Lisätty todellisuus ja lastenkirjat kohtaavat - Äitiyden Ihme
 

Lisätty todellisuus ja lastenkirjat kohtaavat

Mitä saadaan, kun yhdistetään digitaalinen ja paperinen maailma? Tuloksena on ihmeellinen kirja lisätyllä todellisuudella.
Lisätty todellisuus ja lastenkirjat kohtaavat

Viimeisin päivitys: 30 lokakuuta, 2020

Uusi teknologia ja lastenkirjallisuus ovat kohdatessaan muodostaneet uudenlaisia kirjoja, jotka ilahduttavat lapsia ympäri maailman. Kirjakustantamot ovat hyvin tietoisia uudenlaisen teknologian merkityksestä lasten elämässä. Tämän tuloksena lisätty todellisuus ja lastenkirjat ovat löytäneet toisensa ja yhdistyneet. 

Tässä artikkelissa listaamme valikoiman loistavia teoksia, joissa lisätty todellisuus ja lastenkirjat kohtaavat toisensa. Nämä kirjat auttavat lasta keskittymään, kiinnostumaan kirjallisuudesta ja käyttämään elektronisia laitteita lukukokemuksen parantamiseksi.

Lisätty todellisuus ja lastenkirjat – nämä kirjat kannattaa lukea

1. Ystäviä?

Kirjakustantamo Kokinos on julkaissut monia fantastisia kirjoja, joista yksi kokelma on nimeltään Animated Tales. Kustantamo tarjoaa ilmaisen lisätyn todellisuuden sovelluksen käyttöön yhdessä fyysisen kirjan kanssa kaikissa tämän kokoelman tarinoissa.

Tämän tarinan päähenkilönä on suloinen jeti. Kirjan sivuilla ja kauniissa lumisissa maisemissa hän kertoo tarinaa todellisesta ystävyydestä.

Tätä hauskaa kirjaa suositellaan lapsille 4- vuotiaasta lähtien. Kirjasta tekee erityisen nimenomaan se, että fyysisen kirjan oheen voidaa ottaa myös lisätty todellisuus. Sen lisäksi kirja käsittelee yhtä lapsuuden ajan tärkeimmistä arvoista: ystävyyttä.

Lisätty todellisuus ja lastenkirjat yhdessä tarjoavat mielenkiintoisen ja uudenlaisen lukukokemuksen

2. Nälkäinen susi

Nälkäinen susi on hyvin interaktiivinen kirja. Lapsi voi nauttia kirjan hauskoista päähenkilöistä lisätyn todellisuuden sovelluksen avulla. Lisätyn todellisuuden lisäksi lapsi voi tehdä myös muunlaisia tehtäviä.

Tämä kirja on osa Parramón– kirjakustantamon Creative Tales– kokoelmaa. Kirja sisältää myös sivuja, joille voi värittää, maalata, leikata tai liimata, joiden parissa lapsi viihtyy pidempäänkin kuitenkaan lukemista unohtamatta.

Kuten arvata saattaa, kirjan päähenkilönä toimii susi, jonka asiat eivät suju aivan niin kuin se toivoisi.

Teknologian ja käsintekemisen interaktiivisuuden yhdisteleminen tekee tästä ihanteellisen kirjan kaikille lapsille.

3. Olilin seikkailut

Olilin seikkailut on kymmenen kirjan kokoelma, jonka Olivia Cabellos on kiroittanut omaelämäkerralliseen tapaan. Se on kokoelma kaksikielisiä kirjoja, joihin kirjoittaja sisällyttää hauskoja anekdootteja omasta lapsuudestaan, joita lapset todella tulevat rakastamaan. 

Tämän kokoelman kuuteen kirjaan liittyy ladattava sovellus. Lisätyn todellisuuden lisäksi kirjoihin liittyy pelejä, joiden päähenkilönä toimii itse Olili.

3. Mutajättiläinen

Mutajättiläinen- kirja sisältää kaiken, mitä vain lastenkirjalta voi toivoa. Ensinnäkin tämä kaksikielinen kirja on luettavissa niin englannin kuin espanjan kielelläkin. Kirja kannustaa siis lasta oppimaan vieraita kieliä.

Toiseksi, tämän kirjan teema eli kiusaaminen on hyvin tärkeä. Kirja keskittyy vaikeiden tilanteiden voittamiseen. Tämä on hyvin tärkeä aihe, josta lapsen on hyvä tietää ja oppia ennen kuin aloittaa koulunkäynnin.

Lisätty todellisuus ja lastenkirjat yhdessä innostavat lapsia lukemaan

Kolmanneksi, kaikki nämä osatekijät on saatavilla lisätyn todellisuuden sovelluksen kautta, joka on ladattavissa kirjan mukana. Kirja on lisäksi loistavaa opetusmateriaalia opettajille koulussa käytettäväksi sekä vanhemmille kotona. Kirja herättää tietoisuutta kiusaamisesta samalla lapsen nauttiessa uudenlaisesta lukukokemuksesta.

5. iScience

Myös tiedekirjoja on saatavilla lisätyn todellisuuden kanssa. Niiden avulla lapsi oppii luonnonilmiöistä hyvin realistisella tavalla.

Tämän kirjan sivut tarjoavat monenlaista tieteellistä informaatiota, jotka inspiroivat lasta tulemaan tutkijaksi. Kirja mahdollistaa myös omien tutkimusten suorittamisen. Tästä kirjasta tulee varmasti lapsesi suosikki kirjan sisältämien monipuolisten aktiviteettien ansiosta.

Samaan kokoelmaan kuuluu myös muita samankaltaisia kirjoja, kuten iDinosaurs. Monet lapset inspiroituvat dinosauruksista, joten tätä kirjaa he todella tulevat rakastamaan!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gastaut, C. (2017). ¿Amigos?. Editorial Kokinos.
  • Palet, J. (2015). Un lobo boquiabierto. Editorial Parramon.
  • Fernández, O. (2014). Olili y su apartamento secreto. Editorial AGA.
  • Sánchez, M. (2015). El gigante de barro. Createspace Independent Pub.
  • Rodríguez, A. (2016). Iciencia. Editorial Blume.
  • Pijoan, M. (2014). Idinosaurios. Editorial Blume.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.