Elämä ilman sinua ennen ja nyt - Äitiyden Ihme
 

Elämä ilman sinua ennen ja nyt

Elämä ilman sinua ennen ja nyt
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

En koskaan suunnitellut hankkivani lapsia. En koskaan kuvitellut tapaavani prinssiäni, saavani satumaista elämää tai tarinoista tuttua onnellista perhettä. Tärkeysjärjestykseeni kuuluivat minun oma elämäni, työni ja urani – sellaista elämä ilman sinua oli. Mutta kaikella on tarkoituksensa. Silloin, kun sitä vähiten odotin, sinä ilmestyit elämääni. Ja tässä uudessa elämässä, jossa minulla on sinut, kaikki muuttui.

Tunnustan, etten koskaan kuvitellut elämääni kanssasi. Ehkäpä elämä vain lipui ohitseni, koska olin turta, ja kaikki tuntui merkityksettömältä. Polkuni oli yksinkertaisesti menossa toiseen suuntaan. 

Kohtalo kuitenkin päätti tuoda meidät yhteen.  Ja siitä lähtien elämä ilman sinua on ollut mahdotonta kuvitella.

Tietenkin uutista oli aluksi vaikea sulattaa. Ajatus kaiken uhraamisesta ja odottamattoman asian saapumisesta elämääni aiheutti ahdistusta. Pelko valtasi minut.

Tänään mietin, minkälaisia päiväni olisivat, jos minulla ei olisi sellaista siunausta kuin sinä. Muistelen aikaa taaksepäin sinkkuna, jolloin päiväni olivat harmaita, eivätkä sinun valonsäteidesi valaisemia. Ehkäpä olen joutunut luopumaan paljosta, mikä on muuttanut elämääni. Kuitenkin voin vakuuttaa sinulle, että mikään ei tee minua onnellisemmaksi, kuin katsoa sinun kasvavan ja nauravan.

Elämäni kanssasi on seikkailu

Siitä lähtien, kun tulit osaksi tarinaani, ymmärsin, mitä rakkaus tarkoittaa. Sain kokea puhtainta ja aidointa, ehdotonta ja ikuista kiintymystä.

Elämä ilman sinua olisi tyhjää

Siitä hetkestä lähtien, kun tulit maailmaani, olet kirkastanut päiviäni. Olet muokannut onnellisuuden ja vapauden käsitteitä. Olet opettanut minulle loputonta kärsivällisyyttä.

Sinä annat minulle voimaa jatkaa taistelua ja kulkea eteenpäin, tulipa eteeni mitä tahansa. Kaikki sinun ansiostasi ja kaikki sinun vuoksesi. Koska sinun kanssasi elämäni on todella muuttunut kauniiksi seikkailuksi. Ymmärsin, että minulla on niin paljon opittavaa, ja että lapseni on minulle paras mahdollinen opettaja. En valinnut tätä elämää, mutta en vaihtaisi sitä mihinkään.

Ymmärsin, että äitiys tuo minulle mahdollisuuden antaa toiselle elämä ja rakentaa siltoja.   Tietämättäni muutuin artesaaniksi, joka loi elämän. Muutuin taiteilijaksi, joka on ylpeä upeimmasta taideteoksestaan – sinusta, päivänsäteestäni!

Ymmärsin, mitä elämäni prioriteetit ovat, ja että lapsen avulla pystyn palaamaan takaisin lapsuuteen. Siten ymmärsin, että tämä hetki on tärkeintä. Ei riitä, että katsoo tulevaisuuteen, vaan minun tulee elää nyt nauttien ja varovasti tähystellä huomiseen. Elämä on lyhyt, ja haluan vain täyttää tarinani kauniilla hetkillä, joita vietän sinun kanssasi.

Elämä ilman sinua olisi tyhjää

Elämä kanssasi on suurin aarteeni, se on arvokkaampaa kuin kaikki kulta maailmassa. On olemassa lukuisia syitä, miksi en voisi kuvitella, millaista elämä ilman sinua olisi. En osaa selittää, mitä sinun läsnäolosi tarkoittaa jokapäiväisessä elämässäni.

Raikkaus, ilo, viattomuus ja rakkaus ovat ainekset onnellisuuden reseptiin. Ja sinä olet se, jolla on nuo kaikki ominaisuudet. Yksi katse sinuun ja hymyysi, ja tiedän, etten tarvitse mitään muuta.

Hyvänhuomenen suukko aamulla, iltapäivän halaus ja se hellästi sanottu “Äiti, rakastan sinua” saavat minut rakastumaan sinuun entistä enemmän. Hassuttelusi ja leikkisyytesi seuraaminen on minulle parasta ajanvietettä. Sinusta huolehtimisesta ja suojelemisesta on tullut suurin intohimoni.

Lapseni, se nainen, joka ei koskaan osannut kuvitella elämää kanssasi, haluaa sinun tietävän, että ei pysty nyt kuvittelemaan elämää ilman sinua. Olet taikaa, ja sinusta on tullut minua eteenpäin vievä voima. Sinä olet vahvuus, joka patistaa minua jatkamaan, ja syy elää joka ikinen päivä täysillä.

Kiitos rakas pieni, että tulit elämääni!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.