Äidiksi toistamiseen - enemmän rakkautta jaettavana - Äitiyden Ihme
 

Äidiksi toistamiseen - enemmän rakkautta jaettavana

Äidiksi toistamiseen - enemmän rakkautta jaettavana
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Yhden lapsen äiti saattaa ajatella, että toisen lapsen saaminen ei voi olla yhtä jännittävää kuin esikoisen saaminen. Äiti voi kuvitella, ettei mikään vedä vertoja sille tunteelle, kun hän sai lapsensa syliinsä ensimmäisen kerran. Tässä artikkelissa mietimme, miten toisen lapsen saaminen eroaa esikoisen saamisesta, ja mitä tapahtuu, kun nainen tulee äidiksi toistamiseen.

Ensi kertaa äidiksi tulevan tunteet

Nauttiessasi esikoisesi seurasta ja tuntiessasi hänen pienen sydämensä sykkeen lähellä sinua, saatat ajatella, että on mahdotonta tuntea samanlaista onnea uudestaan.

Raskaus, synnytys ja lapsen kohtaaminen ensimmäistä kertaa ovat kenen tahansa äidin elämän tärkeimpiä hetkiä. Tämä rakkaustarina saa alkunsa jo hedelmöityshetkellä.

Äiti tietää jo ensikohtaamisella, miltä tuntuu rakastua omaan lapseen, antaa tämän puolesta kaikkensa ja omistaa elämänsä tälle. Äiti syöttää, lohduttaa, halaa ja hoitaa lastansa. Äiti laittaa lapsensa nukkumaan ja pitää häntä sylissään.

Kaikki tämä ja paljon muuta, pyytämättä mitään takaisin. On yllättävää ja ihmeellistä nähdä, miten elämä palkitsee vanhemmat ensimmäisen lapsen syntymällä ja sitä seuraavilla hetkillä.

Pidä minut kaukana viisaudesta, joka ei itke, filosofiasta, joka ei naura, sekä suuruudesta, joka ei taivu ennen lapsia.

– Gibran Khalil Gibran

Äidiksi toistamiseen – enemmän rakkautta jaettavana

Kun tulet äidiksi toistamiseen, on sinulla enemmän rakkautta jaettavana

On totta, että äiti, jolla on kaksi pientä lasta, saattaa tuntea olonsa uupuneeksi tai huonompina päivinä jopa masentuneeksi.

Kuitenkin jokainen kahden lapsen äiti tietää olevansa onnekas. Hän saa nauttia kahdesta hymystä, kahdesta äänestä, kahdesta tavasta leikkiä ja elää elämää. Kaksi eri yksilöä näkee hänet maailman parhaana äitinä.

Kahden lapsen äitinä oleminen vaikuttaa mahdottomalta tehtävältä; täytyy pitää huolta niin lapsista, itsestään kuin kodistakin, käydä töissä sekä hoitaa kaikki muut vastuut.

Vain henkilö, joka on kokenut kahden lapsen kasvattamisen, tietää millaista taiturointia ja kekseliäisyyttä vaaditaan elämän tielle heittämistä haasteista selviämiseen.

Kahden lapsen äiti osaa toden totta taikoa:

  • Päivällinen on aina valmis ajallaan.
  • Ei haittaa, vaikka äiti viettäisi koko päivän pienokaista sylissään kantaen. Hän kykenee silti pitämään asiat järjestyksessä niin, että kaikilla on täysi vatsa ja päällään puhtaat vaatteet.
  • Kahden lapsen äidillä vaikuttaa olevan vuorokaudessa käytettävissään enemmän kuin 24 tuntia. Yhden päivän aikana äiti ehtii työskentelemään ahkerasti, kuivaamaan lapsensa kyyneleet, halaamaan, leikkimään ja lohduttamaan esikoistaan, joka kokee mustasukkaisuutta sisarustaan kohtaan.

Miksi hymyilemme nähdessämme vauvan? Ehkäpä siksi, että näemme ihmisen, jolla ei ole yllään suojaavaa haarniskaa, ja jonka meille kohdistettu hymy on aito ja vilpitön. Ja sisällämme elävä lapsen sielu hymyilee kaihoisasti takaisin.

– Jack Canfield

Kun tulet äidiksi toistamiseen, sinulla on jälleen yksi syy lisää elää

Toinen raskaus tarjoaa naiselle mahdollisuuden elää uudelleen ensimmäisen raskauden ja synnytyksen parhaat palat – kaikki hyvät muistot palaavat äidin mieleen vahvoina. Nainen tietää, että se, mitä hän tulee kokemaan, on suurinta mahdollista onnea. 

Kahden lapsen äitinä koet rakkauden kaksinkertaisena

Jos ensimmäisen lapsen kohdalla koit löytäväsi elämälle merkityksen, kasvoit ihmisenä ja taistelit sekä omien että lapsesi unelmien puolesta, toisen lapsen kohdalla huomaat sinulla olevan kaksinkertainen syy elää.

Universumi on täynnä ihmeitä, mutta äidillinen sydän on oikea mestariteos.

– Ernest Bersot

Jos luonto antaa sinulle mahdollisuuden tulla äidiksi toistamiseen, ole onnellinen ja käytä saamasi mahdollisuus kasvaa ihmisenä. Lasten kasvaessa, tulet huomaamaan, heidän olevan ylpeitä saadessaan kutsua sinua äidikseen.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.