10 asiaa, jotka jokaisen isän tulisi tehdä tyttärensä kanssa - Äitiyden Ihme
 

10 asiaa, jotka jokaisen isän tulisi tehdä tyttärensä kanssa

10 asiaa, jotka jokaisen isän tulisi tehdä tyttärensä kanssa
Ana Couñago

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Ana Couñago.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 09 marraskuuta, 2018

Monesta isästä muodostuu nopeasti tyttärensä sankari sekä tuki ja turva, jonka olkapäätä vasten voi itkeä. Isät ovat niitä, jotka ratkaisevat kaikki pienen tyttärensä ongelmat. Ajan kuluessa moni isä kuitenkin alkaa miettiä, mitä hänen on tehtävä, jotta yhteys säilyy.

Tyttären kasvaessa, isää voi alkaa mietityttää, osaako hän auttaa tytärtään kypsymään ja kehittymään emotionaalisesti. Kaikki isät haluavat tyttärensä kasvavan vahvaksi naiseksi. Tämän vuoksi esittelemmekin tänään 10 asiaa, jotka jokaisen isän tulisi tehdä tyttärensä kanssa.

En välitä, miten elät elämäsi, mutta myyn käteni vuoksesi ja säilytän salaisuutesi ikuisesti.

– Michael Ondaatje

Mitä jokaisen isän tulisi tehdä tyttärensä kanssa?

10 asiaa, jotka jokaisen isän tulisi tehdä tyttärensä kanssa

Seuraavaksi listaamme 10 asiaa, jotka jokaisen isän tulisi tehdä tyttärensä kanssa.

 1. Tärkeintä on viettää laatuaikaa lapsen kanssa. Isä on läpi elämän tyttärensä roolimalli ja yksi tärkeimmistä esimerkeistä. Vaikka elämä on vaativaa ja stressaavaa, ajassa takaisin palaaminen ei ole mahdollista. Vietä siis kaikki mahdollinen aika tyttäresi kanssa, koska ennen kuin huomaatkaan lapsesi ei enää olekaan lapsi.
 2. Kylpyajan hyödyntäminen. Kylpyhetki on oivallinen mahdollisuus vahvistaa isän ja tyttären suhdetta. Tilanne on lapselle rentouttava, ja isälle erinomainen hetki leikki pienokaisen kanssa.
 3. Lapsen kädestä pitäminen. Tämä on yksinkertainen ele, jota voidaan käyttää opettamaan tyttärelle, että isä on aina hänen rinnallaan. Lapsi tuntee olonsa onnelliseksi ja turvalliseksi.
 4. Keskittynyt kuunteleminen. Tyttären tulisi kokea paitsi voivansa kertoa isälleen mitä tahansa, myös, että hänen sanomaansa keskitytään. Tämä luo kommunikaatiotapoja, jotka tulevat olemaan erittäin tärkeitä lapsen myöhemmässä elämänvaiheessa.
  10 asiaa, jotka jokaisen isän tulisi tehdä tyttärensä kanssa
 5. Luottamuksen osoittaminen. Luottamus on avainasemassa siinä vaiheessa, kun tytär alkaa saada enemmän vapautta. Se, että isä luottaa tyttäreensä, vahvistaa näiden kahden suhdetta, eikä lapsi halua aiheuttaa vanhemmalleen pettymystä.
 6. Lapsen äidin kunnioittaminen. Isän tulee muistaa, että tytär tarkkailee jatkuvasti hänen tekemisiään ja asettamaansa esimerkkiä. Isän tulee kohdella lapsen äitiä kunnioittavasti ja rakastavasti. Näin isä luo mallin sille, millaisen miehen tytär mahdollisesti valitsee tulevaisuudessa.
 7. Kokemusten jakaminen. Isän on hyvä keksiä aktiviteetteja, jotka auttavat tytärtä tämän aikuistuessa. Isä voi esimerkiksi viedä lapsen ulkoilemaan, elokuviin tai ratsastamaan.
 8. Urheilulajin opettaminen. Myös tämä vahvistaa isän ja tyttären välistä sidettä, minkä lisäksi harrastaminen opettaa lapselle vastuullisuutta ja kykyä terveeseen kilpailuun.
 9. Kirjeiden kirjoittaminen tyttären lapsuuden aikana. Kirjeet voidaan tallettaa ja näyttää tyttärelle tämän ollessa vanhempi. Tämä osoittaa tyttärelle, kuinka tärkeä osa isänsä elämää hän on aina ollut.
 10. Tärkeintä on antaa tyttärelle tukensa ja huomionsa. Oli tyttären mielipide tai ongelma mikä tahansa – ja vaikutti dilemma kuinka pieneltä hyvänsä – tytär tarvitsee isänsä tuen. Nämä asiat ovat tyttärelle isoja. Isän tulee siis varata lapselleen aikaa, jotta tytär kokee isän olevan läsnä tilanteessa kuin tilanteessa.

Isä, kiitos, että olet sankarini, autonkuljettajani, taloudellinen tukijani, kuuntelijani, mentorini, ystäväni ja suojelijana. Kiitos, että olet paikalla, kun tarvitsen halauksen.

– Agatha Stephanie Lin

Isä, kun seuraavan kerran vietät aikaa pienen tyttäresi kanssa, muista, että ei ole parempaa asiaa, jolle pyhittää aikaasi. Nämä ovat ohikiitäviä hetkiä, joita et saa koskaan takaisin.

Ennen kuin huomaatkaan, pieni prinsessasi on kypsä ja vahva nuori nainen, joka elää itsenäistä elämää. Mutta hän ei koskaan unohda kaikkea sitä, mitä isä on tehnyt hänen vuokseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Aranda Suarez, M. P. (2018). La herencia de papá. Género, fútbol y familia: estereotipos de género y tipificación en la relación padre e hija.
 • Estalayo Martín, L. M. (2010). ¿ Qué significa ser buen padre?. Revista de la asociación española de neuropsiquiatría30(3), 419-436. Disponible en: https://scielo.isciii.es/scielo.php?pid=S0211-57352010000300005&script=sci_arttext&tlng=en
 • González, O. F., Farías, M. D. L. Á. O., & Ferrer, E. S. P. (2014). ¿ Quién es un buen padre?: representaciones femeninas acerca de la paternidad. Integración Académica en Psicología.2(5). Disponible en: https://scholar.google.es/scholar?hl=es&as_sdt=0%2C5&q=ser+un+buen+padre&btnG=#d=gs_qabs&u=%23p%3DKNzt2FjDNg4J

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.