Tiedostettu raskaus ja sen tuoma onni - Äitiyden Ihme
 

Tiedostettu raskaus ja sen tuoma onni

Tiedostettu raskaus ja sen tuoma onni
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Gladys González

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Raskausaika on yhdeksän kuukauden pituinen ihme, jonka seurauksena maailmaan saapuu lapsi. Sinun tulee olla valmistautunut siihen niin henkisesti kuin fyysisestikin pystyäksesi nauttimaan siitä täysin. Koska lapsen syntymä on elämäsi parhaita hetkiä, sinun on hyvä oppia valmistautumaan siihen terveellä tavalla. Tiedostettu raskaus on jokaisen naisen oikeus, aina siitä hetkestä lähtien, kun hän saa tietää saavansa lahjaksi rakkautta sen puhtaimmassa muodossa.

Tiedostettu raskaus tarkoittaa sitä, että avaat oven sisäiseen maailmaasi kommunikoidaksesi sisälläsi kasvavan pienen ihmisen kanssa. Tämä prosessi vaatii hyväksyntää, joka auttaa näkemään kaikki tulevat muutokset ilon kautta, tuntemaan oireet emotionaalisesti ja ymmärtämään, että olet maaginen voima, joka pystyy antamaan toiselle ihmiselle elämän.

Tiedostettu raskaus sallii sinun juurruttaa puhdasta onnea lapsesi sydämeen.

Aluksi tämä saattaa tuntua vaikealta tavoitteelta saavuttaa, etenkin hektisen elämänrytmin, yhteiskunnan asettamien paineiden ja rajoitetun ajan takia, joka välillä estää meitä nauttimasta nykyhetkestä. Siksi on tärkeää perehtyä yksinkertaisiin työkaluihin, jotka auttavat mahdollistamaan tiedostetun raskauden, niin pienokaisesi kuin sinunkin parhaaksi.

Erilaiset synnytystä edeltävät valmennukset saattavat auttaa sinua tiedostamaan raskautta paremmin. Voit myös oppia tiedostamaan raskautesi katsomalla joka päivä peiliin, josta heijastuu nainen täynnä onnea ja iloa. Raskauteen perehtyneet asiantuntijat auttavat sinua myös tällä pitkällä matkalla, joka päättyy siihen, että saat pidellä pienokaistasi käsivarsillasi hymy huulillasi.

Tiedostettu raskaus ja sen tuoma onni

Tiedostettu raskaus opettaa tulevaa äitiä nauttimaan nykyhetkestä

Monien tieteellisten tutkimusten mukaan raskaus on lähes yliluonnollinen tila, jossa henkilökohtainen tietoisuus on ohjelmoitu. Tämä tarkoittaa sitä, että raskaudenaikaiset kokemukset edistävät erityistä neurologista herkkyyttä ja määrättyä psykologista järjestymistä.

Asiantuntijoiden mukaan äidilliset kokemukset tallentuvat osaksi hermojärjestelmää. Tämä tarkoittaa sitä, että tiettyyn ärsykkeeseen reagoidaan tietyllä tavalla, ja se aiheuttaa geneettistä taipumusta ymmärtää ympäröivää maailmaa.

Yksi tärkeimmistä esiin nousevista seikoista on raskauden jälkimmäisellä puoliskolla ilmenevä stressi. Äiti saattaa stressata sitä, että lapselle voi kehittyä emotionaalisia tai käytökseen liittyviä oireyhtymiä. Stressi voi vaikuttaa myös prefrontaaliseen aivokuoreen ja limbiseen järjestelmään.

Äidin kokema stressi voi vaikuttaa lapsen käyttäytymiseen tulevaisuudessa.

Muista siis, että sinulla on suuri vastuu vatsassasi kasvavasta pienestä olennosta – niin hänen henkisestä, fyysisestä, psyykkisestä kuin emotionaalisestakin kehityksestään. Sinun tulee siis hyväksyä tämä tilanne ja ottaa vastaan tämä kaunis siunaus avoimin mielin.

Psykologit eivät halua aiheuttaa tuleville äideille pelkoa näillä tutkimustuloksilla. Päinvastoin, he haluavat, että odottavat äidit elävät onnellista elämää. Sinä ja tuleva lapsesi olette tämän tarinan päähenkilöitä, ja teidän tulee saada tuntea olonne rauhalliseksi.

Isällä on tärkeä rooli myös raskausaikana

Myös isällä on tärkeä rooli raskausaikana, sillä tasapaino on säilytettävä vauvan edun vuoksi. Molempien vanhempien tulee olla yhteydessä omaan sisimpäänsä, määrittää roolinsa vanhempana ja asettaa prioriteetit seuraaville yhdeksälle upealle kuukaudelle.

Tiedostettu raskaus perustuu siihen ajatukseen, että syntyy horjumaton tunne rauhasta – kaikista huolista ja murheista huolimatta. Näitä huolia voivat olla muun muassa perheen taloudellinen tilanne, vauvan huoneen järjestäminen ja se, missä lapsi syntyy. Nämä ovat vain vain esimerkkejä haasteista, jotka vanhempien täytyy kohdata yhdessä, ja heidän onkin tärkeää toimia harmoniassa keskenään.

Vauvan tulee löytää yhteys myös isänsä kanssa.

Kun on tutkittu isän vaikutusta sikiöön, on todettu, että äidin ja lapsen välisen emotionaalisen yhteyden lisäksi myös isän toiminnalla on vaikutus lapsen tulevaisuuteen. Siksi onkin tärkeää, että myös isä ottaa yhteyden tulevaan lapseen ja kertoo hänelle, kuinka paljon hän odottaa lapsen saapumista.

Tiedostettu raskaus auttaa sinua näkemään, kuinka onnekas olet, kun saat luoda ihmeellisen ihmisolennon. Syleile sitä koko sydämelläsi, jolloin siitä tulee sinun onnellisuutesi heijastuma.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.