14 epätavallista pojan nimeä merkityksineen - Äitiyden Ihme
 

14 epätavallista pojan nimeä merkityksineen

14 epätavallista pojan nimeä merkityksineen
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Lapsille annettavista epätavallisista nimistä on tullut viime vuosina yhä yleisempi ilmiö. Tänään mekin jaamme 14 epätavallista pojan nimeä, jotka erottuvat taatusti perinteisten ja klassisten nimien joukosta.

Nimen valitseminen lapselle on aina iso ja tärkeä päätös. Vanhempien on oltava nimestä samaa mieltä, ja yleensä nimen myös halutaan sopivan yhteen lapsen sukunimen kanssa. Lopullisella päätöksellä tulee olemaan oma vaikutuksensa lapsen tulevaisuuteen.

14 epätavallista pojan nimeä merkityksineen

Adel: Arabialaiseen kulttuuriin tykästyneiden on helppo kallistua tämän libanonilaisen nimen puoleen. Se juontuu adl-sanasta, joka symboloi vapautta ja tasa-arvoa. Libanonilaiset uskovat, että Adel on vaikutusvaltaisen henkilön nimi.

Adonis: Tällä nimellä on foinikialaiset juuret, ja sen suosio on kreikkalaisen mytologian ansiota. Nimi viittaa kauneuden ja himon mieheen. Tämä kreikkalainen jumala oli niin kaunis, että Afrodite rakastui häneen täyttä päätä ja yritti jopa pelastaa hänet villisian hyökkäykseltä.

Alonso: Tämä nimi on hyvä valinta, jos lapselle toivotaan eloisaa luonnetta. Alonso tarkoittaa häntä, joka on valmis taistelemaan. Tämä nimi on germaanista alkuperää.

Alessandro: Tämä nimi muodostuu kahden kreikkalaisen sanan yhdistelmästä. Ensimmäinen niistä on alekho, joka tarkoittaa puolustamista, ja toinen andros, jolla tarkoitetaan ihmistä. Nimen merkitys on siis ihmisten puolustaja.

Basil: Myös tämä on epätavallinen pojan nimi. Tämän nimen valinneiden on hyvä tietää, että se on muunnos Basileios-nimestä, joka merkitsee todellisuutta. Basil liitettiin muinaisessa Kreikassa kuninkaallinen-sanaan.

Bastian: Tämä nimi ohanteellinen valinta niille vanhemmille, joiden tavoitteena on korostaa lapsensa johtajan taitoja. Bastian juontuu kreikkalaisesta sebastos-nimityksestä, joka edustaa kunnioitettuja ihmisiä ja tarkoittaa arvostettua ja kunniakasta.

15 epätavallista pojan nimeä merkityksineen

Gael: Tämän lyhyen nimen juuret ovat kelttiläisessä kulttuurissa.  Nimi juontuu ludael-sanasta, joka tarkoittaa anteliasta miestä.

Isamu: Tämä japanilainen nimi on hyvin harvinainen, mutta sillä on väkevä merkitys. Isamu on rohkeuden ja urheuden mies, joten kyseessä erityiselle ja oikeamieliselle pojalle sopiva nimi.

Elian: Tämä nimi on hyvä valinta, kun halutaan korostaa lapsen älykkyyttä. Elian tarkoittaa kirkkainta, ja kreikkalaisessa mytologiassa häntä edustaa Valon kuningas.

Paris: Tämän nimen historia tunnetaan hyvin Homerin suuresta Iliad-teoksesta. Paris, Troijan kuninkaan poika, kidnappaa Helenan ja käynnistää näin Troijan sodan. Tällä nimellä on esihellenistiset juuret, ja se tarkoittaa “itä, joka auttaa parhaiten.

Pavel: Tämä venäläinen nimi vastaa englannin Paul-nimeä. Se yhdistetään monissa kulttuureissa sinnikkäisiin miehiin.

Leonel: Tämä nimi merkitsee “pientä leijonaa”, ja on muunnos nimestä Lionel. Sitä käytettiin usein keskiajan Ranskassa, ja sillä viitataan vahvoihin ja menestyksekkäisiin miesluonteisiin.

Kilian: Tämän nimen alkuperä on Irlannissa. Se tarkoittaa luostarin miestä ja taistelua. Tästä nimestä on muodostunut ajan kuluessa erilaisia muunnoksia, kuten Cecilio ja Cilian.

Thiago: Tämän kauniin nimen merkitys on jumala meidät palkitsee, ja se on yleinen nimi lähinnä Portugalissa ja Brasiliassa. kaltaisissa Tämän nimen uskotaan olevan muunnos portugalinkielisissä maissa käytetystä Santiago-nimestä. Sen juuret ovat Hepreassa ja se on esiintynyt ensimmäisen kerran Raamatussa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.