Paras työ, jonka voin kuvitella, on olla sinun äitisi - Äitiyden Ihme
 

Paras työ, jonka voin kuvitella, on olla sinun äitisi

Paras työ, jonka voin kuvitella, on olla sinun äitisi
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Huolimatta siitä, millaisia akateemisia ja ammatillisia tavoitteita olenkaan saavuttanut, paras uravalinta, jonka olen koskaan tehnyt, on epäilemättä olla sinun äitisi.

Usko, kun kerron, ettei mikään valitsemistani poluista tai instituutioiden myöntämistä titteleistäni ole yhtä tärkeä, kuin se, että saan olla sinun äitisi. Mikään ei vedä vertoja elämän tarjoamille oppimiskokemuksille – on kuin kävisi elämän yliopistoa. 

Totuus on, että vanhemmat eivät ole ainoita, joilla on paljon opetettavaa. Myös lapsista tulee vanhempiensa opettajia. Vaikka lapsi onkin niin pieni, hänellä on meille paljon opetettavaa.

Opetat minulle jatkuvasti uutta

Paras työ, jonka voin kuvitella, on olla sinun äitisi

Paras työuraan liittyvä valinta on olla sinun äitisi. Ilman lukujärjestystä tai oppiaineita olet ollut halukas opettamaan minulle niin paljon tästä hullusta ympäröivästä maailmasta sekä tämän taianomaisen ja upean elämän kätketyistä mysteereistä.

Olet opettanut minulle, kuinka elämä ansaitsee tulla eletyksi: arvostaen onnellisia hetkiä ja vaikeuksien yli pääsemistä. Hymyillen hymyilemisen ilosta, eläen jokainen päivä kuin se olisi ensimmäinen ja jokainen yö kuin se olisi viimeinen.

Esimerkkisi kautta olet opettanut, mitä rakkaus on, ja kuinka ilo voi olla kipinä jostain suuremmasta. Sinun rinnallasi ymmärsin, että elämä on katoavaista. Ja, että elämämme taipaleella jätämme pysyviä jälkiä. Jätämme jälkeemme ihmiselämiä ja perinnön, joka ei ole pelkkää materiaa.

Sinun rinnallasi ymmärsin, mitä tyytyväisyys ja hyvä seura tarkoittavat. Opin arvostamaan hiljaisuutta sekä omien sanojen merkitystä. Sinun ansiostasi opin arvostamaan sitä, kuinka tärkeää ja tervettä on uskoutua jollekin. Ja kuinka kaunista elämä voikaan olla, kun se sisältää lämpöä ja hellyyttä.

Sinun rinnallasi opin kehittämään kärsivällisyyttä ja itsehillintää. Tiesin, kuinka kylvää periksiantamattomuuden ja sinnikkyyden siemenet niin minuun itseeni kuin sinuunkin. Tällä tavoin opin taistelemaan unelmiemme puolesta miljoonan sotilaan rohkeudella.

On arvokas aarre olla sinun äitisi

Se, että saan olla sinun äitisi, on ehkäpä kaikkein arvokkain lahja elämässä. Arvokas aarre, ja mikä parasta, minun ikiomani.

Tunnen oloni onnekkaaksi ja siunatuksi ollessani sinun äitisi. Olen kiitollinen, kun saan nähdä sinun kasvavan ja saan opettaa sinua. Samalla saan oman osani lapsuuden ainutlaatuisesta viisaudesta.

Saan todistaa lapsuuden aikaista maailmankatsomustasi. Pystyn näkemään kaiken lapsen viattomien silmien kautta. Nauran niin paljon, että vatsaani sattuu.

Paras työ, jonka voin kuvitella, on olla sinun äitisi

Minulla on mahdollisuus palata takaisin lapsuuteen ja antaa mielikuvituksen ja luovuuden lentää. Keksin leikkejä, sanoja ja skenaarioita. Nautin yksinkertaisista ja vaivattomista asioista. Olen onnellinen pienimmistäkin asioista ja tunnen olonsa onnekkaaksi, vaikka minulla ei olisi mitään. Luon ja uskon, tavallaan synnyn uudelleen.

Olen rehellinen itselleni joka päivä. Olen brutaalin rehellinen, puhdas ja vilpitön. Imen nöyrien sielujen puhtautta itseeni. Tästä kaikesta ja monesta muusta asiasta, voin kiittää ainoastaan sinua, lapseni. Kiitos kaikesta, mitä olet minulle opettanut vuosien aikana.

Näitä hyveitä ei opeteta missään koulussa tai yliopistossa, joita olen käynyt. Sillä kukaan ei voisi antaa minulle niin paljon, kuin sinä annat minulle joka päivä.

Mikään titteli ei anna minulle suurempaa tyytyväisyyttä kuin se, että saan olla sinun äitisi. Eikä suurempaa ylpeydenaihetta, kuin se, että sinä olet minun lapseni.

Sinä olet minun suurin ja merkittävin saavutukseni. Äitiys on paras työni ja äiti paras arvonimeni. Rakastan sinua niin paljon, kullanmuruni!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.