Kirje naiselle, joka hoitaa lastani töissä ollessani - Äitiyden Ihme
 

Kirje naiselle, joka hoitaa lastani töissä ollessani

Kirje naiselle, joka hoitaa lastani töissä ollessani
Ana Couñago

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Sinä arvostettu nainen, jonka työnä on hoitaa minun lastani,

Toivottavasti tämä kirje tavoittaa sinut, ja toivon, että olet yhdessä perheesi ja ystäviesi kanssa. Toivon sinulle niin paljon terveyttä ja onnea.

Tänä aamuna minulla oli hädin tuskin aikaa pussata lastani otsalle, hymyillä ja vilkuttaa hänelle heipat.

Työpaineet ja arkielämän stressi eivät ole sallineet minulle aikaa istua alas kanssasi ja keskustella, minkä olen aina halunnut tehdä. Haluan sinun kuitenkin tietävän, että pidän sinua ystävänäni tai jopa läheisenä sukulaisena.

Suurin tavoitteeni, kuten sen tulee ollakin, on tietää ja oppia päivittäin lapselleni antamastasi lämmöstä, arvoista ja hellyydestä, vaikket odota mitään näitä asioita vastapalveluksena.

Kirjoitan tätä kirjettä kunnioittaakseni sitä suurta arvoa, jonka olen sinusta löytänyt tänä lyhyenä aikana, jona olen sinut tuntenut – välillämme olevasta kitkasta huolimatta.

Lähetän sinulle tämän kirjeen, jotta sydämeni olisi täysin avoin ja jotta voisin olla täysin rehellinen. Ehkä jopa rehellisempi kuin siinä tapauksessa, että olisin keskustellut kanssasi kasvotusten.

Nyt kun tunteeni ovat täysin avoimet, haluan puhua sinulle siitä pelosta, jota tunnen joka aamu. Kun näen sinun halaavan, pussaavan ja nostavan syliin lasta, joka on minulle se kaikkein tärkein ihminen maailmassa.

Haluan puhua pelosta, joka täyttää minut joka iltapäivä, kun saavun ja näen sinut hässöttämässä lapseni vaatteiden ja hiusten kanssa. Siitä, kun mietin, että ehkä jonain päivänä hän haluaakin jäädä sinun luoksesi eikä tulla kanssani kotiin.

Tiedän, että juuri tällä hetkellä sinä varmaan hymyilet, kun tajuat miten harhainen olen, mutta tällaisiahan me äidit toisinaan olemme. Sen takia pyydän, että yrität ymmärtää minua.

Tämä kirje on tarkoitettu välittämään se mustasukkaisuuden tunne, joka minulla on, kun näen sinut halaamassa lastani. Kun näen, miten katsotte toisianne ja kun mietin, miten monta tuntia te vietätte keskenänne puhuen ja leikkien.

En voi kuitenkaan lopettaa tätä kirjettä kehumatta sinua ja kertomatta, miten paljon ihailen sinua omistautuneisuutesi ja sen rakkauden vuoksi, jonka ammennat työhösi joka ikinen päivä. Ihailen sinua siitä, että olet toinen äiti pojalleni.

Oikea syy sille, miksi käännyn puoleesi nyt, on se että viime iltana ennen nukkumaanmenoa poikani pyysi minulta jotain.

Sinun ja oman itseni vuoksi haluan sinun vastaanottavan tämän yksinkertaisen, mutta sydämestä kirjoitetun omistuksen äitienpäivän kunniaksi.

Tiedän, että luonto ei vielä ole antanut sinulle mahdollisuutta tulla äidiksi.

Ja tulitpa äidiksi joskus tai et, tiedän, miten onnelliseksi tunnet itsesi, kun voit toivottaa avoimin käsin tervetulleeksi niin monta nuorta lasta, jotka kehittyvät valvontasi alla. Ja yksi niistä on minun lapseni.

Kirje naiselle, joka hoitaa lastani

Miten siunattu hän onkaan tästä työstä, johon sinä olet valinnut ryhtyä. Teet työtä, joka antaa sinun nauttia niistä tärkeistä ja uniikeista hetkistä, joista meidän äitien pitäisi päästä nauttimaan, mutta toisinaan me joudumme jättämään ne väliin elättääksemme perheemme.

Lasten ensiaskeleet ja se ensimmäinen kerta, kun he sanovat “äitä”, ja kun he ryhtyvät uuteen seikkailuun…

Vaikket olekaan saanut omia lapsia, ei ole epäilystäkään siitä, että jos joku ansaitsee ylistystä ja lahjoja, joita jaetaan äitienpäivänä, niin se olet sinä.

Lopuksi toivon, että tiedät miten paljon hellyyttä ja kiitollisuutta poikani ja minä tunnemme sinua kohtaan. Kiitollisuutta siitä, että teet hänet onnelliseksi, rakastat ja suojelet häntä sekä olet opettanut lähestulkoon kaiken, mitä hän osaa.

Kiitos todella paljon siitä, että olet ottanut hänet vastaan aivan kuin hän olisi oma poikasi, ja että olet ohjannut häntä polulla, josta aikanaan tulee hänen oma tiensä.

Toivon, että elämä palkitsee sinut omalla lapsella pian ja että pääset tuntemaan itsekin sen, mitä äitiys on.

Kirje naiselle, joka hoitaa lastani

Tällä hetkellä voin vain onnitella sinua, antaa nämä kukat sekä toivoa sinulle kaikkea hyvää tässä maailmassa.

Pyydän sinua jatkamaan väsymättä hyvänä ja ylväänä ihmisenä olemista niin monille lapsille.

Toivotan sinulle hyvää päivää ja paljon onnea kaikkeen.

Kiitos vielä,

eräs äiti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.