14 Game of Thronesin innoittamaa nimeä tytöille ja pojille
 

14 Game of Thronesin innoittamaa nimeä tytöille ja pojille

Jos olet Game of Thrones -fani ja etsit inspiraatiota tulevan lapsesi nimeksi, jatka lukemista!
14 Game of Thronesin innoittamaa nimeä tytöille ja pojille
Elena Sanz Martín

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 06 joulukuuta, 2021

Trendit vaikuttavat vahvasti ihmisten tekemiin päätöksiin ja myös siihen, miten tuoreet vanhemmat nimeävät lapsensa. Muun muassa muusikot, taiteilijat sekä televisiosarjojen ja elokuvien hahmot ovat inspiroineet vanhempia jo vuosikymmenten ajan. Tänään listaamme 14 Game of Thronesin innoittamaa nimeä, joita voidaan käyttää sekä tyttöjen että poikien nimeämisen apuna.

Game of Thrones -kuume

Huhtikuussa 2011 julkaistiin ensimmäinen jakso yhdestä kaikkien aikojen kalleimmista televisiosarjoista. Tätä David Benioffin ja D.B. Weissin luomaa ja HBO:n tuottamaa fantasiasarjaa julkaistiin yhteensä kahdeksan kauden ja yli kuudenkymmenen jakson verran. Game of Thrones -televisiosarja perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan.

Game of Thrones sijoittuu Westerosin ja Essosin maanosiin, joissa yhdeksän vuotta kestänyt kesä on muuttumassa talveksi. Westerosin aatelissuvut kamppailevat Seitsemän kuningaskunnan vallasta samalla, kun kylmässä pohjoisessa valtavan jäämuurin takana nousevat vanhat taruolennot, jotka uhkaavat koko Westerosin turvallisuutta.

Sarja on rikkonut katsojaennätyksiä ja saavuttanut laajan ja kansainvälisen fanikunnan. Se on kerännyt suosiota myös arvostelijoiden keskuudessa, mutta saanut myös kritiikkiä jatkuvan seksin, väkivallan ja seksuaalisen väkivallan käytöstä.

14 Game of Thronesin innoittamaa nimeä tytöille ja pojille

14 Game of Thronesin innoittamaa nimeä tytöille ja pojille

7 nimeä pojille

 • Bran: Englanninkielisen Brandon-nimen deminutiivi, joka tarkoittaa pensaiden peittämää kukkulaa tai korppia. Sarjassa Bran on Ned ja Catelyn Starkin poika, joka tunnetaan myös Kolmisilmäisenä korppina.
 • Jon: Baskinkielinen muunnelma Johnista, joka on heprealaista alkuperää ja tarkoittaa jumala on armollinen. Sarjassa Jon Snow on ystävällinen Eddard Starkin avioton poika. Tämä ystävällinen ja jalo mies on merkityksellinen hahmo tarinan edetessä.
 • Eddard: Eddard ”Ned” Stark on Starkin perheen patriarkka, Talvivaaran lordi ja pohjoisen vartija. Hän on jalo ja uskollinen mies ja yksi sarjan rehellisimmistä hahmoista.
 • Theon: Kreikkalaista alkuperää oleva nimi, joka tarkoittaa hurskasta.
 • Sandor: Unkarilainen muunnos Alexander-nimelle, jonka kreikankielinen merkitys on miesten puolustaja. Sarjassa Sandor Clegane on Cersein vanhimman pojan Joffreyn henkivartija.
 • Sam: Yksi sarjan rakastetuimmista hahmoista ystävällisyytensä ja huomaavaisuutensa ansiosta. Tämän Jon Snown ystävän nimi on heprealaista alkuperää olevan Samuelin deminutiivi, joka tarkoittaa jumalan kuulemaa.
 • Davos: Salakuljettaja, ritari ja Stannis Baratheonin neuvonantaja. Nimi on heprealaista alkuperää ja tarkoittaa rakasta.

7 nimeä tytöille

 • Arya: Muunnos sanskritinkielisestä Aria-nimestä, joka tarkoittaa jaloa, ilmaa ja laulua. Sarjassa Arya on Eddard ja Catelyn Starkin tytär ja yksi joukon suurimmista sotureista.
 • Brienne: Sarjan oma johdannainen Briana-nimestä, joka puolestaan on feminiini versio Brian-nimestä. Se tarkoittaa vahvaa, hyveellistä ja kunniallista.
 • Sansa: Juontaa juurensa sanskritin kielestä, tarkoittaa kiitosta ja viehätystä. Sarjassa Sansa Stark kehittyy pinnallisesta tytöstä rohkeaksi naiseksi.
 • Lyanna: Fiktiivinen nimi, joka luotiin erityisesti sarjaa varten. Nimi hohkaa rohkeutta ja johtajuutta, mutta myös makeutta ja herkkyyttä.
 • Melisandre: Ranskankielinen muunnos germaanista alkuperää olevasta Millicent-sanasta, joka tarkoittaa työssä vahvaa. Sarjassa Melisandre tunnetaan myös nimillä The Red Woman ja pappitar R’hllorin.
 • Catelyn: Catelyn on sarjassa Eddard Starkin vaimo ja Aryan, Sansan ja Robb Starkin äiti. Nimi on muunnelma Caitlinista, joka puolestaan on irlantilainen versio Catherine-nimestä. Nimen kreikkalainen alkuperä tarkoittaa puhdasta.
 • Yara: Yara on Theon Greyjoyn sisar ja Balon Greyjoyn, Rautasaarten herran, tytär. Arabialaista alkuperää oleva nimi tarkoittaa pientä perhosta.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.