Vinkkejä lastenhuoneen lämmittämiseen kylminä vuodenaikoina
 

Vinkkejä lastenhuoneen lämmittämiseen kylminä vuodenaikoina

Talvella sähkönkulutus ja lämmityskustannukset voivat kasvaa. Alta löydät vinkkejä lastenhuoneen lämmittämiseen kylminä vuodenaikoina.
Vinkkejä lastenhuoneen lämmittämiseen kylminä vuodenaikoina
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Talvella sähkönkulutus voi kasvaa, ja sähkölaskut saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Maissa, joissa lämpötila laskee voimakkaasti talvisaikaan, sähkönkulutuksesta voi tulla todellinen ongelma. Äidit ovat kuitenkin tätä enemmän yleensä huolissaan lastenhuoneen pysymisestä lämpimänä, maksoi mitä maksoi. Tähän artikkeliin olemme koonneet vinkkejä lastenhuoneen lämmittämiseen kylminä vuodenaikoina sähkölaskua kasvattamatta.

Vinkkejä lastenhuoneen lämmittämiseen kylminä vuodenaikoina

Tässä artikkelissa annetut vinkit voivat olla erittäin hyödyllisiä, kun haluat pitää lastenhuoneen lämpimänä. Näin takaat heille hyvän unen ja miellyttävän nukkumispaikan. Nämä vinkit estävät myös sähkölaskua nousemasta pilviin.

Hankit paksut verhot

Jos haluat estää ikkunoista tulevan vedon tai lämmön karkaamisen, laita lastenhuoneen ikkunoihin paksut verhot. Paksut kankaat pitävät kylmän loitolla.

Paksut matot auttavat pitämään lastenhuoneen lämpimänä.

Hyödynnä auringonvaloa

Jos aurinko paistaa suoraan huoneeseen, jota haluat lämmittää, suosittelemme ottamaan kaiken hyödyn irti sen säteistä. Avaa verhot päivällä auringon paistaessa voimakkaimmin päästääksesi valoa sisään. Sijoita mahdollisuuksien mukaan lapsesi sänky niin, että aurinko pääsee paistamaan suoraan siihen. Näin säteet lämmittävät patjaa jonkin verran, mikä tekee siitä hieman miellyttävämmän.

Valitse puiset ikkunat ja ovet

Jos pystyt sijoittamaan vähän enemmän rahaa, kannattaa harkita puisten ikkunoiden ja ovien asentamista lastenhuoneeseen. Puu pitää lämmön hyvin sisällä ja estää kylmää ilmaa pääsemästä sisään.

Pidä ovet suljettuina

Vaikka haluaisitkin nostaa lämpötilaa kaikkialla sisätiloissa , lämpöä kannattaa varastoida huoneisiin yksitellen. Tästä syystä huoneiden ja muiden tilojen ovia ei kannata jättää auki. Tämä on ainoa keino varmistaa, että jokaisessa huoneessa on oma erillinen ilmansa – ennen kaikkea lastenhuoneessa, jonka lämpötila huolettaa sinua eniten.

Talvella lastenhuone voidaan pitää lämpimänä eri tavoin.

Käytä eristysteippiä lastenhuoneen lämmittämiseen

Peitä teipillä, mieluiten eristysteipillä, huoneen seinissä, ovissa ja ikkunoissa olevat halkeamat. Tämä on yksi kaikkein taloudellisimmista vinkeistä.

Käytä hyttysverkkoa pitääksesi huoneen lämpimänä

Hyttysverkko on sideharsoa ja ommeltu niin, että se voidaan ripustaa sängyn ylle. Hyttysverkot ovat suosittuja Etelä-Amerikan maissa, joissa niitä käytetään pääasiassa hyttysenpistojen ehkäisemiseen.

Hyttysverkoilla on kuitenkin myös toinen tarkoitus: pitää sängyn ympäristö suhteellisen lämpimänä, kun siinä nukutaan. Suojellaksesi lastasi kylmältä osta paksuimmasta mahdollisesta sideharsosta valmistettu hyttysverkko ja ripusta se ennen nukkumaanmenoa lapsen sängyn ylle. Näin hän ei palele niin paljon yöllä.

Laita mattoja lattialle kylminä vuodenaikoina

Muhkea matot auttavat pitämään sisäilman mukavan lämpimänä. Älä siis mieti kahdesti lastenhuoneen lattian pehmustamista matoilla.

Leikkaa puut auringonvalon edestä

Saatat ajatella, että ikkunan edessä kasvava tuuhea puu estää kylmää pääsemästä sisään, mutta näin ei ole. Puut viilentävät ilmaa ja tuulettavat ympäristöä.

Kaiken lisäksi lastenhuoneen ikkunaa peittävä tuuhea ja korkea puu estää auringonvaloa pääsemästä sisään, jolloin auringon energiaa ei voi hyödyntää kodin lämmittämisessä. Jos pihalla siis kasvaa puita suoraan ikkunoiden edessä, leikkaa ne.

Hallitse lastenhuoneen lämpötilaa kylminä vuodenaikoina

On olemassa lasten kelloja, jotka näyttävät huoneen lämpötilan ja jopa kosteuden. Jos sinulla on tällainen laite, voit helposti säätää lastenhuoneen lämpötilaa.

Tiedät sen avulla tarkan sisälämpötilan ja voit muokata ympäristöä näiden tietojen perusteella joko lisäämällä tai vähentämällä lämmitystä huoneen tai lapsen tarpeiden mukaan. Voit näin hallita helpommin lastenhuoneen lämpötilaa, jolloin he nukkuvat paljon paremmin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.