Vauvojen riisipuuro: resepti ja hyödyt
 

Vauvojen riisipuuro: resepti ja hyödyt

Tässä artikkelissa näytämme, miten valmistat riisipuuroa vauvalle yksinkertaisella tavalla, sekä kerromme tämän ruokalajin hyödyistä 6 kuukauden iästä alkaen.
Vauvojen riisipuuro: resepti ja hyödyt

Viimeisin päivitys: 24 kesäkuuta, 2022

Vauvojen riisipuuro on erinomainen ruokalaji, joka takaa hiilihydraattien saannin elämän alkutaipaleella. Se voidaan sisällyttää yhtenä lisäruokana yli 6 kuukautisten lasten ruokavalioon.

Ensin on kuitenkin tärkeää korostaa, että 0–6 kuukauden ikäisille vauvoille ei tarvitse tarjota muuta ravintoa kuin maitoa (äidinmaitoa tai korviketta). Tämä turvaa vauvan kunnollisen kasvun ja tarjoaa samalla bioaktiivisia aineita, jotka parantavat vauvan elimistön toimintaa.

Ota esiin kynä ja paperia ja kirjoita muistiin nämä suositukset saadaksesi parhaan hyödyn irti vauvojen riisipuurosta.

Näin valmistetaan vauvojen riisipuuro

Tuhdin ja ravitsevan riisipuuron valmistaminen on helppoa ja edullista. Siihen tarvitaan vain muutama ainesosa, jotka sinulta jo varmasti löytyvät kotoasi. Ei kun kokkaamaan!

Erilaista riisiä kulhoissa.
Riisiä on eri lajikkeita, ja niistä kaikista voidaan valmistaa ruokaa lapsille.

Ainekset

Ennen kuin luettelemme vauvojen riisipuuroon tulevat ainekset, tässä välissä on hyvä huomauttaa, että reseptissä voi käyttää erilaisia nesteitä: vettä, rintamaitoa, äidinmaidonkorviketta tai vaikka kasvislientä. Sinun on kuitenkin käytettävä sellaista vaihtoehtoa, joka on vauvallesi maistuvin ja mieluisin.

  • 50 g riisiä
  • 200 ml nestettä
  • tilkka ekstra-neitsytoliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Jauha ensin riisi jauhomaiseksi. Käytetty riisilajike voi vaihdella; se voi olla pyöreäjyväistä tummaa, basmatia tai pitkäjyväistä riisiä.
  2. Kun riisi on jauhona, lämmitä valitsemaasi nestettä kattilassa.
  3. Kun neste kiehuu, lisää riisijauho. Voit lisätä vielä vaikka pari kauhallista äidinmaidonkorviketta.
  4. Keitä seuraavat 5 minuuttia samalla hämmentäen, jotta puuro ei pala pohjaan.
  5. Jos koostumus on liian paksu ja haluat siitä ohuempaa, lisää hieman nestettä.
  6. Kun olet saanut aikaiseksi yhtenäisen puuron, lopeta keittäminen, odota ruoan jäähtymistä ja tarjoile se vauvan omasta astiasta. Puuro säilyy hyvin jääkaapissa.

Vauvojen riisipuuron hyödyt

Riisipuurosta vauva saa useita hyötyjä, kun sitä tarjotaan osana monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota.

Ensinnäkin siitä saa laadukkaita monimutkaisia hiilihydraatteja. Hiilihydraatit täyttävät energiantarpeen ja aktivoivat samalla anabolisia aineenvaihduntareittejä, joita kasvu edellyttää.

Samalla on korostettava tämän ruokalajin proteiinipitoisuutta, kun se valmistetaan äidinmaidosta tai korvikkeesta. Tässä tapauksessa puhumme korkean biologisen arvon proteiineista, jotka edistävät kehon oikeanlaista toimintaa ja kasvua.

On tärkeää huomata, että riisissä itsessään on merkittävä määrä kuitua, joka on oleellinen ravintoaine suolen toiminnan stimuloimiseksi ja ummetusriskin pienentämiseksi. Kuitu edistää myös mikrobiotan bakteerien kasvua ja parantaa näin suoliston terveyttä.

Nutrients -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan osa kuidusta toimii näiden mikro-organismien energiasubstraattina ja auttaa osaltaan ehkäisemään ruoansulatuskanavan sairauksia.

Vauva syö riisipuuroa.
Valmista vauvanruokaa kotona luonnollisista ja monipuolisista raaka-aineista. Näin lapsesi kasvaa ja hänen elimistönsä toimii kuten kuuluukin.

Valmista riisipuuroa vauvallesi

Riisipuuron valmistaminen vauvalle on todella helppoa ja kyseessä on ruokalaji, jolla on suuri ravintotiheys, erityisesti kun yhtenä pääraaka-aineena käytetään rintamaitoa.

Jos käytät puuron valmistuksessa äidinmaidonkorviketta, lue valmisteen pakkausmerkinnät huolellisesti varmistaaksesi, ettei se sisällä lisättyä sokeria.

Muista lopuksi, että vauvan ruokavalion tulisi olla monipuolinen jo alusta alkaen, 6 kuukauden iästä lähtien. Tässä mielessä kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa tarkemmin niistä tuotteista, jotka voidaan sisällyttää vauvan ruokavalioon, ja tarjota niitä sitten riittävän usein ravintoainepuutosten välttämiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.