Nopeat kauneusrutiinit kiireiselle äidille - Äitiyden Ihme
 

Nopeat kauneusrutiinit kiireiselle äidille

Nopeat kauneusrutiinit kiireiselle äidille
Marisol Rendón Manrique

Kirjoittanut ja tarkastanut varhaiskasvatuksen kandidaatti Marisol Rendón Manrique.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Mietitkö, miten ehdit huolehtimaan lapsistasi, viettämään aikaa kumppanisi kanssa ja tekemään töitä tuntien samalla olosi hyväksi ja upeaksi? Tämä on mahdollista ottamalla käyttöön tässä artikkelissa esittelemämme nopeat kauneusrutiinit kiireiselle äidille.

Lapsen saatuaan moni nainen lakkaa järjestämästä aikaa itselleen. Vaikka tasapainon löytäminen onkin vaikeaa, äidin tulisi ehtiä pitämään huolta myös itsestään ja tekemään asioita, jotka saavat hänet tuntemaan olonsa hyväksi ja kauniiksi.

Anna siis itsellesi tarvitsemaasi omaa aikaa. Käytä muutama minuutti päivässä rutiineihin, jotka auttavat parantamaan itsetuntoasi.

Mikään ei tee naista kauniimmaksi kuin hänen uskonsa omaan kauneuteensa.

– Sophia Loren

Nopeat kauneusrutiinit kiireiselle äidille

Tehosta meikkaamista

Täyden meikin tekeminen voi viedä kauan aikaa, vaikka olisitkin ammattilainen. On olemassa yksinkertaistavia kikkoja, ilman, että sinun tarvitsisi kulkea täysin ilman meikkiä. Aloita ihon puhdistuksella ja kosteuttavalla voiteella valmistaaksesi ihon meikille.

Lisää hieman poskipunaa, sipaisu huulipunaa tai kevyt kerros ripsiväriä korostaaksesi parhaita puoliasi. Tulet näyttämään luonnolliselta, mutta huolitellulta.

Nopeat kauneusrutiinit - tunnista hiustyyppisi ja opi käsittelemään hiuksiasi

Opi käsittelemään hiuksiasi

Kun tunnet oman hiuslaatusi ja opit käsittelemään hiuksiasi oikealla tavalla, säästät aikaa kiireisinä päivinä. Jos sinulla on kiharat, käytä niihin erityistä kiharavoidetta tai öljyä tehdäksesi kiharista kimmoisat.

Kuumuus ja muotoiluvälineet eivät aina välttämättä ole hyväksi hiuksillesi. Suoristamisen tai kihartamisen sijasta, korosta hiustesi luonnollista rakennetta oikeanlaisilla hiustenhoitotuotteilla.  

Pidä kätesi kosteutettuina

Puhdistusaineiden käyttö ja käsien jatkuva peseminen johtaa helposti kovaan ja kuivaan ihoon. Pitääksesi kätesi pehmeinä, voitele kätesi kosteuttavalla käsivoiteella tai vaseliinilla ennen nukkumaanmenoa.

Saadaksesi parhaan kosteutuksen käsillesi, laita käsiisi hansikkaat 15-20 minuutin ajaksi, niin voide on täysin imeytynyt ihoon.

Kuori ihosi suihkussa

Etsi käsiisi moneen tarkoitukseen olevia kauneustuotteita, kuten esimerkiksi kuoriva suihkugeeli. Ajan säästön lisäksi se pitää ihosi loistavassa kunnossa. 

Peitä juurikasvu luomivärin avulla

Jos sinulla ei ole ollut aikaa peittää juurikasvuasi, on luomiväri viime hetken pelastuksesi. Valitse luomiväri, joka on lähellä hiustesi väriä, ja taputtele sitä hiusten juuriin meikkisienellä tai -siveltimellä. Vaikka tämä onkin lyhytaikainen fiksaus hiuksillesi, on se sitäkin tehokkaampi.

Piristä väsyneitä silmiä teepussien avulla

Jos sinulla ei ole aikaa tehdä kasvonaamiota, keitä kupillinen vihreää teetä, juo se ja laita jäähtyneet teepussit silmiesi alle. Vihreä tee on ihanteellista raikastamaan sameaa ihoa sekä rauhoittamaan aknea ja ärsyyntynyttä ihoa. 

Pidä teepusseja silmien alla muutaman minuutin, ja anna vihreän teen tulehduksia ja bakteereja vastaisten ominaisuuksien tehdä työnsä.

Muut nopeat kauneusrutiinit

  • Kasta puhdas hammasharja tai meikkisivellin huulivoiteeseen ja harjaa kulmakarvasi alle minuutissa. 
  • Jotta saisit ripsistäsi tuuheat, lisää ripsillesi irtopuuteria ennen ripsivärin laittoa.
  • Välttääksesi tummat silmänympärykset, nuku pää hieman koholle tuettuna.
  • Käytä pitkäkestoista huulipunaa. Jos sinulla ei ole päivän aikana aikaa kohentaa huulimeikkiäsi, pitkäkestoiset huulituotteet ovat oikeita juuri sinulle.
  • Suunnittele asusi etukäteen tai luo kapselipuvusto viikoksi eteenpäin. Tällä tavoin vältyt kokeilemasta eri vaihtoehtoja aamulla.
  • Käytä viikottain kookosöljynaamiota hiuksillesi (vain hiusten latvoihin, jos hiuksillasi on taipuvaisuutta rasvaisuuteen). Anna naamion imeytyä yön yli ja huuhtele hyvin aamulla. Kookosöljy on todella tehokas luonnollinen hiustenhoitotuote.
  • Valitse itsellesi monipuolinen, mutta vaivaton hiustyyli.
  • Valitse monikäyttöisiä kosmetiikkatuotteita. BB- voide tai sävyttävä kosteusvoide tekee meikkipohjasta tuplasti kosteutetumman, sekä on olemassa huulivärejä, jotka toimittavat samalla huulivoiteen virkaa. Nämä ovat käytännön tapoja säästämään aikaa kauneusrutiineissasi.

Paras vinkki kaikista: näytä kauneutesi maailmalle hymylläsi. On ymmärrettävää, että olet väsynyt pitkän päivän päätteeksi, mutta hymy todellakin on paras asuste kaikista. 

Etsi päivästäsi muutama minuutti aikaa itsestäsi huolehtimiselle. Huomaat muutoksen myös olotilassasi, kun otat käyttöön tässä artikkelissa esittelemämme nopeat kauneusrutiinit.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.