4 makeaa reseptiä 1-2-vuotiaille - Äitiyden Ihme
 

4 makeaa reseptiä 1-2-vuotiaille

4 makeaa reseptiä 1-2-vuotiaille

Viimeisin päivitys: 28 elokuuta, 2021

Perheen pienimpien ruokavalion ei tarvitse rajoittua pelkkiin vauvanruokiin ja soseisiin. Vaikka lapsen ruokavalion onkin syytä olla pääpiirteittäin terveellinen, myös lapset voivat toisinaan herkutella makeilla jälkiruoilla. Alla esitellyt neljä makeaa reseptiä maistuvat koko perheelle.

4 makeaa reseptiä 1-2-vuotiaille

Omena-päärynä-banaani-smoothie

Ainekset

  • 1 banaani
  • 1 omena
  • 0,5 l maitoa
  • Kanelijauhetta

Valmistus

  1. Leikkaa hedelmät paloiksi.
  2. Kun hedelmät on leikattu paloiksi, laita ne tehosekoittimeen, ja sekoita noin 10-15 minuuttia.
  3. Kun hedelmät on hyvin soseutettu, lisää tehosekoittimeen maitoa vähän kerrallaan, kunnes saat aikaan tasaisen rakenteen.
  4. Jatka vielä sekoittamista kunnes saat aikaan nestemäisen koostumuksen, ja lisää joukkoon lopuksi hieman kanelia.
4 makeaa reseptiä 1-2-vuotiaille

Vaniljainen paahtovanukas

Ainekset

  • 2 omenaa
  • 1 kananmuna
  • Vaniljaa
  • Sokeria

Valmistus

  1. Leikkaa ensimmäiseksi omenat pieniksi paloiksi ja aseta ne sitten uunivuokaan. Lisää sen jälkeen joukkoon muutama teelusikallinen sokeria.
  2. Kypsennä kunnes saat seoksesta sosemaista, ja lisää sitten vielä joukkoon muutama teelusikallinen vaniljaa. Voit käyttää makusi mukaan joko vaniljauutetta tai vaniljatankoja, jos käytät tankoja anna niiden liueta makua seokseen ja muista lopuksi poistaa tangot.
  3. Lisää soseeseen kananmuna ja kaada seos sitten pieniin annoskuppeihin.
  4. Kypsennä vesihauteessa puoli tuntia ja anna sen jälkeen levätä 40 minuuttia.
  5. Kun seos on levännyt voit kipata paahtovanukkaat lautaselle, tai nauttia ne annoskupeista sellaisenaan. Sinä ja vauvasi nautitte varmasti tästä kotitekoisesta jälkiruoasta!

Kotitekoinen jäätelö

Ainekset

  • 0,5 l maitoa
  • 1 kananmuna
  • Kanelia
  • Sokeria
4 makeaa reseptiä 1-2-vuotiaille

Valmistus

  1. Lisää maito, sokeri ja kanelijauhe yhdessä kattilaan. Kiehauta seos, ja lisää sen jälkeen viimeisenä joukkoon yksi kananmuna. Kypsennä seosta yhdessä noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä.
  2. Kun olet keittänyt seoksen, anna sen levätä ja jäähtyä, ja kaada sen jälkeen keskikokoisiin pakastusta kestäviin astioihin.
  3. Aseta lopuksi valmis seos jähmettymään kolmeksi tunniksi pakastimeen. Näin saat hyödyntämällä helppoja makeita reseptejä täydellisen herkun sinulle ja lapsillesi kesän kuumille hellepäiville.

Persikkainen jogurttikakku

Ainekset

  • 300 g keksejä
  • 100 g suolatonta voita
  • 400 g maustamatonta jogurttia
  • 1 prk persikoita
  • Sokeria
  • Liivatetta

Valmistus

  1. Murskaa ensin keksit kulhossa muruiksi. Kun keksit ovat murennettu, sulata voi pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Lisää sulaneen voin joukkoon keksinmurut ja levitä ne tasaisesti pannulle käyttäen keittiölastaa.
  3. Lisää sitten keskenään toiseen astiaan jogurtti, sokeri, sekä gelatiini. Sekoita seos tasaiseksi.
  4. Lopuksi kaada jälkimmäinen seos keksinmurujen päälle. Aseta seos jähmettymään jääkaappiin yön yli ja viimeistele kakku lisäämällä lopuksi päälle pilkottuja persikoita.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.