15 erikoista kansainvälistä nimeä tytölle - Äitiyden Ihme
 

15 erikoista kansainvälistä nimeä tytölle

15 erikoista kansainvälistä nimeä tytölle
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tänä päivänä monet vanhemmat haluavat valita lapselleen vähemmän perinteikkään nimen, ja usein inspiraatiota haetaan ulkomailta. Tänään listaammekin viisitoista kansainvälistä nimeä, joista voi hakea innoitusta oman tyttären nimeämiseen.

15 erikoista ja kansainvälistä nimeä tytölle

Amaya: Tämä nimi tulee Pohjois-Espanjan Baskimaasta, eikä sen merkitys ole täysin selvillä. Joillekin se tarkoittaa loppua ja toisille pitkään toivottua tyttöä.

Aylin: Etelä-Amerikan alkuperäiskansoilla on paljon tarjottavaa kulttuurin osalta, ja heiltä on peräisin myös Aylin-nimi, joka tarkoittaa läpinäkyvää tai selkeää. Se oli hyvin tavallinen nimi Chilessä ja Argentiinassa elävien heimojen keskuudessa.

Ainhoa: Myös tämä nimi on peräisin Baskimaasta. Itse asiassa olemassa on myös saman niminen kylä, jossa on historiallinen Neitsyt Marian maalaus. Moni baskimaalainen nainen on nimeltään Ainhoa.

Adara: Niille, jotka haluavat korostaa tyttärensä puhtautta, Adara voi olla oivallinen nimivalinta. Se on heprealaista alkuperää ja tarkoittaa neitsyttä tai neitoa. On myös olemassa Adara-niminen tähti.

Cassandra: Tämä on sopiva valinta vanhemmille, jotka pitävät voimakkaista ja luonteikkaista nimistä. Muinaisessa kreikan kielessä Cassandra tarkoitti miehen sisaria. Troijan kuningas Priamos nimesi tyttärensä Cassandraksi, ja nimellä on myyttisiä merkityksiä.

Kendra: Tämä on anglosaksinen nimi, joka tulee itse asiassa Kendrick-sukunimestä. Se tarkoittaa tanskan kielessä korkeaa kukkulaa.

15 erikoista ja kansainvälistä nimeä tytölle

Melania: Melania on sopiva nimivalinta, jos halutaan korostaa pienen tyttären herttaisuutta. Se viittaa hunajan makeuteen ja on peräisin muinaisesta Kreikasta.

Minerva: Tämä on Rooman valtakunnan viisauden jumalan nimi. Kreikan kielessä sen vastine on Athena. Vanhemmille, jotka rakastavat mytologiaa, tämä nimi voi olla kiinnostava, sillä se viittaa yhteen muinaisten aikojen tärkeimmistä jumalista.

Mireya: Tämä katalaaninimi kaunista, joskin jotkut tulkitsevat sen tarkoittavan myös ihailtavaa. Nimi tulee latinan kielen sanasta mirus, joka liittyy kauneuteen.

Sinfonia: Tätä nimiä suositellaan tietenkin musiikkia rakastaville vanhemmille. Sinfonia tarkoittaa orkesterin esittämää musiikkikappaletta. Nimi tuo mieleen monimutkaisuuden, arvokkuuden ja taiteellisen kauneuden.

Paulina: Toisin kuin monet luulevat, Paulina ei ole Paula-nimen muunnos, vaan se liittyy kristinuskon apostoli pyhään Paavaliin. Paulina tarkoittaa pientä, jolla on suuruutta.

Uxia: Tämä on melkoisen ajatuksia herättävä nimi, jonka merkitys on jokaisen vanhemman toive. Uxia tarkoittaa nimittäin hyvin syntynyttä muinaisella kreikan kielellä.

Xenia: Tämä elegantti, mutta erikoinen nimi on peräisin muinaisesta Kreikasta. Xenia tarkoittaa vieraanvaraisuutta ja sitä voidaan käyttää myös synonyyminä solidaarisuudelle. Nimi on tavallinen esimerkiksi Venäjällä ja Espanjassa.

15 erikoista ja kansainvälistä nimeä tytölle

Yelina: Vaikka ei siltä ensisilmäyksellä vaikutakaan, tällä nimellä on kreikkalainen alkuperä. Se tarkoittaa sitä, joka loistaa kuin aurinko, ja sitä käytetään usein etelä-amerikkalaisissa maissa.

Zenda: Nimellä on arabialainen alkuperä, ja se tarkoittaa pyhää naisellisuutta. Jotkut kuitenkin uskovat, että nimellä on persialainen alkuperä, joka viittaa elämä-sanaan. Jos lapselle halutaan nimi, jolla on hengellisiä viitteitä, Zenda sopii oivallisesti.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.