Äiti rakastaa lastaan enemmän kuin itseään - Äitiyden Ihme
 

Äiti rakastaa lastaan enemmän kuin itseään

Äiti rakastaa lastaan enemmän kuin itseään
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Meillä on sinulle muutamia kysymyksiä pohdittavaksi. Uskotko, että äiti rakastaa lastaan enemmän kuin itseään? Onko äidin lapselleen antama rakkaus aina ehdotonta? Kuinka äidin lapselleen antama rakkaus muuttuu suuremmaksi kuin rakkaus itseään kohtaan? Kuinka äiti luo uudenlaisen, terveen, ihanan ja onnellisen elämän?

Näihin kysymyksiin pohdimme tänään vastauksia tässä Äitiyden Ihmeen artikkelissa, ja olemme kiinnostuneita myös sinun mielipiteestäsi.

Äiti rakastaa lastaan enemmän kuin itseään

Äidin ja lapsen välinen yhteys – joitakin poikkeuksia lukuunottamatta – on hyvä esimerkki ehdottomasta rakkaudesta. Äiti asettaa aina lapsen hyvinvoinnin omansa edelle. Äiti tarjosi lapselleen suojaisan paikan kasvaa kohdussaan 9 kuukauden ajan, eikä kukaan odota lapsen saapumista niin kuin äiti. Äiti on se henkilö, joka lähimmin todistaa lapsen fyysistä ja persoonallista kehittymistä ja kasvua.

Elämän antaminen vastasyntyneelle on luottamusta tulevaisuuteen. Tämä sitoumus näyttäytyy äidille hämmästyttävänä ja ihmeellisenä tuntemuksena. Lapsen syntymästä lähtien huomaatkin sydämesi sykkivän oman kehosi ulkopuolella. Lapsesi on vienyt sydämesi, ja tämä osoittaa, että äiti rakastaa lastaan enemmän kuin itseään. 

Äiti rakastaa lastaan enemmän kuin itseään

Tulee kuitenkin pitää mielessä, että äidin rooli on vain yksi monista rooleista, joita nainen kantaa. Muita rooleja ovat esimerkiksi tyttären, naisen, ammattilaisen, vaimon ja ystävän roolit.

Nainen ei saa unohtaa itseään ja hyvinvointiaan edes tultuaan äidiksi. Rakasta lastasi koko sydämestäsi, mutta älä unohda, että jos et rakasta itseäsi tarpeeksi, et pysty rakastamaan muitakaan täysillä, et edes omaa lastasi.

Hyvinvointi

Äidin hyvinvointi on asian ydin, ja äidin ja lapsen välinen suhde tulee rakentaa terveelle pohjalle. On itsekästä ajatella, että lapsi kuuluu äidille. Tällainen ajattelumalli johtaa siihen, että äidistä tulee surullinen ja katkera. Lapsi on itsenäinen yksilö, ei vanhemman jatke.

Itsenäisyys ja vapaus

Useimmat äidit haluavat, että lapsesta kasvaa itsenäinen, muista riippumaton aikuinen. Tämä on mahdollista silloin, kun äiti rakastaa lastaan tukahduttamatta häntä. Äidin lapselleen tarjoaman rakkauden tulisi sallia lapsen kehittyminen omaksi persoonakseen, ilman tuomitsemista.

Ole esimerkkinä rakkaudesta

Lapsi matkii ja toistaa vanhempiensa käytöstä, sillä vanhemmat ovat lapsen ensimmäiset ja pääasialliset roolimallit. Onnellinen äiti, joka säteilee itsevarmuutta sekä tervettä itsetuntoa ja rakastaa itseään, on paras mahdollinen esimerkki, jota lapsen voi toivoa seuraavan.

Äidinrakkaus on vahva

Terve ja onnellinen äiti

Sen, että äiti rakastaa lastaan enemmän kuin itseään, ei tarkoita sitä, että oman itsensä saisi unohtaa tai uhrata. Päinvastoin, on tärkeää säilyttää terve tasapaino omien ja lapsen tarpeiden välillä. Tämä balanssi estää äidin roolia käymästä liian raskaaksi ja stressaavaksi.

Kunnioitus

Äidin rakkauden lastaan kohtaan ja lapsen rakkauden äitiään kohtaan tulee olla molemminpuolin kunnioittavaa. Opeta lapsellesi, mitä tarkoittaa rakastaa toisia kunnioittavasti ja vastuullisesti. Aseta ja opeta lapsellesi rajoja sekä kerro auktoriteeteista (kuten vanhemmista), joita lapsi oppii kunnioittamaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.