Tunnevitamiinit ovat myös tärkeitä ravinteita lapselle - Äitiyden Ihme
 

Tunnevitamiinit ovat myös tärkeitä ravinteita lapselle

Tunnevitamiinit ovat myös tärkeitä ravinteita lapselle
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Naí Botello

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tiedätkö, että tunteiden kautta voit yksinkertaisella tavalla motivoida lastasi ja vahvistaa hänen itsetuntoaan? Tässä artikkelissa selitämme, kuinka nämä “vitamiinit” toimivat sekä kerromme niiden lukuisista hyödyistä lapselle.

Tunnevitamiinit-ilmaisu on tuttu monista englanninkielisistä kasvatuksen ja motivaation oppaista vanhemmille.

Ilmaisu viittaa siihen, että lasten terveys ei ole vain kehon terveyttä. Se on myös mielenterveyttä ja tunteita.

Tähän tosiasiaan perustuen aiheen asiantuntijat ovat luoneet ohjeita lasten henkisen terveyden vahvistamiseksi tunteiden avulla.

Vaikka rakkaus ja ymmärrys olisivat läsnä, lisäannokset tunnevitamiineja ovat loistava apu, jotta voitaisiin estää tunnetason uupumusta.

Tunnevitamiineja voidaan tarjota monella eri tapaa: voidaan sanoa motivaatiolauseita, antaa positiivisia viestejä sisältäviä kortteja, lähettää viestejä keskellä päivää tai sanoa rohkaisevia asioita ennen tärkeitä tapahtumia, kuten kokeita tai jalkapallopelejä.

Näiden “vitamiinien” tarpeellisuus tuli näkyviin sen jälkeen kun havaittiin, että päivittäiset asiat ja kilpailuhenkisyys nyky-yhteiskunnassa voivat täyttää lapsen mielen pelolla ja epävarmuudella. Tämä voi myös vaikuttaa lapsen itsetuntoon.

Huolimatta siitä, mitä vaikeuksia eteen tulee, näitä vitamiineja voidaan antaa sekä vanhempien että muiden rakkaiden taholta. Ne tulevat aivan varmasti voimistamaan lapsen itsetuntoa ja oman itsen hyväksyntää.

Tunnevitamiineja lapsille – mitä ja miten?

Nyt kuvaamme tunnevitamiinien sisällön sekä sen, kuinka tämän tyyppisiä vitamiineja on syytä käyttää. Kerromme siis, kuinka paljon näitä “lääkkeitä” voidaan antaa, onko niistä mitään mahdollisia haittoja ja kuinka ne sopivat yhteen muun rakkauden osoittamisen kanssa.

Father and son hug

Tunnevitamiinien sisältö

Jokainen annos näitä vitamiineja sisältää motivaatioviestin, joka vahvistaa lapsen henkistä hyvinvointia.

Viestit koostuvat voimistavista sanoista, rakastavista lauseista ja stimuloinnista oman itsen hyväksymiseksi, sekä moraalisesta ja koulutuksellisesta neuvonnasta.

Vitamiinien käyttö ja esittely lapselle

On monia erilaisia tapoja käyttää näitä vitamiineja, ja kaikkein helpointa on antaa niitä suullisesti.

Joka aamu voit sanoa lapsellesi motivaatilauseen yhdessä hyvän huomenen ja suukon antamisen kanssa.

Tämä auttaa motivoimaan lapsia tekemään loppuun keskeneräiset tehtävät koulussa. Se myös muistuttaa siitä, kuinka paljon perhe rakastaa ja kuinka mahtavaa on olla osana perhettä.

Päivän päätös on ihanteellinen hetki sille, että lapsi voi puhua rauhallisesti päivän aikan tehdyistä asioista.

Tämä on hyvä hetki sellaisen viestin antamiselle, joka rohkaisee lasta jatkamaan tehtävien kanssa.

Voit myös tarjota tunnevitamiineja kaupasta saatavien asioiden avulla, kuten esimerkiksi korteilla.

Kortteihin voit kirjoittaa motivaatiolauseita – tämä sopii sekä lapsille että teineille. Nämä kortit voivat olla kiintymystä osoittavia, motivoivia tai rohkaisua antavia.

Voit käyttää sellaista tapaa, joka sinulle parhaiten sopii. Voit myös suunnitella ihan oman tunnevitamiinisi sen perusteella, mitä lapsesi päivittäin tarvitsee.

Kuinka näitä vitamiineja käytetään?

Niitä “määrätään”, jotta voitaisiin estää ja hoitaa tunnetason energian puutetta kaiken ikäisillä lapsilla.

Annostelu

Viidestä kymmeneen vitamiiniannosta päivässä. Voit ylittää suositellun määrän ilman mitään riskejä!

Mahdolliset haitat…?

Ei ole tiedossa mitään vaaraa näiden vitamiinien käytöstä. Itse asiassa tämä onkin ihan erityinen vitamiinityyppi, ja sen yliannostus antaa lapselle niin korkean mielialan, että päivittäinen kehitys voi parantua suuresti.

Sekoittaminen muihin lääkkeisiin

Tunnevitamiinien käyttöä voidaan täydentää halauksilla, suukoilla, eleillä, hyväilyillä, naurulla, aplodeilla, hymyillä ja lauluilla, jotka nostavat lapsen mielialaa.

Näitä vitamiineja voidaan aina täydentää – viesteillä, korteilla, tekstiviesteillä ja kirjeillä. Tunnevitamiinit toimivat hyvin kaiken sellaisen kanssa, jonka avulla voit rohkaista lapsiasi.

Muista, että tämän kaiken hyötynä voi myös olla se, että vanhempi saa paljon rakkautta takaisin lapsiltaan.

lapsen rakkaus äitiin

Vitamiinien varastointi

“Pidä aina lasten lähettyvillä” – tämä voisi olla sopiva ohje. Opeta lapsillesi näiden vitamiinien hyöty, ja opeta myös antamaan niitä sisaruksille, ystäville ja opettajille, kuten myös teille vanhemmille.

Tämän ansioista pystyt tekemään lapsistasi onnellisia. He ymmärtävät sen, kuinka voimakkaita rakkautta osoittavat sanat ovat ihmisen mielialan kohottamisen kannalta.

Lopuksi vielä muutama suositus

Tunnevitamiineja on saatavilla ilmaiseksi ja ilman reseptiä – kuten mainitsimmekin, voit suunnitella myös ihan omat vitamiinisi lastesi tarpeiden perusteella.

Jotta voisit pitää lapsesi tasapainoisina, anna heille terveellistä ravintoa – näin heistä tulee vahvoja ja energisiä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cardemil, A. (2019). Vitaminas: Para el desarrollo socioemocional de los niños. Ediciones B.
  • Bisquerra, R. (2011). Educación emocional. Propuestas para educadores y familias. Bilbao: Desclée de Brower.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.