Missä kuussa vauvoja syntyy eniten Espanjassa? - Äitiyden Ihme
 

Missä kuussa vauvoja syntyy eniten Espanjassa?

Haluatko tietää, missä kuussa vauvoja syntyy eniten Espanjassa? Tässä artikkelissa tarjoamme tähän kysymykseen vastauksen sekä muuta mielenkiintoista tietoa.
Missä kuussa vauvoja syntyy eniten Espanjassa?

Viimeisin päivitys: 27 huhtikuuta, 2020

Lapset ovat maailmamme nykyhetki ja tulevaisuus. Tämä fakta mielessä pitäen onkin mielenkiintoista pohtia, missä kuussa vauvoja syntyy eniten Espanjassa. Tässä artikkelissa tutustumme aiheeseen tarkemmin.

Olet saattanut joskus pohtia, missä kuussa vauvoja syntyy eniten, ajatellen kaikkien kuukausien olevan keskenään tasavertaisia. Tutkimus kuitenkin osoittaa, että Espanjassa vauvoja syntyy eniten talvella. Vuonna 2018 eniten lapsia syntyi tammikuussa.

Kun pidetään mielessä, että raskaus kestää yhdeksän kuukautta, näyttää siis siltä, että huhtikuu on se kuukausi, jolloin suuri osa raskauksista saa alkunsa. Tämä antaa viitteitä siitä, että kevät innostaa pariskuntia lisääntymään.

Tulee myös muistaa, että sosiaaliset ja taloudelliset muutokset voivat vaikuttaa myös kaikista henkilökohtaisimpiin elämänvalintoihimme. Tämä koskee myös perheen perustamista.

On totta, että syntyvyysluku vaihtelee ja on muuttunut ajan myötä. Kuukaudet, joissa syntyvyys on suurinta, ovat vaihdelleet aikojen kuluessa, mikä johtuu erilaisista lisääntymistä ympäröivistä sosiaalisista konteksteista.

Missä kuussa vauvoja syntyy eniten Espanjassa?

Halutessamme tietää, missä kuussa vauvoja syntyi eniten Espanjassa vuonna 2017, voimme kääntyä jälleen National Statistics Instituten puoleen. Organisaatio raportoi, että vuonna 2017 Espanjassa syntyi 391 930 lasta, 4,5 % vähemmän kuin vuonna 2016. Tästä kokonaismäärästä 202 478 (51,49%) oli poikia ja 190 703 (48,5%) oli tyttöjä.

Vuonna 2018 Espanjassa syntyi eniten lapsia tammikuussa

Vuonna 2017 Espanjassa eniten vauvoja syntyi tammikuussa, yhteensä 230 658 lasta. Sinun on hyvä myös tietää, että tämä tieto ei ole ainoastaan positiivista. Syntyvyys on laskenut 4,23 % vuodesta 2016. Syntyvyysluku vuonna 2017 on Espanjan pienin sitten vuoden 1999.

Mitä tapahtui vuosien 2000 ja 2016 välillä?

National Statistics Instituten ansiosta tiedämme tarkkaan, missä kuussa vauvoja syntyi Espanjassa eniten vuosien 2000-2016 välillä. Yleisesti ottaen näyttäisi siltä, että lasten syntymät jakautuisivat melko tarkasti vuoden jokaiselle kuukaudelle. Tuloksista voidaan kuitenkin tehdä melko merkittäviä johtopäätöksiä.

Jos tutkimme asiaa tarkemmin, voimme huomata, että loka- ja syyskuussa vauvoja syntyi eniten. Seuraavat luvut kertovat asian selkeästi.

Vuosien 2000-2016 välillä 671 405 vauvaa syntyi lokakuussa, syyskuu tuli toiseksi suosituimmaksi kuuksi  664 244: lla lapsella. Kolmanneksi tuli helteinen heinäkuu 658 424: n lapsen syntymällä.

Vastakohtana, vähiten lapsia syntyi kesäkuussa (620 377 lasta), huhtikuussa (618 680 lasta) ja helmikuussa (581 228 lasta).

National Statistics Institute vahvistaa, että Espanjan syntyvyysluku on romahtanut viime vuosina. Kuten jo aiemmin mainitsimme, sosiaaliset ja taloudelliset tekijät voivat vaikuttaa myös yksityiselämäämme.

Esimerkiksi työllisyyden epävakaus ja epävarmuus, avun puute sekä henkilökohtaisten ja ammatillisten velvollisuuksien välillä tasapainottelu ovat joitakin syitä syntyvyysluvun romahtamiselle.

Loppuyhteenveto

Nämä tulokset peilaavat syntyvyyden laskemista kansainvälisellä tasolla sekä ensikertalaisäidin iän nousemista. Tällä hetkellä ensikertalaisäidin keskiarvoinen ikä on 32 vuotta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.