Disney-elokuvien inspiroimat pojan nimet - Äitiyden Ihme
 

Disney-elokuvien inspiroimat pojan nimet

Monet nimet ovat nousseet suureen suosioon esiinnyttyään tunnetussa elokuvassa. Mikäli mietit nimeä pienelle poikavauvallesi, ehkäpä jokin näistä Disney-elokuvista tutuista vaihtoehdoista olisi mieleesi?
Disney-elokuvien inspiroimat pojan nimet

Viimeisin päivitys: 19 heinäkuuta, 2019

Jos olet pienen poikavauvan vanhempi, ja lapsen nimeäminen on vielä edessä, tai mikäli perheenne tulee pian kasvamaan poikalapsella, käy läpi alle listaamamme Disney-elokuvien inspiroimat pojan nimet. Näistä nimistä on nimittäin moni vanhempi löytänyt täydellisen vaihtoehdon omalle lapselleen.

Lapsen nimeä valittaessa kannattaa muistaa, että valinnalla tulee olevaan suuri merkitys lapsen elämässä – siksi tähän päätökseen kannattaa suhtautua tietyllä vakavuudella. On melko harvinaista, että lapsi nimetään elokuvan hahmon mukaan, ja vielä harvinaisempaa, että pieni saa omakseen Disney-elokuvan tunnetuksi tekemän nimen. Kyseisissä elokuvissa on kuitenkin paljon kauniita, kiinnostavia ja merkityksellisiä nimiä.

Nimen valinnan tärkeys lapsen tulevaisuuden kannalta

Nimi on oikeastaan hyvin tärkeä sen kannalta, minkälainen vaikutelma ihmisestä muodostuu toisille. Lisäksi se on suuri osa ihmisen identiteettiä, ja nimi kertoo myös paljon siitä, minkälainen sen kantajan perhe on – onhan nimi tosiaankin vanhempien valitsema, eikä ihmisen itsensä.

Nimen suuren roolin vuoksi on tärkeää, että vanhemmat miettivät asiaa tarkasti ja valitsevat jonkin oikeasti hyväksi kokemansa vaihtoehton. On huomioitava, että nimissäkin on trendejä, ja nämä muodit muuttuvat vuosien vaihtuessa.

Joskus lapselle annetaan nimi, joka tuo vanhemmille mieleen hyviä muistoja, ja siinä mielessä Disneyn elokuvat ovat yksi hyvä mahdollisuus inspiroitumiseksi tässä asiassa.

Disney-elokuvien inspiroimat pojan nimet

Disney-elokuvien inspiroimat pojan nimet

Disney on ollut monelle meistä osa lapsuutta ja myöhempääkin elämää. Tämän yrityksen elokuvat, esitykset ja sarjakuvat ovat tarjonneet meille paljon – muun muassa mahdollisuuden nauraa, laulaa, tanssia ja unelmoida. Disneyn elokuvien hahmot ovat monelle tärkeä kappale lapsuutta, ja ne yhdistetään varhaisten vuosien ihaniin muistoihin. Siksi ne sopivat oivallisesti inspiraation lähteeksi, kun mietit miten nimetä oma lapsesi.

Tässä siis tulevat viisi Disneyn kuuluisaksi tekemää (ja monessa tapauksessa muutenkin suosittua) pojan nimeä, jotka meidän mielestämme ovat oivallisia pienellä ja isommallakin ihmisellä. Tällä kertaa keskitymme siis pojan nimiin, mutta ideoita tytöille on monissa muissa teksteissämme.

Eric

Tämä on yksi suosituimmista Disneyn hahmojen trendikkäiksi tekemistä nimistä – kyseessä on Pienen merenneidon unelmien prinssi. Eric on skandinaavista alkuperää, ja se tarkoittaa “ainoa johtaja” tai “ikuisesti johtamaan pystyvä”.

Tämä nimi tuo monelle meistä mieleen sen loistavan rakkauden, jota Pienen merenneidon päähenkilöt tunsivat toisiaan kohtaan – kyseessä oli rakkaus, joka voitti kaikki vaikeudet.

Sebastian

Tämä pojan nimi kertoo voimasta, ja toisin kuin koskee Eric-nimeä, sen merkitys ei ole aivan tarkalleen selvillä. Lähin merkitys Sebastian-nimelle on “kunnia”, ja se liittyy pienen merenneidon rapu-ystävään. Tämä on huumorintajuinen ja kiltti, aina uskolllinen hahmo Arielin rinnalla.

