12 omaperäistä tytön nimeä merkityksineen - Äitiyden Ihme
 

12 omaperäistä tytön nimeä merkityksineen

12 omaperäistä tytön nimeä merkityksineen
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tuleeko perheenne kasvamaan tyttövauvalla lähikuukausien aikana, eikä lapsen nimeä ole vielä päätetty? Jos tilanne on tämä, käy läpi listaamamme 13 omaperäistä tytön nimeä merkityksineen.

Nimen valitseminen on ensimmäinen askel yksilön identiteetin rakentamisessa. Moni seuraavista nimistä sopii sellaisenaan suomalaiseenkin suuhun, ja osasta voit ottaa inspiraatiota tyttäresi nimeämiseen.

Olemme jo aikaisemmin listanneet kauneimpia arabialaisia, kreikkalaisiaitalialaisiaranskalaisia ja asturiankielisiä tytön nimiä, jotka voivat myös toimia inspiraationa.

12 omaperäistä tytön nimeä merkityksineen

13 omaperäistä tytön nimeä merkityksineen

Abigail

Tämä nimi juontaa juurensa Vanhasta testamentista. Abigail oli kuningas Daavidin kolmas vaimo. Hän tuli hallitsijan valitsemaksi tarkkaavaisuutensa ja älykkyytensä ansiosta. Abigail-nimi on heprealaista alkuperää ja merkitsee isän iloa tai isäni iloa.

Asenat

Tämä on täydellinen valinta vanhemmille, jotka haluavat lapselleen todella epätavallisen nimen. Asenat-nimi esiintyy Vanhassa testamentissa, vaikka se onkin egyptiläistä perua, ja on saanut inspiraationsa jumalatar Neithistä. Nimi merkitsee jumalatar Neithin omistusta.

Alma

Tämä kaunis nimi on paljon käytössä myös Suomessa. Nimi periytyy latinalaisesta almus-sanasta ja tarkoittaa häntä, joka antaa elämän. Tämä nimi kuvastaa herkkyyttä ja rakkautta elämää kohtaan. Se on nimi niille vanhemmille ja tyttärille, jotka ovat haaveilijoita.

Caterina

Tämä nimi on variaatio Catalinasta tai Katherinesta. Se on alun perin kreikkalainen nimi, jota käytetään nykyään pääasiassa Italiassa. Nimi merkitsee puhdasta kastia ja se liitetään Santa Catalinaan.

Daenerys

Moni fantasiakirjallisuudesta tai televisio-ohjelmista pitävä vanhempi harkitsee varmasti tätä vaihtoehtoa. Nimi kuuluu Game of Thrones -televisiosarjan hahmolle, joka on vahva, lujatahtoinen, ylväs, urhea ja kaunis.

Martina

Tämä nimi on variaatio Martinista ja se juontuu latinan martinuksesta. Se merkitsee Marsiin vihittyä tai Marsiin liitettyä. Nimi yhdistetään sodan jumalaan, ja moni sanoo, että nimi alkoi levitä Pyhän Martin ansiosta.

Lucrecia

Jos haluat inspiroida tyttäresi voittajaksi, tässä on hänelle täydellinen nimi. Lucrecialla on latinalaiset juuret, ja nimi merkitsee voittajaa tai etujen tuojaa.

Miranda

Tämä vahva, feminiininen nimi juontuu ulee latinan mirari-sanasta Miranda merkitsee ihailun arvoista. Nimestä on olemassa monia variaatioita, kuten Miralda, Midabel ja Mirinda.

Malisa

Tämä heprealainen nimi on yhdistelmä kahdesta Miriam- ja Elisa-nimistä. Sitä ei tule sekoittaa Melissa-nimeen. Malisa tarkoittaa jumalan apua.

13 epätavallista tytön nimeä merkityksineen

Monserrat

Tämä nimi on katalonialaista alkuperää. Se viittaa Barcelonassa sijaitsevaan vuoreen ja merkitsee sahalaitaista vuorta. Kyseinen vuori on espanjalaisille pyhä, sillä Monserratin Mustan Neitsyen kuva sijaitsee siellä.

Regina

Tätä nimeä käytettiin luonnehtimaan katolisen uskonnon seuraajia menneinä aikoina. Reginalla on latinalaiset juuret, ja se tarkoittaa taivaan kuningatarta. Nimeä on käytetty niiden naisten nimeämisessä, joilla oli hyväsydäminen ja uskonnollinen henki. Keskiajalla nimeä käytettiin, kun haluttiin viitata Neitsyt Mariaan.

Svetlana

Tämä nimi on melko tavallinen Venäjällä ja Itä-Euroopassa. Se merkitsee maailman valoa tai kirkkautta. Svetlana saattaa vaikuttaa vaikeasti lausuttavalta nimeltä, mutta sillä on elegantti kaiku.

Epätavallisiin tytön nimiin tutustuvat tavallisesti vanhemmat, jotka haluavat nimetä tyttärensä muista poikkeavalla tavalla. Vaikka yllä mainitut nimet saattavatkin vaikuttaa monimutkaisilta, ne ovat todellisuudessa helppoja lausua ja kirjoittaa. Pidä mielessä, että kaikilla näillä nimillä on oma merkityksensä, luonteensa ja persoonallisuutensa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.