8 sovellusta tukemaan vieraan kielen oppimista - Äitiyden Ihme
 

8 sovellusta tukemaan vieraan kielen oppimista

Lataa itsellesi tässä artikkelissa esittelemämme sovellukset, jotka tukevat vieraan kielen oppimista ja tekevät siitä helppoa ja hauskaa.
8 sovellusta tukemaan vieraan kielen oppimista
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Vieraan kielen oppimista tukemaan suunnitellut sovellukset ovat loistavia työkaluja, joiden avulla opiskelusta tehdään interaktiivisempaa. Teknologia motivoi lapsia hankkimaan uusia taitoja kokemusperäiseen keinoon pohjautuen. Parhaassa tapauksessa tällaisten sovellusten käyttäminen auttaa lasta näkemään oppimisen hauskana asiana.

Tässä artikkelissa esittelemiämme vieraan kielen oppimista tukevia sovelluksia voidaan hyödyntää jo nuoresta iästä lähtien ja niitä voidaan käyttä erilaisiin tarkoituksiin. On hyvä muistaa, että mitä aiemmin lasta kannustetaan opiskelemaan vierasta kieltä, sitä paremmin hän sitä oppii ja omaksuu. Seuraavaksi esittelemiemme työkalujen avulla on mahdollista stimuloida lapsen kommunikaatiotaitoja.

Koulun ulkopuolella opiskelun täytyy tapahtua itsenäisesti. Itsenäistä opiskelua voidaan vahvistaa, jos oppimaan oppiminen nähdään kielen oppimisen päätavoitteena. Tämä tapa on suunnattu oppilaille, jotka ovat jo paremmin tietoisia tavoista, joilla he oppivat parhaiten, mitä mahdollisuuksia heillä on ja mikä on heille sopivin tapa opiskella.

8 sovellusta tukemaan vieraan kielen oppimista

1. Duolingo

Yksi suosituimmista sovelluksista vieraan kielen oppimiseen on tehokas ja käytännöllinen Duolingo. Tämä verkkopalvelu tarjoaa niin lapsille kuin aikuisillekin mahdollisuuden opiskella kymmeniä kieliä yksinkertaisten toimintojen avulla. Opiskelu perustuu oppitunteihin jaettuihin luku-, kirjoitus-, kuuntelu- ja puheharjoituksiin. Käyttäjä voi myös vertailla edistymistään ja tuloksiaan kavereidensa kanssa. Duolingo sopii parhaiten lapsille, jotka osaavat jo lukea ja kirjoittaa.

Duolingo on sovellus, joka on kehitetty tukemaan vieraan kielen oppimista

2. Fun English

Tämä kielen oppimisen asiantuntijoiden suunnittelema sovellus on suunnattu 3-10-vuotiaille lapsille. Palvelu keskittyy englannin kielen sanaston ja lyhyiden lauseiden oppimiseen. Sovelluksessa voi valita itse haluamansa vaikeusasteen ja aksenttityypin.

3. Learn English Kids

Yksi suosituimmista sovelluksista tukemaan englannin kielen oppimista on Learn English Kids, jonka on suunnitellut British Council (kulttuurisuhdeorganisaatio). Tällä alustalla lapset voivat katsoa videoita, vastata kysymyksiin, testata sanastoaan ja ääntämistään sekä kuullunymmärtämistään.

4. Rosetta Stone Kids

Rosetta Stone Kids- sovellus keskittyy espanjan ja muiden kielien yksinkertaisten tekstien luetunymmärtämiseen. Sen avulla lapsi oppii kirjainten äänteitä ja päivittäin käytettäviä sanoja, sekä parantamaan ääntämistään. Sovellusta suositellaan esikoulu- ja ala-asteikäisille lapsille.

5. Gus on the Go

Tämän sovelluksen avulla lapsen on mahdollista opiskella venäjän, italian, mandariinikiinan, ranskan, heprean, portugalin, saksan ja arabian kieltä. Ohjelma sisältää monenlaisia tehtäviä, jotka kannustavat lasta oppimaan numeroita, värejä, ruokia ja monia muita sanoja.

Sovellus hyödyntää multimediaominaisuutta, joka tekee oppimisesta helpompaa. Tämä sovellus on maksullinen, joka on saatavilla sekä Androidin että iOS- laitteisiin.

6. Learning by Mindsnacks

Tämän ohjelman avulla lapsi voi oppia monia kieliä, esimerkiksi ranskaa, japania ja portugalia erilaisten pelien ja käytännöllisten lauseiden avulla. Avuksi voi ottaa myös audioklippejä, joissa kieliä puhuu eri maiden natiivikansalaiset ympäri maailman. Sovellus on ladattavissa ainoastaan iOS- puhelimiin ja -tabletteihin.

7. LingoKids

Tämän välineen avulla lapsi voi harjoitella koulussa oppimaansa edistyäkseen itsekseen. Ohjelma hyödyntää erilaisia pelejä, lauluja ja useita interaktiivisia aktiviteetteja, jotka pitävät lapsen opiskelumotivaatiota yllä. Vieraan kielen opiskelu muutaman minuutin verran päivässä on sekä hauskaa että helppoa.

Vieraan kielen oppimista voi tukea erilaisten sovellusten avulla

8. Chinese Skill

Jos haluat kannustaa lastasi opiskelemaan mandariinikiinaa, tämä sovellus on loistava apuri siihen. Se on interaktiivinen kurssi, joka perustuu erilaisiin peleihin, ja joka jakautuu eri tasoihin. Parasta on se, että se on suunniteltu vastaamaan vahvistettuja kielen hallinnan standardeja. Sovelluksen voi löytää Applen ja Androidin sovelluskaupasta.

Näiden vieraan kielen oppimista tukevien sovellusten lisäksi on olemassa tehokkaita tapoja käyttää mobiililaitteita avuksi viittomakielen ja pistekirjoituksen oppimisessa. Vaikka ne eivät ole yhtä yleisiä, ne ovat kuitenkin tärkeä osa kykyä kommunikoida universaalisti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.