Pienille sankareille, jotka taistelevat lapsuudessaan syöpää vastaan - Äitiyden Ihme
 

Pienille sankareille, jotka taistelevat lapsuudessaan syöpää vastaan

Pienille sankareille, jotka taistelevat lapsuudessaan syöpää vastaan

Viimeisin päivitys: 01 heinäkuuta, 2018

Maailmassa on pieniä sankareita, jotka pitävät urheasti viittaa yllään ja taistelevat päivä toisensa jälkeen lapsuuden syöpää vastaan. Nämä rohkeat pienet johtavat yhdessä perheidensä kanssa kamppailua tätä vaikeaa sairautta vastaan. 

Supersankarit joista puhun, ovat pieniä kooltaan, mutta suuria sydämeltään. He ovat täynnä rohkeutta ja toivoa.

15. helmikuuta on kansainvälinen lasten syövän päivä, ja tässä artikkelissa haluamme osoittaa heille kunniaa sanojen muodossa.

Näillä lapsilla on urheat kasvot

Tunnen eräitä näistä pienistä supersankareista, jotka kamppailevat perheen ja ystävien tukemina lapsuuden syöpää vastaan. He ovat lapsia, jotka eräänä päivänä saivat tietää kauheasta sairaudesta, joka tuli täysin ilman varoitusta ja jota vastaan heidän täytyi rakentaa voiman ja rohkeuden suojamuuri.

Nämä pienet sankarit ovat viattomia, vallattomia, kärsimättömiä, rauhallisia, leikkisiä ja jopa huimapäisiä… Loppujen lopuksi he ovat vain lapsia. Jokaisella heistä on oma persoonallisuutensa ja ominaispiirteensä, erilainen ja ainutlaatuinen, mutta päämäärä on sama: voittaa taistelu syöpää vastaan.

Nämä pienet ihmiset taistelevat hymyillen ja päivittäin, aina vain seuraavaan aamuun myrskyistä huolimatta. Kun katsot lapsia, voit nähdä heidän silmissään kuinka toivon väri menee pelkojen edelle, vaikka joskus heidän pelkonsa nousevatkin pintaan.

Juuri noina hetkinä heidän vanhempansa, perheensä ja ystävänsä tulevat apuun maalatakseen lasten harmaan taivaansa toisella värillä, jotta myrskyjä ei ilmaantuisi. He taistelevat kaikki yhdessä.

Mutta on hetkiä, jolloin harmaa on pysyvä ja pienten sankareiden täytyy oppia elämään tämän värin kanssa. Värin, joka lopulta värjää heidät kultaisiksi. Se saa heidät näyttämään taivasta koristavilta kirkkailta tähdiltä, ja he ovat oppaita niille muille sankareille, jotka joutuvat käymään saman taistelun.

Pienet supersankarit ovat pieniä kooltaan, mutta suuria sydämeltään. He ovat rohkeita, sillä he ovat taistelleet kipua, pelkoa ja epävarmuutta vastaan.

Lapsisotilaat tukijoukkojensa kanssa

Näiden lasten hymyt muistuttavat meitä siitä, että heidän kamppailunsa on jatkuvaa ja pysyvää, mutta myös siitä, että vaikeudet peittyvät, kun tuemme heitä  suojaavalla ja välttämättömällä muurilla.

Tämä on suoja, joka luodaan halauksilla ja ehdottomalla tuella. Se tehdään rakkaudesta, ja se toimii heidän kamppailunsa ja voimansa taustatukena. Jos heidän vastustuksensa horjuu jossakin vaiheessa, lasta voidaan ravita sillä, mitä perhe, ystävät, ammattilaiset ja järjestöt pystyvät tarjoamaan.

Nämä nuoret taistelijat ovat oman tarinansa päähenkilöitä. Emme saa kuitenkaan unohtaa, että voimme olla osa tarinoita jollakin tavalla. Suudelma, tukea antavat sanat, hymy, halaus, hoitojen edistäminen tai uuteen tutkimukseen sijoittaminen.

Kaikki on tarpeellista – pienestä eleestä suurimpaan yksityiskohtaan ja voimavaroihin. Sillä myös supersankarit tarvitsevat muiden ihmisten tukea voittaakseen taistelun.

Meidän päämäärämme on olla heidän seuranaan, rakastaa ja antaa heille voimia muistuttamaan siitä, että he ovat monissa tapauksissa vahvempia kuin luulevatkaan. Supersankarina oleminen ei ole helppoa, mutta heidän kamppailunsa on niin suurta, että sitä ei voi olla huomaamatta. Sen suuruus on merkittävää, koska se vaatii äärettömän paljon rohkeutta. Nämä ovat rohkeita ja lannistumattomia lapsia.

Me olemme yhtä

Tänä vuonna monet lapset ympäri maailman halusivat antaa sanansa osoituksena tuesta kaikille niille lapsillle, jotka kamppailevat lapsuudessaan syöpää vastaan. Tämä onnistui kiitos CCI-syöpäjärjestön (International Confederation of Childhood Cancer) avulla, joka Christophe Beckin (Frozenin säveltäjän) avulla loi huolella kehitellyn laulun nimeltä “we are one”, eli suomeksi käännettynä “me olemme yhtä”. 

Laulun kertosäe menee näin:

“Me olemme yhtä, me olemme vahvoja. Ja me laulamme laulun yhdessä. Laula kanssamme. Me nousemme yhtenä, emmekä koskaan lakkaa taistelemasta. Kunnes yö antautuu auringolle.”

Tämä laulu nimeltä “we are one” toimii symbolina tuesta, joka käsittää rakkauden ja voimaa antavat sanat. Kaunis ele, joka saa meidät tajuamaan, että taistelu ei ole yhden vaan kaikkien. Antamamme suojamuuri ravitsee syövästä kärsiviä lapsia, ja se antaa heille voimia ja uusia mahdollisuuksia. Meidän antama tukemme on osallisena tässä kaikille kuuluvassa kampailussa.

https://www.youtube.com/watch?v=PBzuYXCEDis&feature=youtu.be

Sinulle, ja kaikille niille pienille supersankareille, jotka nousevat ylös tehden jokaisesta päivästä taistelun arvoisen. Niille, joiden suojana hymysi on, vaikka harmaa pilvi olisikin pään yläpuolella. 

Sinulle, ja kaikille pienille supersankareille, jotka antavat meille monia elämän oppitunteja sekä auttavat meitä taas näkemään elämän perusarvon. Meidän sanamme sinulle ovat täynnä rakkautta, tukea ja voimaa. 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.