Kun sinulla on sisarus, sinulla on kumppani koko elämäsi ajan
 

Kun sinulla on sisarus, sinulla on kumppani koko elämäsi ajan

Kun sinulla on sisarus, sinulla on kumppani koko elämäsi ajan
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kun sinulla on sisarus, sinulla on kumppani koko elämäsi ajan. Siitä asti, kun olin pieni, veljeni on seissyt rinnallani, ja itse puolestani olen luvannut olla aina hänen tukenaan.

Kumppani koko elämäsi ajan

Muistan lapsuuteni ja mietin tätä hetkeä. Tarkastellessani elämääni, havaitsen, että yksi henkilö on aina pysynyt rinnallani, kaikissa tilanteissa. Vanhempani eivät olisi voineet antaa minulle parempaa lahjaa. Se, että minulla on sisarus, tarkoittaa, että minulla on kumppani koko elämäni ajan – luotettavin, uskollisin ja ehdoitta rakastava ystävä.

Veljeni on seissyt rinnallani paitsi läpi hyvin, myös huonojen aikojen. Kun muut ihmiset ovat lähteneet elämästäni, veljeni ei ole koskaan pettänyt minua.

Hän on seuralaiseni seikkailuissani ja vastakappaleeni taisteluissani. Veljeni auttoi muovaamaan persoonallisuuteni ja on tärkein mentorini ja neuvonantajani ja uskollisin puolustajani joutuessani hankaluuksiin.

Hän tietää ja säilyttää tärkeimmät salaisuuteni. Hän oli se, joka opetti minut kävelemään ja nauramaan.

“Toisinaan veljenä olo on jopa parempaa kuin supersankarina olo.”

– Marc Brown

Veljeni on täynnä rakkautta ja valoa, ja hän on upein palkinto, jonka elämä voi minulle koskaan antaa. Ja tämän vuoksi olemme vuosi vuodelta läheisempiä.

Toivon, että olen aina niin etuoikeutettu, että saan nauttia hänen seurastaan. Olen hänelle kiitollinen monesta asiasta ja rakastan häntä koko sydämestäni.

Veli on muistojen aarrearkku

Kun sinulla on sisarus, sinulla on kumppani koko elämäsi ajan

Sen lisäksi, että veljeni on kumppanini läpi elämäni, hän on myös aarrearkku täynnä muistoja. Jaamme samat tarinat ja muistot ja olemme tärkeä tekijä toistemme elämässä. Olen viettänyt elämäni tärkeimmät ja kauneimmat hetket veljeni kanssa lapsuudessani, teini-iässäni ja myös nyt aikuisuudessa.

Kasvoin, nauroin ja itkin tämän äärettömän rakastavan ja anteliaan henkilön rinnalla. Vietimme kaiket päivät ulkona leikkien ja jakaen leluja, karkkeja ja kokemuksia. Vain viettämällä aikaa veljeni kanssa, opin, miten tärkeää on jakaa asioita.

Veljeni ei ole koskaan osoittanut kateellisuutta minua kohtaan. Jaoimme jännittävimmät seikkailut ja keksimme yhdessä hauskimmat jekut. Hän opetti minut haaveilemaan ja luomaan.

Veljeni pystyi selittämään minulle koko maailman pelkän hymyn ja silmäkulman pilkkeen avulla. Opin kunnioitusta ja luottamusta hänen esimerkkinsä kautta. Ystävyytemme on perintömme, ja meillä on tuhat kuvaa osoittamassa, millaisia olimme ja olemme ja millaisia meistä tulee.

Aina, kun veljeni näki minut haavoittuvaisena tai epäoikeudenmukaisuuden uhrina, hän oli valmis puolustamaan minua. Jos pelkäsin, hänen suojaava syleilynsä toimi suojana kaikilta uhilta. Jos hän huomasi minun olevan ongelmissa, hän oli valmis auttamaan.

Veli läpi ajan

Kun sinulla on sisarus, sinulla on kumppani koko elämäsi ajan

Aika kuluu, asiat muuttuvat, ihmiset tulevat ja menevät, mutta yksi asiaa pysyy, ja se on veljeni. Hän on muuttumaton ja murtumaton ja elämäni luotettavin henkilö. Siteemme on tärkeä, erityinen ja ainutlaatuinen.

Hän on edelleen se henkilö, jolle haluan ensimmäisenä kertoa voitoistani ja saavutuksistani. Tiedän, että hänen puolestani tuntemansa ilo ja onni on aitoa. Samoin, kun tarvitsen rohkaisua, veljeni on ensimmäinen ihminen, jota ajattelen.

Veljeni oli ensimmäinen henkilö, joka huomasi minun rakastuneen. Hän on nähnyt minun itkevän ja useammin kuin kerran hän on auttanut minua selviämään ongelmistani ja käymään läpi tekemiäni virheitä.

Vaikka olemme jo aikuisia, veljeni on edelleen se henkilö, jonka kanssa nauramme mitä erikoisemmille ja absurdeimmille asioille – ilman häpeää tai syyllisyyttä. Keskinäinen siteemme on ainutlaatuinen.

Olkapää, jota vasten itkeä, kuunteleva korva, lohduttava halaus. Yhteinen illallinen pitkän ja raskaan päivän jälkeen. Kokemusten ja tiedon jakaminen. Yhteisten muistojen muistelu ja arvostaminen.

Vielä tänäkin päivänä veljeni on henkilö, johon voin aina luottaa. Hän antaa edelleen näin aikuisenakin periksi mielijohteilleni. Vaikka ympäröivä maailma muuttuu, tiedän, että hän on uskollinen kumppanini kaikkina loppuelämäni päivinä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Arranz Freijo, E. B. (2000). Interacción entre hermanos y desarrollo psicológico: una propuesta educativa. Innovación educativa.
  • Dunn, J. (1986). Relaciones entre hermanos. Morata. https://redined.educacion.gob.es/xmlui/handle/11162/70217
  • Merino, L., & Martínez-Pampliega, A. (2020). La relación entre hermanos/as y su adaptación en contextos de alto estrés familiar. Ansiedad y Estrés, 26(1), 27-32.
  • Ripoll, K., Carrillo, S., & Castro, J. A. (2009). Relación entre hermanos y ajuste psicológico en adolescentes: los efectos de la calidad de la relación padres-hijos. Avances en Psicología Latinoamericana, 27(1), 125-142. http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1794-47242009000100009

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.