Mitä ovat tärkeimmät raskauden hyödyt? - Äitiyden Ihme
 

Mitä ovat tärkeimmät raskauden hyödyt?

Mitä ovat tärkeimmät raskauden hyödyt?

Viimeisin päivitys: 02 elokuuta, 2019

Raskaus on monimutkainen prosessi monin eri tavoin. Usein keskitytään raskauden mukanaan tuomaan epämukavaan oloon ja huoliin, kun taas raskauden hyödyt jäävät huomiotta. Raskausaika on monesta näkökulmasta hyvin tunteellinen ja kaunis vaihe, ja raskaudesta on myös monia yllättäviä hyötyjä.

Raskauden negatiiviset puolet saavat usein positiivia asioita enemmän huomiota. Raskausoireita kuvaillaan usein epämukaviksi ja epämieluisiksi ja synnytystä pelottavaksi tapahtumaksiOn kuitenkin hyvä muistaa, että kaikki raskauteen liittyvä ei suinkaan ole negatiivista.

Monet naiset nauttivat monista raskauden mukanaan tuomista hyödyistä. Epämukavien ja vaivoja aiheuttavien muutosten lisäksi tapahtuu myös emotionaalisia muutoksia, jotka tekevät raskaana olevasta naisesta säteilevän. Muita raskauden mukanaan tuomia hyötyjä esittelemme seuraavaksi.

Raskauden hyödyt – 6 raskauden mukanaan tuomaa etua

Jätetään hetkeksi sivuun ajatukset raskauden aiheuttamasta pahoinvoinnista, stressistä ja painonnoususta, ja aletaan nauttimaan raskauden mukanaan tuomista mahdollisuuksista. Raskauden tuomista eduista voit hyötyä jopa pysyvästi. Seuraavaksi esittelemme raskauden hyödyt.

Mitä ovat tärkeimmät raskauden hyödyt?

1. Terveellinen elämäntapa

Jokapäiväisten tapojen parantaminen on väistämättä yksi tärkeimmistä raskauden mukanaan tuomista hyödyistä. Siitä hetkestä lähtien, kun saat tietää olevasi raskaana, alat pitämään itsestäsi parempaa huolta monin eri tavoin. Terveellisistä elintavoista huolehtiminen alkaa raskaudessa, mutta saatat haluta ylläpitää niitä jatkossakin.

Syömällä tasapainoisesti sekä nauttimalla tärkeimmät vitamiinit ja ravintoaineet johtavat parempaan terveyteen. Sen lisäksi tulee paremmin seurattua, mitä syö, kuinka usein syö sekä kuinka paljon syö.

Raskauden aikaisen terveyden ylläpitämisen lisäksi usein halutaan pitää myös huolta siitä, ettei saa liikaa lisäpainoa ja sitä myöten raskausarpia.

Terveyttä vaalitaan paremmin kuin ennen. Tästä lähtien parannetaan ruokavaliota, vähennetään tai poistetaan elämästä huonoja tapoja sekä käydään useammin terveystarkastuksissa.

2. Kuukautisten aiheuttama kipu ja epämukavuus poistuvat

Kuten tiedätkin, raskauden aikana ei tarvitse kärsiä kuukautisten aiheuttamista kivuista. Kuukautisoireet häviävät, ainakin ensimmäisten kuukausien jälkeen. Joissakin tapauksissa voi olla niin, että synnytyksen jälkeen kuukautiskierto säännöllistyy sekä vatsakrampit voivat kadota jopa pysyvästi.

Raskaana oleva nainen voi tuntea olonsa vapaaksi muutamaksi kuukaudeksi, kun ei tarvitse ostaa ja käyttää kuukautissuojia. Tämä on todellakin mahtava mahdollisuus saada lomaa tästä joka kuisesta taakasta monien vuosien jälkeen. 

3. Sosiaalisten suhteiden lisääntyminen

Vaikka raskaus saattaakin rajoittaa juhlimista ja huvipuistoissa käymistä, silloin kuitenkin sosiaalinen elämä kukoistaa monin tavoin. Raskaana olevat naiset voivat keskustella keskenään esimerkiksi synnytysvalmennuksissa, kaupoissa tai julkisilla paikoilla. Saatat saada uusia ystäviä helposti.

Muita raskaana olevia naisia saattaa kiinnostaa keskustella kanssasi, kysyä lapsesi sukupuolesta tai synnytystavasta, tai kysellä vointiasi. 

Perhe saattaa hemmotella sinua ja kohdella kuin kuningatarta. Tämä on vain raskaana olevan äidin etuoikeus, josta kannattaa ehdottomasti nauttia.

Raskauden hyödyt

4. Raskaus auttaa ehkäisemään syöpää

Viimeaikaiset tutkimustulokset ovat osoittaneet, että riski sairastua syöpään pienenee heidän kohdalla, jotka ovat olleet raskaana. Näyttäisi siltä, että sekä raskaus että imettäminen vähentävät riskiä sairastua rintasyöpään.

5. Ulkoinen olemus kohenee

Useimmissa tapauksissa naiset kokevat ulkoisen fyysisen olemuksensa parantuvan raskauden aikana. Esimerkiksi hiuksista tulee kauniimmat, paksummat ja tuuheammat sekä hiustenlähtö vähenee. Joillekin naisille voi rintojen kasvu olla mielekäs muutos.

6. Parantunut seksielämä

Raskaana ollessa nainen kokee psykologisia muutoksia, jotka tekevät naisesta rentoutuneemman. Tällöin ei ole esimerkiksi pelkoa raskaaksi tulemisesta, joten seksin aikana ei tarvitse tuntea tiettyä painetta. 

Raskauden aikana olo on vapautuneempi ja libidokin saattaa nousta. Verenkierron tehostuminen lantion seudulla tekee myös genitaalialueet herkemmiksi.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.