Äitien tukiryhmä voi auttaa äitiyden haasteissa - Äitiyden Ihme
 

Äitien tukiryhmä voi auttaa äitiyden haasteissa

Äitien tukiryhmä voi auttaa äitiyden haasteissa
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Äitiys voi olla monin tavoin haastavaa ja ajoittain myös kaoottista, ja on täysin normaalia tehdä virheitä jopa päivittäin. Monet äidit etsivät tukea erilaisista äitien tai vanhempien tukiryhmistä, joissa voi keskustella muiden vanhempien kanssa lastenkasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista.

Äitien tukiryhmä voi auttaa äitiyden haasteissa

Liittymällä äitien muodostamaan tukiryhmään voit säilyttää mielenterveytesi. Monet äidit tarvitsevat tukea ja toisia äitejä vierelleen. Sosiaalisesta mediasta voi helposti löytää erilaisia äitien tukiryhmiä. On kaikkien tiedossa, että äitinä oleminen on maailman vaikein ammatti. Tästä syystä äitien tukiryhmällä on suuri merkitys. Voit viestitellä muiden äitien kanssa, ja he voivat auttaa sinua mahdollisuuksiensa mukaan. Lisäksi saat muilta äideiltä runsaasti rakkautta ja tukea, sillä he ymmärtävät kuinka vaikeaa äitiys voi välillä olla.

Et ole yksin

Kaikki tukiryhmän äidit ovat samassa veneessä kuin sinäkin, joten he kaikki käyvät läpi samoja asioita kanssasi. Toiset äidit ovat käyneet läpi sinun kokemasi asiat jo aiemmin, ja he voivat neuvoa sinua, kun taas toisilla äideillä kyseinen asia voi olla vasta edessä, jolloin he voivat oppia sinun kokemuksistasi. Tulet olemaan kiitollinen muista äideistä, jotka seisovat vierellä tukenasi ja ohjaavat sinua.

Äitien tukiryhmä voi auttaa äitiyden haasteissa

Tulee olemaan päiviä, jotka ovat vaikeampia kuin toiset. Mutta äitien tukiryhmä tulee olemaan vierelläsi tukemassa sinua. Saatat kamppailla tilanteessa, jossa vauva ei nuku tai lapsi on uhmakas, mutta tukiryhmä saa olosi paremmaksi jakamalla kanssasi neuvoja ja ymmärrystä. Tämä pätee varsinkin niiden äitien kanssa, jotka käyvät parhaillaan läpi samaa asiaa kuin sinäkin, sillä he voivat jakaa heidän menettelytapojaan.

Pysy järjissäsi äitien tukiryhmän avulla

Tulet pysymään järjissäsi, kun saat lähettää viestejä tukiryhmälle, ilmaista turhautuneisuuttasi, itkeä yhdessä muiden kanssa tai vain valittaa. Pahimpina päivinäkin äitien tukiryhmä on sinua varten kannustamassa, kuuntelemassa sekä parantamassa oloasi. Vaikka äitien tukiryhmä olisikin sosiaalisessa mediassa, etkä tunne muita äitejä henkilökohtaisesti, tiedät heidän kuitenkin olevan todellisia henkilöitä, jotka osoittavat välittävänsä. Tukiryhmä voi koostua myös lähimmistä ystävistä, äidistäsi, siskoistasi tai muista ystävistä, jotka ovat myös äitejä.

Sinun ei tarvitse olla täydellinen

Sinun ei tarvitse yrittää olla täydellinen, sillä täydellistä äitiä ei ole olemassakaan. Sinun pitää kuitenkin tietää eräs asia, nimittäin se, että vaikka et tietäisikään joka hetki mitä tehdä, yrität kuitenkin aina tehdä parhaasi. Siispä yrität jo parhaillaan parantaa itseäsi äitinä sekä tehdä asiat paremmin.

Äitien tukiryhmä voi auttaa äitiyden haasteissa

Jos sinusta tuntuu, ettet enää jaksa, ota yhteyttä ystäviisi, ja he ovat tukenasi. He löytävät oikeat sanat. He saattavat myös tarjota sellaista tukea, jota et voi kumppaniltasi saada. Äitinä tarvitset ympärillesi muiden äitien muodostaman heimon, jotka ymmärtävät asiat samoin ja pystyvät tarjoamaan sinulle erilaisia näkökulmia. Kumppanisikin tekee parhaansa, mutta aina hän ei voi tarjota sellaista tukea kuin tarvitsisit.

Ystäväsi ovat liittolaisiasi

Ystävät ymmärtävät mitä käyt läpi, mitä tunnet kehossasi, kokemaasi synnytyksen jälkeistä stressiä sekä tunteiden ailahteluja. On tärkeää, että äidit auttavat nostamaan toisensa ylös etenkin silloin, kun teemme virheitä. Joten ota siis puhelin käteen ja ota yhteyttä muihin äiteihin. He ovat sinun heimosi, johon tukeutua silloin kun sinulla on vaikeaa. Mihin tahansa aikaan päivästä äitien tukiryhmästä löytyy varmasti aina joku, joka käyttää muutaman minuutin vastaamalla sinun esittämiin kysymyksiin.

Et ole yksin; äitiys on monimutkaista, mutta sinun ei tarvitse tuntea oloasi yksinäiseksi, vaikka sinusta tuntuukin, että olet jumissa kotona. Kiitos sosiaalisten kanavien, yhteyden pitäminen muihin äiteihin on paljon helpompaa kuin voisit kuvitella. Äitiys on ihmeellistä. Jos teet parhaasi joka päivä, teet loistavaa työtä äitinä!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.