4 makeaa reseptiä 1-2-vuotiaille
2 minuuttia
Perheen pienimpien ruokavalion ei tarvitse rajoittua pelkkiin vauvanruokiin ja soseisiin. Vaikka lapsen ruokavalion onkin syytä olla pääpiirteittäin terveellinen, myös lapset voivat toisinaan herkutella makeilla jälkiruoilla. Alla esitellyt neljä makeaa reseptiä maistuvat koko perheelle.
4 makeaa reseptiä 1-2-vuotiaille
Omena-päärynä-banaani-smoothie
Ainekset
- 1 banaani
- 1 omena
- 0,5 l maitoa
- Kanelijauhetta
Valmistus
- Leikkaa hedelmät paloiksi.
- Kun hedelmät on leikattu paloiksi, laita ne tehosekoittimeen, ja sekoita noin 10-15 minuuttia.
- Kun hedelmät on hyvin soseutettu, lisää tehosekoittimeen maitoa vähän kerrallaan, kunnes saat aikaan tasaisen rakenteen.
- Jatka vielä sekoittamista kunnes saat aikaan nestemäisen koostumuksen, ja lisää joukkoon lopuksi hieman kanelia.
Vaniljainen paahtovanukas
Ainekset
- 2 omenaa
- 1 kananmuna
- Vaniljaa
- Sokeria
Valmistus
- Leikkaa ensimmäiseksi omenat pieniksi paloiksi ja aseta ne sitten uunivuokaan. Lisää sen jälkeen joukkoon muutama teelusikallinen sokeria.
- Kypsennä kunnes saat seoksesta sosemaista, ja lisää sitten vielä joukkoon muutama teelusikallinen vaniljaa. Voit käyttää makusi mukaan joko vaniljauutetta tai vaniljatankoja, jos käytät tankoja anna niiden liueta makua seokseen ja muista lopuksi poistaa tangot.
- Lisää soseeseen kananmuna ja kaada seos sitten pieniin annoskuppeihin.
- Kypsennä vesihauteessa puoli tuntia ja anna sen jälkeen levätä 40 minuuttia.
- Kun seos on levännyt voit kipata paahtovanukkaat lautaselle, tai nauttia ne annoskupeista sellaisenaan. Sinä ja vauvasi nautitte varmasti tästä kotitekoisesta jälkiruoasta!
Kotitekoinen jäätelö
Ainekset
- 0,5 l maitoa
- 1 kananmuna
- Kanelia
- Sokeria
Valmistus
- Lisää maito, sokeri ja kanelijauhe yhdessä kattilaan. Kiehauta seos, ja lisää sen jälkeen viimeisenä joukkoon yksi kananmuna. Kypsennä seosta yhdessä noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä.
- Kun olet keittänyt seoksen, anna sen levätä ja jäähtyä, ja kaada sen jälkeen keskikokoisiin pakastusta kestäviin astioihin.
- Aseta lopuksi valmis seos jähmettymään kolmeksi tunniksi pakastimeen. Näin saat hyödyntämällä helppoja makeita reseptejä täydellisen herkun sinulle ja lapsillesi kesän kuumille hellepäiville.
Persikkainen jogurttikakku
Ainekset
- 300 g keksejä
- 100 g suolatonta voita
- 400 g maustamatonta jogurttia
- 1 prk persikoita
- Sokeria
- Liivatetta
Valmistus
- Murskaa ensin keksit kulhossa muruiksi. Kun keksit ovat murennettu, sulata voi pannulla miedolla lämmöllä.
- Lisää sulaneen voin joukkoon keksinmurut ja levitä ne tasaisesti pannulle käyttäen keittiölastaa.
- Lisää sitten keskenään toiseen astiaan jogurtti, sokeri, sekä gelatiini. Sekoita seos tasaiseksi.
- Lopuksi kaada jälkimmäinen seos keksinmurujen päälle. Aseta seos jähmettymään jääkaappiin yön yli ja viimeistele kakku lisäämällä lopuksi päälle pilkottuja persikoita.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Agencia de Salud Pública de Cataluña. (2022). La alimentación saludable en la primera infancia. Generalitat de Catalunya. Departamento de Salud.
- Asociación Española de Pediatría. (2020). Azúcares y edulcorantes. En Familia AEP. Consultado el 30 de agosto de 2023. https://enfamilia.aeped.es/vida-sana/azucares-edulcorantes
- OMS. (2015). Information note about intake of sugars recommended in the WHO guideline for adults and children. OMS. Consultado el 6 de septiembre del 2023. https://www.who.int/publications/i/item/WHO-NMH-NHD-15.3
Interesting Articles