20 T-kirjaimella alkavaa nimeä pojille
 

20 T-kirjaimella alkavaa nimeä pojille

Tänään jaamme listan T-kirjaimella alkavista poikien nimistä. Valitse niistä kaunein vauvallesi!
20 T-kirjaimella alkavaa nimeä pojille
Samanta Ruiz

Kirjoittanut ja tarkastanut opettaja Samanta Ruiz.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Muutaman kuukauden kuluttua lapsesi saapuu! Sinun on valmisteltava monia tärkeitä asioita, kuten hänen huoneensa, vaatteensa ja asusteensa. Mutta on jotain vieläkin oleellisempaa, ja se on lapsesi nimeäminen. Jos et ole vielä tehnyt päätöstä ja olet vasta etsimässä nimeä, täältä löydät 20 T-kirjaimella alkavaa ulkomaalaista nimeä pojille.

Haluamme olla mukanasi tässä hyvin tärkeässä päätöksessä, ja siksi kehotamme sinua lukemaan läpi laatimamme listan. Löydät varmasti nimen, joka valloittaa sydämesi. Mutta jos näin ei käy, ei hätää! Blogissamme on paljon upeita nimilistoja joko alkukirjaimen, historiallisten henkilöiden, kirjojen henkilöiden jne. mukaan.

Katso, kuinka moni kaunis nimi alkaa T-kirjaimella.

20 T-kirjaimella alkavaa nimeä pojille

T-kirjain on latinalaisten aakkosten konsonantti. Sen alkuperä löytyy jopa foinikialaisia ja seemiläisiä kulttuureja vanhempien kulttuurien aakkosista, joissa se esitettiin ristin + muodossa ja tunnettiin nimellä tau (“risti tai merkki”). Tuo merkki kehittyi nykyiseen T-muotoonsa ja otti muita muotoja arabialaisissa (kuten Ta ) ja heprealaisissa (kuten Tav ) aakkosissa.

Etsitään siis eri alkuperää olevia T-kirjaimella alkavia poikien nimiä ja otetaan selvää niiden merkityksistä. Yksi nimistä saattaa olla vaikka se, jonka sinä valitset lapsellesi.

Poikavauva makaa selällään ja pitää kiinni jaloistaan.
Lapsen nimen valintaa ei pidä ottaa kevyesti, sillä se on ensimmäinen osa lapsen identiteettiä.

Listattu aakkosjärjestyksessä

 • Tabor: tulee muinaisranskan sanasta tarbournier, joka tarkoittaa “tamburiinin soittajaa”.
 • Tadaaki: japanilainen nimi, joka koostuu sanoista tad, eli “uskollinen tai lojaali”, ja aki, joka tarkoittaa “kirkasta tai valoisaa”.
 • Tadeo: espanjankielinen versio vanhasta arameankielisestä nimestä Lebeo.
 • Tahoe: Amerikan alkuperäiskansojen nimi, joka tarkoittaa “suurta vettä”. Se viittaa myös Nevadan osavaltiossa sijaitsevaan järveen, joka oli Washoe-kansan maailman keskus.
 • Talib: tämä arabialaista alkuperää oleva nimi tarkoittaa “se, joka etsii”.
 • Taylor: alun perin ammattisukunimi (tailleor, munaisenglannissa). Viittaa henkilöön, joka työskentelee “leikaten kuin räätäli”.
 • Tegan: tarkoittaa “pientä ja oikeudenmukaista”. Deminutiivi sanasta teg, joka merkitsee walesin kielellä oikeudenmukaista henkilöä.
 • Tex: Texasin deminutiivi.
 • Theo: lyhenne nimestä Theodore, joka tulee kreikan kielen nimestä Theodoros. Se koostuu theosista, joka tarkoittaa “Jumalaa”, ja doronista, joka tarkoittaa “lahjaa”.
 • Thierry: ranskalainen nimi, joka tulee germaanisesta nimestä Theodoric.
 • Thor: muinaisnorjasta. Thor on ukkosen jumala norjalaisessa mytologiassa.
 • Ticiano tai Tiziano: latinalaista alkuperää oleva nimi, joka tulee sanasta titianus, joka viittaa “suureen ja vahvaan”.
 • Timoteo: tulee kreikan kielen sanasta Τιμόθεος eli timáo-theós, jonka merkitys on “Jumalan palvonta” tai “se, joka palvoo Jumalaa”.
 • Timothy: Timoteon englanninkielinen vastine.
 • Tízoc : atsteekkien nimi, joka tarkoittaa “se, joka vuotaa verta katumuksesta”.
 • Tobias: tämä nimi tulee heprean kielen sanasta Tobiah, alun perin Tobiyyahu, joka muodostuu sanasta tob eli “hyvä” ja Yahveh, joka on Jumalan nimi. Sen tulkitaan näin ollen tarkoittavan: “Jumala on hyvä”.
 • Thomas: Peräisin arameankielisestä sanasta tōm, joka tarkoittaa “kaksoset”. Paljon käytettyjä muunnelmia nimestä ovat Tom ja Tommy.
 • Tonátiuh : nimen merkitys on “voimakas kuin aurinko” tai “loistaa” nahuatlin kielellä.
 • Torin: gaelin kielestä peräisin oleva nimi, jonka merkitys on “päällikkö”.
 • Tracey tai Tracy: tulee englanninkielisestä sukunimestä, jonka merkitys on “se, joka tulee Thraciuksesta”, Rooman valtakuntaan kuuluvasta Gallian maakunnasta.

Nimi on lapsen oikeus

Isä pitelee vauvaansa olkapäällään.
Nimi on lapsen ensimmäinen käyntikortti yhteiskunnalle, jossa hän on syntynyt.

Tiesitkö, että nimi on yksi UNICEFin vahvistamista lapsen oikeuksista? Lapsen oikeuksien yleissopimuksen artikla 7:ssä todetaan seuraavaa:

“Lapsi rekisteröidään välittömästi syntymän jälkeen, ja hänellä on syntymästään lähtien oikeus nimeen, oikeus saada kansalaisuus ja mahdollisuuksien mukaan oikeus tuntea vanhempansa ja saada heiltä hoivaa.”

Voit valita lapsellesi suositun tai vähän erikoisemman nimen, mutta tärkeintä on, että teet sen osoituksena vastuullisuudesta ja rakkaudesta lastasi kohtaan.

Mitä pidit näistä T-kirjaimella alkavista poikien nimistä? Ajatuksena on löytää nimi, joka antaa lapsellesi identiteetin – se erottaa hänet muista koko loppuelämänsä ajan.

”Nimen valitseminen lapselle voi olla hankalaa. Sen ei tulisi ainoastaan kuulostaa hyvältä sukunimien kanssa, vaan on myös tärkeää miettiä tulevia lempinimiä, olivatpa ne hyviä tai huonoja.”

-William Kremer, BBC News World-


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.