Ne pojat, joilla on Sebastian-nimi, saavat olla ylpeitä siihen liitetyistä ominaisuuksista, joita ovat uteliaisuus, voima ja rohkeus.

Gustavo

Tämän nimen merkityksenä on “goottien tukija” (gootit olivat muinoin elänyt germaaninen heimo), ja voidaan ajatella on, että näin nimetyillä pojilla on vain vähän ystäviä, mutta ne harvat ystävät joita heillä on, saavat täyden uskollisuuden.

Gustavo liittyy Disneyn elokuviin siksi, että Tuhkimon naispäähahmolla oli ystävänään rotta, jonka nimi oli Gus. Vaikka tämä rotta ei olekaan elokuvan päähenkilö, se on äärimmäisen uskollinen ystävä, jonka apu on prinsessalle todella tärkeää.

Napoleon

Tämä on kuuluisa nimi tietenkin kaikkien tunteman ranskalaisen hallitsijan vuoksi, mutta se on myös Disneyn elokuvissa esiintyvä nimi, joka kertoo historiallisuudesta ja vallasta. Itse asiassa nimi Napoleon tulee sanoista “Napoli” (kaupunki) ja “leijona” (esimerkiksi englannin kielessä lion), ja siten sen merkityksenä voisi olla “Napolin leijona”.

Jos pojalla on nimenään Napoleon, hänestä voitaisiin ajatella, että hän on luonteeltaan voimakas, tuntee kiinnostusta vaikeita haasteita kohtaan ja on halukas taistelemaan saadakseen omat ideansa muuttumaan todellisuudeksi. Lisäksi hänen voidaan myös ajatella olevan herkkä, luova ja huumorintajuinen.

Tämä nimi oli Disneyn elokuvassa Aristokatit, jossa se kuului koiralle, joka jahtasi moottoripyöriä voidakseen purra niitä.

Roger

Tämä on germaaninen nimi, joka liittyy Pyhään Rogelioon, 800-luvulla eläneeseen marttyyriin. Se tarkoittaa “älykästä soturia”, sillä tämä henkilö ratkaisu ongelmia mukautumalla hyvin vallitseviin olosuhteisiin. Disneyn elokuvissa nimi on 101 dalmatialaista -filmin Rogerilla.

Hahmo on säveltäjä, joka rakastuu Anitaan ja taistelee Cruellaa vastaan pelastaakseen koiranpennut. Hänen älykkyytensä ja urhollisuutensa tekevät nimestä Roger hyvin merkityksellisen ja kauniin nimen pienelle poikavauvallekin.

Disney-elokuvien inspiroimat pojan nimet

Nyt olemme esitelleet vain pojan nimiä, joita on nähty vuosien varrella Disneyn elokuvissa, mutta mikäli odotat tyttövauvaa, tällöinkin on tarjolla monia sopivia ehdotuksia! Maailmalla hyvin suosittuja Disneyn elokuvien tunnetuiksi tekemiä nimiä ovat esimerkiksi seuraavat: Anna, Bella, Giselle ja Leah.

Ensimmäinen näistä, joka on elokuvasta Frozen, tarkoittaa “myötätuntoa” tai “armollisuutta”, ja se on yhteydessä myös nimeen Ana. Toinen mainituista nimistä, Bella, on tietenkin Kaunotar ja hirviö -elokuvasta, ja se tarkoittaa itse asiassa “terveyden hallitsijaa”. Elokuvan Lumottu päähahmo Giselle taas voidaan yhdistää “viisauteen”. Kolmas tytön nimi, jonka mainitsimme, Leah, on elokuvasta Prinsessa Ruusunen, ja se tarkoittaa itse asiassa “väsynyttä”!

Mitä mieltä olet – voisitko nimetä pienen poikasi jonkin Disneyn elokuvista tutun hahmon mukaan? Nämä nimet ovat hyviä valintoja muun muassa siksi, että ne eivät koskaan tule menemään pois muodista – sen sijaan ne saavat lisää suosiota ja merkitystä jokaisen uuden elokuvaversion ilmestyttyä.

Jos sinullakin on hyvät muistot Disneyn elokuvista omasta lapsuudestasi, miksipä ei – näiden elokuvien lumoava voima saa aivan hyvin tulla näkyviin myös lapsen nimeä valittaessa. Mikäli siis jokin näistä kauniista ja merkitykseltään kiinnostavista pojan nimistä tuntuu erityisen inspiroivalta, ehkäpä se olisi se oikea vaihtoehto pienellesi.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.