Tytön äitinä oleminen merkitsee elinikäistä kumppanuutta - Äitiyden Ihme
 

Tytön äitinä oleminen merkitsee elinikäistä kumppanuutta

Tytön äitinä oleminen merkitsee elinikäistä kumppanuutta
Ana Couñago

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 02 heinäkuuta, 2018

Sinä päivänä kun synnyit lakkasin olemasta äitini tytär ja aloin olemaan tyttären äiti. Sinä päivänä elämä alkoi sinulle…ja minulla alkoi uusi elämä.

Olen aina uskonut, että naisena oleminen on valtava etuoikeus. Naisena oleminen on myös kaksijakoinen kokemus, täynnä tunne-elämän ylä- ja alamäkiä.

Äitinä oleminen on kuitenkin aina silmiä avaava kokemus, ylitsevuotavaista ja yllättävää. Tulemme kohtaamaan sisimmässämme olleen “uuden minän”, jonka olemassa olosta emme aikaisemmin tienneet.

Onnittelut, se on tyttö!

Tyttären äitinä oleminen merkitsee sitä, että käsivarsillasi pitelemäsi pienokainen järkyttää rauhaasi, häiritsee untasi ja täyttää elämäsi hellyydellä ja herkkyydellä.

Tuo pieni vauva kasvaa tytöksi, joka on uskomattoman vahva, pitää hän sitten pinkistä tai ei. Hänen DNA:ssa on kyky rakastaa ja vihata samalla intensiteetillä.

Hän on vahva tasolla, joka ylittää fyysisen.

Tulet olemaan tunteiden vallassa, kun näet tyttäresi nauravan ja itkevän, lähes samaan aikaan.

Näet hänen olevan huolehtivainen, suloinen ja flirttaileva tietämättä edes, miten hän on oppinut toimimaan tällä tavalla.

Eräänä päivänä näet hänen halivan nallejaan. Seuraavana hän hyppää mutalätäköissä, suklaata suun ympärillä.

Joka ikinen päivä näet uuden puolen hänen persoonallisuudestaan. Tulet hämmästymään huomatessasi miten hän joka päivä muistuttaa yhä enemmän sinua.

Jonain päivänä, ennemmin kuin tiedätkään, hän haluaa olla kuin sinä. Hän pukee kenkäsi, kaulakorusi ja meikkisi. Hän rakastuu isäänsä, mutta hänen ensimmäinen esimerkkinsä naisena olemisesta olet sinä.

Ehkä hän suuttuu, kun halaat tai suutelet hänen isäänsä. Mutta hänen ensimmäinen ystävänsä, hänen uskottunsa ja lohtunsa olet sinä.

Saatat yllättyä siitä, että yhteys tyttäresi kanssa on niin voimakas ja intiimi, että tunnistatte toisenne välittömästi tasa-arvoisina.

Läheisyytenne tulee teidän kahden välisestä yhteisymmärryksestä. Te molemmat tiedätte kuinka dramaattisia, oikullisia, älykkäitä ja itsepäisiä naiset voivat olla.

Tytär on äitinsä kopio ja samaan aikaan joku täysin erilainen ja ainutlaatuinen

-Simone de Beauvoir-

Äidin ja tyttären välisen rakkauden pukeminen sanoiksi on vaikea tehtävä. Pelkästään sen ajatteleminen saa minut tunteelliseksi ja nostaa kyyneleet silmiini.

Tyttären äitinä oleminen on siunaus. Tyttäresi tulee olemaan paras ystäväsi, ikuisesti. Ei ole paluuta.

Hänen jokainen eleensä, sanansa tai reaktionsa sisältää osan sinua. Ensimmäisten mekkojen ja pinkkien vaatteiden ostaminen hänelle tulee olemaan liikuttava muisto.

Mitä tyttären äitinä oleminen merkitsee?

Seuraavassa on muutamia vinkkejä kumppanisi kanssa toimeen tulemiseksi:

  • Lukekaa aina hänen kanssaan ja valitse tarinoita, joissa naisilla on tärkeä rooli, jotta hän ei luule jonkun mahdollisuuden elämässä olevan hänen ulottumattomissaan.
  • Kun hän on huolestunut jostain, istu alas ja puhu hänen kanssaan hänen sänkynsä laidalla. Tällainen läheinen, kasvotusten tapahtuva yhteys lohduttaa häntä.
  • Jos huomaat, että hän antaa aina periksi ystävilleen, opeta hänelle, että hän saa ilmaista mielipiteensä. Näin hän oppii pitämään puolensa.

Sen tietäminen, miten tytöt yleensä toimivat ja oppivat ja mitkä asenteet herättävät häntä, auttavat sinua ymmärtämään tytärtäsi paremmin ja opettamaan häntä parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos olet raskaana tyttövauvan kanssa, haluan sinun tietävän, että sinusta tulee uuden naisen äiti ja olet jo äiti kauniille prinsessalle.

Toivottavasti löydät aina oikeat sanat koskettaaksesi hänen sydäntään riippumatta siitä, kuinka vanha hän on.

Toivottavasti hän löytää sinussa vahvimman liittolaisensa, haluaa hän sitten leikkiä yhdessä, saada isältään lupa tai istua alas kahvittelemaan parantaakseen maailmaa.

Ole esimerkki tyttärellesi ja hän tulee olemaan elinikäinen kumppanisi.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.