystä. Se on yhteydessä sappirakkoon, maksaan, kuukautiskipuihin ja migreeniin.

Etusormi symbolisoi pelkoa, mikä saattaa näkyä lihaskipuna sekä virtsarakon ja munuaisten ongelmina.

Peukalo liittyy huoleen ja stressiin. Peukalo on sidoksissa maksa-, iho- ja vatsaongelmiin sekä päänsärkyihin.

Tässä vaiheessa varmasti jo mietit, mitä tekemistä kaikella tällä on stressin hallinnan kanssa.

Tämän metodin mukaan tietyn sormen painaminen synnyttää positiivisia vaikutuksia mainituilla kyseiseen sormeen liittyvillä alueilla. Tämä ikivanha japanilainen tekniikka on sukua shiatsulle ja akupunktiolle.

Stressin eliminointi tuhatvuotisen japanilaisen tekniikan avulla

  • Aloita yhdistämällä kätesi sormia yhteen painaen.
  • Vie toinen kätesi nyrkkiin ja sulje se kokonaan toisen käden sisään.
Stressin eliminointi japanilaisen onnellisuustekniikan avulla
  • Suuntaa haluttuun sormeen painetta vähintään 30 sekunnin ajan, lepää 30 sekuntia ja toista sormen painaminen.
  • Voit kokeilla myös toista variaatiota, jossa sormea painetaan käden ollessa auki. Toisin sanoen, käden ei ole oltava nyrkissä harjoituksen aikana. Tässä tapauksessa avaat vasemman kätesi ja painat oikean kätesi etusormella haluttua vasemman käden sormea.
  • Voit toistaa toiminnan niin monta kertaa ja niin monella sormella kuin haluat. Voit siis hoitaa useampaa vaivaa samalla kerralla.

Mitä siis vielä odotat? Muista, että japanilaisten mukaan käsi on yhteydessä aivoihin ja tunteisiin. Kokeile siis kuvailemaamme tekniikkaa ja nauti stressittömästä elämästä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Burmeister Alice. (1998) Practical Jin Shin Jyutsu: Energise your body, mind and spirit the traditional Japanese way. Thorsons (New York)
  • Yoshimura, M., Kurokawa, E., Noda, T., Hineno, K., Tanaka, Y., Kawai, Y., & Dillbeck, M. C. (2015). Disaster relief for the Japanese earthquake tsunami of 2011: Stress reduction through the Transcendental Medication® technique 1 ,2 ,3. Psychological Reports. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.2466/02.13.PR0.117c11z6
  • O’Connor, D. B., & Shimizu, M. (2002). Sense of personal control, stress and coping style: A cross-cultural study. Stress and Health. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/smi.939
  • Park, J., Kitayama, S., Karasawa, M., Curhan, K., Markus, H. R., Kawakami, N., … Ryff, C. D. (2013). Clarifying the links between social support and health: Culture, stress, and neuroticism matter. Journal of Health Psychology. https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/1359105312439731

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.