Banaanileipäresepti lapsille
 

Banaanileipäresepti lapsille

Banaanileipä maistuu lapsille, ja sitä voi tarjota aamiaiseksi tai välipalaksi. Valmista tämä herkullinen banaanileipä yhdessä lastesi kanssa!
Banaanileipäresepti lapsille

Viimeisin päivitys: 28 tammikuuta, 2022

Banaanileipä maistuu lapsille, ja sen ravitsemukselliset ominaisuudet ovat perinteistä jauholeipää paremmat. Makunsa vuoksi banaanileipä sopii erinomaisesti aamiaiseksi tai lasten välipalaksi. Katso alta herkullinen banaanileipäresepti lapsille.

Muista, että lapset tarvitsevat hiilihydraatteja. Niiden on kuitenkin aina oltava laadukkaita, kun taas korkean glykeemisen indeksin hiilihydraatteja, kuten ultraprosessoituja hiilihydraatteja, tulisi välttää.

Ota resepti ylös, ja sitten vain töihin!

Ainekset banaanileivän valmistukseen

Banaanileipään tulee ravitsevia aineksia.

Banaanileivän valmistamiseen tarvitset seuraavat ainekset:

 • 375 g jauhoja
 • 2 tl hiivaa
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 2 tl kanelia
 • 100 g fariinisokeria
 • 3 munaa
 • 125 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • 3 keskikokoista banaania
 • kourallinen saksanpähkinöitä

Banaanileipä voidaan valmistaa myös käyttämällä keinotekoisia makeutusaineita sokerin tilalla. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että tällaiset lisäaineet voivat vaikuttaa haitallisesti lapsen mikrobiotaan ja aiheuttaa terveysongelmia keskipitkällä aikavälillä, esimerkiksi muutoksia ruoansulatuksessa ja ravintoaineiden aineenvaihdunnassa. Siksi tällaisten ainesosien kanssa on oltava varovainen.

Banaanileipäresepti lapsille: ohjeet vaihe vaiheelta

Aloita voitelemalla uunivuoka. Esilämmitä uuni (sekä ylä- että ala lämpö) noin 180 celsiusasteeseen. Kun nämä vaiheet on tehty, voit aloittaa taikinan valmistamisen.

 1. Ota iso kulho ja siivilöi jauhot. Lisää ruokasooda ja kaneli.
 2. Sekoita kaikki hyvin keskenään ja lisää fariinisokeri.
 3. Kun ainekset ovat sekoittuneet kunnolla, laita kulho sivuun muutamaksi minuutiksi.

Muussaa sitten banaanit haarukalla. Niiden tulisi olla erittäin kypsiä.

Vatkaa munat erillisessä kulhossa öljyn kanssa. Kun ainekset ovat kunnolla sekoittuneet, lisää joukkoon banaanitahna ja sekoita taas.

Yhdistä sitten näiden kahden kulhon sisältö. Apuna kannattaa käyttää muovista lastaa, jotta taikina ei tartu kiinni ja se on koostumukseltaan yhtenäistä.

Kaada lopuksi koko kulhon sisältö voideltuun vuokaan ja koristele pähkinöillä. Paista uunissa 45 minuuttia ja anna jäähtyä ennen irrottamista.

Enää ei tarvitse kuin leikata banaanileipä viipaleiksi ja nautiskella siitä. Se säilyy useita päiviä viileässä ja kuivassa paikassa, kunhan se pidetään peitettynä.

Banaanileivän terveyshyödyt

Banaanileivästä saa monimutkaisia hiilihydraatteja. Siinä on kuitenkin myös sokeria, joten sitä tulee syödä kohtuudella. Jatkuvasti runsaan sokerinsyönnin on osoitettu aiheuttavan muutoksia lasten aineenvaihdunnassa.

Banaanileipä sisältää myös runsaasti kaliumia. Tätä kivennäisainetta tarvitaan verenpaineen säätelyyn, sillä se estää sitä nousemasta. Sillä on näin ollen päinvastainen vaikutus kuin natriumilla, kuten osoitetaan Journal of Clinical Hypertension -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Muista tarjota lapsille banaanileivän ohessa jotain proteiinipitoista, jotta ateria olisi ravitsemuksellisesti täysipainoisempi. Proteiinia, erityisesti korkean biologisen arvon proteiinia, tarvitaan lihasten kunnolliseen kehitykseen. Puolet proteiinin suositellusta päivittäisestä saannista tulisi koostua niistä.

Lapset leipovat keittiössä banaanileipää.

Leivo banaanileipää lapsillesi

Banaanileipä on suosittua lasten keskuudessa. Se voidaan ottaa osaksi terveellistä ruokavaliota, kunhan sitä syödään kohtuudella. Lasten kohdalla on tärkeää rajoittaa yksinkertaisten sokerien saantia ja asettaa etusijalle aina monimutkaiset hiilihydraatit.

Muista samalla, että hyvä terveys edellyttää hyvien ruokailutottumusten yhdistämistä säännölliseen liikuntaan. Näiden rutiinien juurruttaminen jo varhaisessa elämänvaiheessa on ratkaisevan tärkeää elimistön hyvälle toiminnalle läpi elämän.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
4 herkullista pastareseptiä lapsille
Äitiyden Ihme
Lue se täällä Äitiyden Ihme
4 herkullista pastareseptiä lapsille

Pasta-annoksia on helppo muunnella, ja pasta maistuu usein nirsoillekin syömäreille. Tänään jaamme 4 herkullista koko perheelle maistuvaa pastarese... • Ojo O. (2019). Dietary Intake and Type 2 Diabetes. Nutrients11(9), 2177. https://doi.org/10.3390/nu11092177
 • Chmielewski, J., & Carmody, J. B. (2017). Dietary sodium, dietary potassium, and systolic blood pressure in US adolescents. Journal of clinical hypertension (Greenwich, Conn.)19(9), 904–909. https://doi.org/10.1111/jch.13014

Äitiyden Ihme -sivuston sisältö on laadittu ainoastaan opetus- ja informatiivisiin tarkoituksiin. Se ei missään tilanteessa korvaa ammattilaisen diagnoosia, neuvoja tai hoitoa. Askarruttavissa asioissa kannattaa kääntyä luotetun asiantuntijan puoleen.