3 herkullista hedelmäkakkureseptiä
2 minuuttia
Kaupasta ostettujen hedelmäkakkujen kuorrutukset ja täytteet ovat yleensä hyvin epäterveellisiä ja sisältävät paitsi runsaasti sokeria, myös haitallisia transrasvoja ja palmuöljyä. Kun kakun valmistaa itse, tietää tarkalleen, mitä aineksia siihen on käytetty, ja voi päättää, miten paljon rasvaa ja sokeria haluaa käyttää.
3 herkullista hedelmäkakkureseptiä
Marjaisa juustokakku
Ainekset:
- 2,5 dl murskattuja vaniljakeksejä
- 1 dl sulatettua voita
- 450 g tuorejuustoa
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljajauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
- 1,5 dl vatkattua kermaa
- Punaisia marjoja (mansikoita, kirsikoita, vadelmia)
Valmistus:
- Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne käsin yhteen. Painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, kananmunat, sokeri ja vaniljajauhe. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää mukaan vatkattu kerma. Anna täytteen asettua hetken aikaa.
- Kastiketta varten kuumenna sokeri ja vesi. Kun seos kiehuu, lisää joukkoon hedelmät. Sekoita ja keitä, kunnes seos on siirappimaista.
- Anna kakkupohjan jäähtyä paistamisen jälkeen. Kun pohja on jäähtynyt, lisää täyte sen päälle.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ja kuorruta se sitten marjakastikkeella.
Täytetty omenapiiras
Taikinan ainekset:
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vähäsuolaista voita
- 2 kananmunaa
- Suolaa
Täytteen ainekset:
- 450 g omenoita
- 1 dl ruskeaa sokeria
- Puolikkaan sitruunan mehu
- Jauhettua kanelia
- Vaniljaa
- Anista
Valmistus:
- Kuori ja pilko omenat täytettä varten. Anna omenanpalojen marinoitua kahden tunnin ajan sitruunan mehusta, vaniljasta, aniksesta, kanelista ja sokerista valmistetussa marinadissa.
- Sekoita taikinan ainekset keskenään ja vaivaa taikina hyvin. Kääri sitten taikina muovikelmuun ja nosta se tunniksi jääkaappiin jäähtymään.
- Painele puolet taikinasta kakkuvuokaan ja paista sitä 200 asteessa, kunnes se on kullanruskea.
- Valuta marinoidut omenanpalat ja nostele ne kakkupohjan päälle.
- Muotoile jäljelle jääneestä taikinasta suikaleita ja asettele ne ristikkäin omenanpalojen päälle.
- Paista 200 asteessa 40 minuutin ajan tai kunnes piirakka on kullanruskea.
Kiivi-mansikkakääretorttu
Ainekset:
- 6 kananmunaa
- 2,5 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- Yhden sitruunan mehu
- Kermavaahtoa
- Kiivi- ja mansikkaviipaleita
- Tomusokeria
Valmistus:
- Vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi. Lisää vatkatessa mukaan keltuaiset ja sirottele hitaasti joukkoon sokeri.
- Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita varovasti, jotta seos pysyy kevyenä vaahtona. Lisää lopuksi joukkooon sitruunamehu.
- Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen leivinvuokaan ja paista sitä 175 asteessa 40 minuutin ajan tai kunnes se on kypsä.
- Kun kakkupohja on jäähtynyt, levitä sen päälle kermavaahto sekä kiivi- ja mansikkaviipaleet.
- Rullaa pohja leivinpaperia apuna käyttäen kääretortuksi.
- Nosta kääretorttu hetkeksi jääkaappiin jäähtymään ja sirottele sen päälle lopuksi tomusokeria.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Cano A., Chedraui P., Goulis DG., Lopes P., et al., Calcium in the prevention of postmenopausal osteoporosis: EMAS clinical guide. Maturitas, 2018. 107: 7-12.
- Bianchi F., Larsen N., Tieghi TM., Adorno MAT., et al., Modulation of gut microbiota from obese individuals by in vitro fermentation of citrus pectin in combination with bifidobaterium longum BB-46. Appl Microbiol Biotechnol, 2018. 102 (20): 8827-8840.
Interesting Articles