"Kukaan ei voi satuttaa lastani, sillä teen hänestä vahvan" - Äitiyden Ihme
 

"Kukaan ei voi satuttaa lastani, sillä teen hänestä vahvan"

"Kukaan ei voi satuttaa lastani, sillä teen hänestä vahvan"
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Minulla on voima, jolla voin muokata sinut käsissäni. Minä tulen tekemään sinusta sen, mitä haluan sinun olevan: hyvä ihminen. Minä näen sinut tulevaisuudessa kokonaisena ja vahvana persoonana. Ja usko pois, minä teen sinusta vahvan, joten kukaan ei voi satuttaa sinua.

Minä tulen auttamaan sinua uskomaan, että tulet kaatumaan niin vähän kuin mahdollista. En voi estää sinua kaatumasta, mutta voin taata, että ne tulevat olemaan vain pieniä kömmähdyksiä.

Minä ojennan sinulle käteni, joten voit nopeasti nousta jaloillesi. Minä tulen antamaan sinulle rohkeutta, jotta voit jatkaa matkaasi määrätietoisesti ja periksiantamattomasti.

Minä tulen antamaan sinulle kaikkeni alusta lähtien. Mitä tulen antamaan sinulle itsevarmuutta, hyvän itsetunnon ja paljon uskoa. Sinä tulet saamaan nämä rakkauden muodossa, ja tulet arvostamaan niitä vahvan itseluottamuksen saatuasi.

Näin kukaan ei voi koskaan satuttaa sinua, ja mahdolliset pienet haavaumat tulevat paranemaan nopeasti.

Rakas, siitä asti kun tiesin odottavani sinua, on tehtäväni ollut selvä: minun tuli tehdä sinusta vahva. Siten elämä ei voi koskaan halvaannuttaa sinua. Tiedän, että usko estää sinua lamaantumasta. Minä tulen antamaan sinulle aseet, joiden avulla sinun ei tarvitse koskaan kärsiä tässä julmassa maailmassa, joka joskus voi kohdella ihmistä kaltoin.

pieni sankari

Minä lupaan varjella sinua ja pitää sinusta huolta. Onhan tavoitteeni aina ollut sinun onnellisuutesi. Tämän vuoksi pyydän sinua olemaan vahva ja rohkea sekä täyttämään itsesi uskolla ja unelmilla, jotka tulevat auttamaan sinut läpi mistä tahansa vastoinkäymisistä.

Voittamisella ja häviämisellä ei ole oikeasti mitään merkitystä. Se mikä lopussa merkitsee, on rohkeus yrittää. Älä luovuta, vaikka sinulle ei olisi jaettu parasta kättä. Yritä uudestaan ja käy läpi kaikki vaihtoehdot. Opi virheistäsi, koska virheet opettavat meille enemmän kuin onnistumiset.

Älä jää suruun vellomaan, vaan jatka eteenpäin. Kulje kohti unelmaasi, kantaen uskoasi kilven lailla. Positiivinen asenne ja avoin mieli kantavat sinut pidemmälle kuin uskotkaan.

Rohkea mies ei ole se joka ei pelkää, vaan se joka pääsee sen yli.

-Nelson Mandela-

Älä pelkää, vaan avaa siipesi ja lennä. Kokemuksiesi kautta selkäsi tulee olemaan valmis kantamaan vaikka minkälaisen taakan. Älä täytä reppuasi vihalla ja katkeruudella. Muista, että mikään paha ei kestä ikuisesti.

Muista myös ottaa vastuu omista teoistasi. Tulet tekemään virheitä, ja joskus se johon sattuu, tulet olemaan sinä itse.

Älä pelkää pyytää anteeksi ja muista, että ihmiset tekevät virheitä. Älä unohda tärkeintä opetusta: henkilö, jolle sinun tulee oppia antamaan eniten anteeksi elämässä, olet sinä.

Mikään ei ole ikuista. Kaikki on vain väliaikaista, rakas lapseni. Sinun täytyy vain pysyä kovana, eikä antaa uskon horjuttaa sinua. Lupaa minulle, ettet tule koskaan luovuttamaan, äläkä koskaan paina päätäsi alas.

Ratkaisu ongelmiisi on aivan kulman takana. Sinä ansaitset kultaa, ja tiedän että tulevaisuutesi tulee olemaan valoisa.

Usko itseesi, olet sen arvoinen

pieni sankari

Ihmiset on luotu olemaan onnellisia. Usko ja elä sen mukaisesti, että asiat tulevat kääntymään parempaan. Suru tulee näyttämään sinulle sen elämänilon, minkä tulet vielä kokemaan. Älä anna elämän painaa sinua alas, koska sisälläsi on tuli, joka tulee johtamaan sinua.

Tee päivistä juuri sellaisia kuin haluat niiden olevan. Täytä päiväsi hyvillä hetkillä ja lataa akkusi niiden avulla. Elä täysillä ja nauti joka hetkestä. Hymyile, vaikka sinua pelottaisi. Itke ja huuda, jos on tarvetta. Vapauta rikkoutunut sielusi.

Mutta älä anna surun koskaan ottaa otetta sinusta. Älä anna pahan olon ja masennuksen viedä sinua pohjalle. Sinä olet vahvin ihminen, jonka tunnen – se, jonka autoin nousemaan huipulle.

Muista aina, että elämä ei anna sinulle suurempaa taakkaa kuin mitä jaksat kantaa. Aito rakkaus ja huolenpito, jotka opit minulta, tulevat auttamaan sinut läpi mahdottomaltakin tuntuvista tilanteista.

Ole vahva sen ehdottoman rakkauden vuoksi – sen rakkauden, joka on niin suuri että se voisi siirtää vuoria. Ole kärsivällinen ja kunnioita heitä, jotka tuovat hymyn huulillesi. Usko ja kunnioita äitisi opetuksia, sillä hän ihaili sinua jo ennen kuin elämäsi maan päällä oli edes ehtinyt alkaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.