Koulutus: 5 tärkeää lausahdusta koulutuksesta - Äitiyden Ihme
 

5 tärkeää lausahdusta koulutuksesta

Älä jätä lukematta näitä viittä koulutusta koskevaa lausetta, jotka saavat sinut pohtimaan sen tärkeää roolia yhteiskunnassa.
5 tärkeää lausahdusta koulutuksesta
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 22 huhtikuuta, 2024

Koulutus on kaikkien ihmisten oikeus, ilman minkäänlaisia eroja. Se on välttämätöntä, koska sen avulla saamme tarvittavan tiedon kykyjemme kehittämiseen. Lisäksi se mahdollistaa kriittisen ja reflektiivisen ajattelun tullaksemme menestyneiksi ihmisiksi ja sopeutuaksemme elämän ja yhteiskunnan muuttuviin olosuhteisiin. Pohditaanpa koulutusta hieman enemmän.

Hyvä koulutus

Koulutukseen investoiva yhteiskunta tuo merkittäviä etuja. Esimerkiksi pienempi lapsikuolleisuus, vähemmän sairauksia, pienemmät saastemäärät, korkeampi suvaitsevaisuus, parempi monimuotoisuuden hyväksyminen ja muun muassa sosiaalinen osallisuus ja kunnioitus ihmisten kesken. Vaikuttaa sosiaaliselta unelmalta, mutta tämä saavutetaan koulutuksella.

Lausahdukset, jotka kerromme alla, ovat kunnianosoitus koulutukselle, joka on niin tärkeä meille jokaiselle. Koska ilman sitä emme olisi mitään, ja sille pitäisi antaa sen ansaitsema tunnustus ja arvo, sekä itse koulutukselle että kaikille tälle yhteiskunnallisesti tärkeälle alalle omistautuneille ammattilaisille.

Tutustu näihin koulutusta koskeviin tärkeisiin lausahduksiin

Koulutus on vastuussa siitä, että ihmiset voivat osallistua vapaaseen yhteiskuntaan. Se edistää suvaitsevaisuutta, ymmärrystä ja ystävyyttä eri puolilla maailmaa. Hyvä koulutus voisi jopa ylläpitää rauhaa tulevaisuudessa. Jokaisen maailman maan tulisi varmistaa kaikkien kansalaistensa koulutus ja varmistaa siihen tarvittavat resurssit. Katsotaanpa, mitä eräät kuuluisat ihmiset ovat koulutuksesta sanoneet.

1. Kouluttaja

Nämä lausahdukset ovat välttämättömiä paitsi niiden antaman voiman vuoksi, myös siksi, että sekä nuoret että vanhat oppisivat ja sisäistäisivät ne, jotta he ymmärtävät niiden arvon ja että he voivat välittää tämän arvon sukupolvelta toiselle.

“Nykyajan kouluttajan tehtävänä ei ole leikata viidakoita, vaan kastella aavikoita.”

– Clive Staples Lewis –

Ensin onni, sitten koulutus.
Koulutusta ei saavuteta vain passiivisen sisällön oppimisen kautta, vaan todella hyviä tuloksia saavutetaan tunneälyn kautta. Tässä suhteessa onnellisuus on perustavanlaatuinen näkökohta.

2. Onnellisuus

Koulutus on muuttumassa, eikä se ole enää ihmisten indoktrinointia, vaan se on heidän mielensä avaamista maailmalle. Empatia, itsevarmuus ja hyvä työ ovat perustavanlaatuisia koulutuksen edistymiselle.

“Paras tapa tehdä lapsista hyviä on tehdä heistä onnellisia.”

– Oscar Wilde –

3. Koulutus

Onneton lapsi ei opi minkäänlaisia käsitteitä eikä tunne olevansa valmis nauttimaan koulutuksesta missään elämänsä vaiheessa. Siksi on niin tärkeää, että lapset ovat ensinnäkin onnellisia, ja vasta sitten hyviä oppilaita. Onnellinen lapsi pystyy paremmin hallitsemaan tunteitaan ja akateemisia käsityksiään.

Koulutus on avain vapauden kultaisen oven avaamiseen.”

– G. Washington Carver –

4. Mieli

Ilman koulutusta ei ole vapautta, koska silloin elämme tietämättömyyden vankilassa. Vapaus alkaa tiedosta ja totuudesta. Se tekee meistä todella vapaita. Lapsia opetettaessa ei pitäisi tarjota vain akateemista sisältöä, vaan myös rohkaista kriittistä ajattelua ja mielen vapautta.

Koulutuksen tarkoitus on korvata tyhjä mieli avoimella.”

– Malcolm Forbes –

Ihmiset lentävät taivaalla kirjojen päällä.
Lasten ja nuorten mielikuvitusta ja luovuutta on edistettävä, jotta voidaan luoda menestyviä aikuisia ja yhtenäisempi tulevaisuuden yhteiskunta.

5. Oppiminen

Tyhjä mieli on tietämätön mieli, jota median tai kenen tahansa, jolla on huonoja aikomuksia, on helppo manipuloida. Toisaalta, kun mieli avautuu, se laajenee ja pystyy ajattelemaan itsekseen. Hyvää koulutusta ei ole olemassa ilman mielikuvitusta tai luovuutta.

“Kerro minulle, niin minä unohdan. Opeta minua, niin minä muistan. Ota minut mukaan ja minä opin.”

– Benjamin Franklin –

Koulutus on oikeus

Koulutus on paljon muutakin kuin koulunkäyntiä ja akateemisen sisällön oppimista. Se on kaikkialla. Se on kotona, koulussa, supermarketissa, työpajoissa ja harrastuksissa. Se on kulttuurinen perusoikeus, ja meillä kaikilla pitäisi olla pääsy siihen. Nämä koulutusta koskevat lausahdukset ovat olennaisia oppimisen ymmärtämisessä. Sinun tulee pitää ne mielessä ja juurruttaa ne lapsillesi, jotta heillä olisi parempi tulevaisuus.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • García, A. (2017) Otra educación ya es posible: Una introducción a las pedagogías alternativas. Editorial: Litera

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.