Rakastan sinua päivieni loppuun asti - Äitiyden Ihme
 

Rakastan sinua päivieni loppuun asti

Rakastan sinua päivieni loppuun asti
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Sinulla on pelkoja, joita en voi estää. Teen lupauksia, joita en voi koskaan pitää. Siitä huolimatta, rakkaimpani, haluan taata sinulle kaiken sen varmuuden, jonka tarvitset tunteaksesi olosi vakaaksi ja turvalliseksi. Valitettava totuus on, että en tule olemaan kanssasi elämäsi loppuun asti. Mutta rakastan sinua omaan viimeiseen päivääni saakka.

Lapseni, vaikka en voi olla kanssasi elämäsi loppuun saakka, voit olla varma siitä, että pidän sinusta huolen ja rakastan sinua viimeiseen hengenvetooni asti. Niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina olen aina rinnallasi – niinä hetkinä, kun tarvitset minua, ja myös silloin, kun et tarvitse minua.

On totta, että kumpikaan meistä ei poistu tästä maailmasta hengissä. Pidän yllä toivoa siitä, että luonnon logiikka ei petä, ja minä lähden täältä ensimmäisenä. Siihen mennessä olen jo polkuni tallannut ja valmistellut mahdollisia reittejä sinua varten. Siihen mennessä olen jättänyt perintöni jälkeeni, saarnaten esimerkkiä näyttäen.

Sinulla tulee olemaan useita vuosia elämää edessäsi ilman, että olen fyysisesti läsnä luonasi. Mutta muista minut silloin ja tiedä, ettet ikinä ole yksin. Nauti läsnäolostani elämässäsi yhtä paljon kuin minä nautin sinusta viimeiseen päivääni asti. Pidä minut tulevaisuudessa elossa muistoissasi.

Rakastan sinua, lapseni

Rakastan sinua päivieni loppuun asti

En voi rakastaa sinua päiviesi loppuun asti, mutta rakastan sinua koko oman elämäni ajan, mitä tahansa eteemme tuleekin.

Haluan antaa sinulle parhaan asian, jonka voin tarjota – aikani. Se on tärkein aarteeni. Kärsivällisyyteni ja seurani kuuluu sinulle, kunnes aika minusta jättää.

Tarjoan korvani, jotta voit tunnustaa salaisuutesi ja kertoa kaikki surusi. Tarjoan sinulle myös olkapään, jota vasten itkeä. Jos sinusta tuntuu, että olet kompastumassa tielläsi, minä olen täällä. Pidä minusta lujasti kiinni. Kun putoat, älä jää suremaan, ota vain kädestäni ja nouse uudestaan ylös. Ei ole olemassa myrskyä, joka voisi tuhota sinut, kun sinulla on yhtäpitävä perhe tukenasi.

“Äiti pystyy antamaan kaikkensa saamatta mitään takaisin. Äiti pystyy rakastamaan koko sydämestään odottamatta saavansa mitään takaisin.” —Tuntematon kirjailija

Nautin hymystäsi ja tempuistasi. Valmistan sinulle mitä herkullisimpia ruokia. Juhlistan jokaista menestystäsi ja pohdin kanssasi vastoinkäymisiäsi. Säilytän salaisuutesi, jotka heijastuvat silmistäsi, ja jotka vain minä huomaan.

Elän elämääni hämmentyneenä kaikesta siitä onnesta, jota levität ympärillesi, koska tiedän, että sinussa olen löytänyt kaiken tarvitsemani. Ihailen sinua joka päivä. Omistaudun unettomille öille, joihin on kirjoitettu nimesi. Vaalin puhtauttasi, viattomuuttasi ja jalouttasi.

Rakastan sinua

Rakastan sinua kuin arvokasta ihmettä

Siitä lähtien, kun sain tietää sinun olemassaolostasi, en ole tuntenut oloani yksinäiseksi. Olet ollut läsnä siitä lähtien, kun raskaustesti näytti positiivista. Siitä lähtien olen arvostanut oman äitini arvoa. Siitä hetkestä lähtien olen alkanut ajatella asioita kahdesti; kerran sinun kannaltasi ja kerran itseni kannalta.

Kun on aika jättää sinulle viimeiset hyvästit, kuva elämäni tärkeimmästä ihmeestä on mielessäni. Ihme, joka tulee esiin kuin unelma, joka ruokki itseään toivostani, josta tuli illuusioni ja joka konkretisoitui suloisimmassa ja herkimmässä todellisuudessa.

Niin kauan kuin saamme kulkea rinnakkain, takaan sinulle pitkän elämän. Pidän huolta terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi ja taistelen kynsin hampain onnesi eteen, kuluihin katsomatta. Otan vastaan uhat, jotka liittyvät rakastamiseesi ja suojelemiseesi.

Lapseni, ole vahva ja rakasta minua kaikella voimallasi, niin kuin minäkin rakastan sinua. Tämän tulet oppimaan, kun koittaa se hetki, jolloin sinun täytyy jättää minulle jäähyväiset. Voit olla täysin varma siitä, että rakastin sinua alusta loppuun, ilman ehtoja ja ikuisesti. Ilman rajoja tai rajoitteita.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.