Raskauden aikainen seksi - nauti siitä! - Äitiyden Ihme
 

Raskauden aikainen seksi - nauti siitä!

Raskauden aikainen seksi - nauti siitä!
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Se, että olet raskaana, ei tarkoita, ettäkö sinun tulisi laittaa elämäsi ja sen kaikki nautinnot tauolle. Raskauden aikainen seksi on suositeltavaa, joten harrasta sitä ja nauti siitä!

Kaikista raskauden aikaisista fyysisistä ja hormonaalisista muutoksista sekä aiheen ympärillä esiintyvistä myyteistä huolimatta, raskauden aikainen seksi tekee hyvää, ja suurin osa asiantuntijoista suosittelee sitä.

Heidän mukaansa erityistä varovaisuutta tarvitaan ainoastaan, kun kyseessä on riskiraskaus tai pariskunnan jommankumman osapuolen terveydentila estää intiimin kanssakäymisen.

Seksin harrastaminen oman kumppanin kanssa vapauttaa rakkaushormoniksi kutsuttua oksitosiinia, joka saa aikaan rentouttavan ja kaikin puolin hyvän olon.

Toinen seksin harrastamisen hyvistä puolista on, että se voi nostattaa itsetuntoa. Seksi saa naisen tuntemaan olonsa halutuksi ja varmemmaksi omassa kropassaan, mikä on tärkeää aikana, jolloin keho käy läpi suuria muutoksia.

Raskauden aikainen seksi ei vahingoita vauvaa. Kohdunkaulaa suojaa paksu kalvo, ja vaikka orgasmi aiheuttaakin pieniä supistuksia kohdussa, ne eivät aiheuta lapselle vaaraa.

Tämän lisäksi pariskunnan seksin aikana kokema keskinäinen rakkaus tekee hyvää sikiön kehitykselle.

Raskauden aikainen seksi ja seksuaaliset halut

Seksi raskauden aikana

Raskauden ensimmäiset, pahoinvoinnin ja muun epämukavan olon täyttämät kuukaudet, johtavat yleensä seksuaalisen halukkuuden vähenemiseen. Keskustele kumppanisi kanssa, jotta hän ymmärtää, mistä halujesi väheneminen johtuu.

Raskausajan viimeisten viikkojen aikana väsymys, raskauden aikana kertyneet kilot ja lähestyvä synnytys voivat vaikuttaa seksuaalisiin haluihin.

Osa naisista kokee seksuaalisen halukkuutensa lisääntyvän raskauden aikana. He tuntevat syvempää halua ja haluavat harrastaa seksiä tavallista useammin. Jotkut naiset kertovat kokevansa miellyttävämpiä orgasmeja raskauden aikana.

Varo seksikontaktissa tarttuvia tulehduksia

Naiset ovat raskauden aikana normaalia alttiimpia virtsatietulehdukselle ja genitaalialueen yleiselle epämukavuudelle.

Tällaisia ongelmia välttääksesi, kiinnitä erityisen hyvää huomiota hygieniaan ja pyydä kumppaniasi tekemään samoin. Jos jostain syystä tunnet kipua tai epämukavaa oloa, älä epäröi puhua asiasta neuvolahoitajan tai lääkärin kanssa.

Jos sinulla ei ole vakituista kumppania, tai et tunne mahdollisen seksikumppanisi terveydentilaa, on parempi pitäytyä vaarantamasta omaa ja lapsesi terveyttä.

Mahdollisia asentoja

Raskauden aikana osa asennoista saattaa muuttua epämukaviksi, ja vatsan kasvava koko estää esimerkiksi lähetyssaarnaaja-asennon.

Tämän vuoksi kannattaakin käyttää luovuutta löytääkseen uusia jännittäviä tapoja olla lähellä rakastaan. Seksuaalisviritteiset pelit, suuseksi ja pidempi esileikki voivat kaikki tuoda nautintoa. Voitte myös kokeilla uusia seksiasentoja.

  • Ota tilanne hallintaan sijoittamalla itsesi kumppanisi päälle. Näin voit itse päättää sopivasta rytmistä, ja koska vatsallasi on tilaa, voit liikkua vapaammin.
  • Kylkiasento voi myös olla hyvin miellyttävä asento. Makaa kyljelläsi selkä kumppaniisi päin. Tässä asennossa epämukavan tunteen riski on pieni. Vaihtoehtoisesti voit nojata käsiisi ja jalkoihisi, tai seistä ja ottaa käsilläsi tukea seinästä.
  • Muista nauttia seksistä, äläkä kadota sensuaalisuuttasi. Voitte ottaa avuksi leluja, kauniita alusvaatteita ja muita välineitä, jotka tekevät välisestänne läheisyydestä palkitsevampaa ja nautinnollisempaa.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Arbués, E. R., & León, M. R. (2013). Características y evolución del patrón sexual de la mujer embarazada. Enfermería Global, 12(4), 362-370. https://revistas.um.es/eglobal/article/view/eglobal.12.4.181521
  • Byrd JE, Hyde JS, DeLamater JD, Plant EA. (1998). Sexuality during pregnancy and the year postpartum. J Fam Pract. 1998 Oct; 47(4):305-8.
  • González Labrador, I., & Miyar Pieiga, E. (2001). Sexualidad femenina durante la gestación. Revista cubana de medicina general integral, 17(5), 497-501. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-21252001000500015
  • Richard P. (1984). Sexualidad durante el embarazo. Clin Obstet Ginecol Norteam 1984;3:904-16.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.