Kuinka parantaa ihon kuntoa, jos on aina väsynyt? - Äitiyden Ihme
 

Kuinka parantaa ihon kuntoa, jos on aina väsynyt?

Jos haluat parantaa ihosi ulkonäköä, mutta sinulla ei ole aikaa tai energiaa monimutkaisiin hoitorutiineihin tai kasvohoitoihin, kannattaa panostaa muutamaan luottotuotteeseen ja yksinkertaiseen ja tehokkaaseen rutiiniin.
Kuinka parantaa ihon kuntoa, jos on aina väsynyt?

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2019

Äidin, vaimon, ystävän, työntekijän, tyttären ja monen muun roolin täyttäminen voi viedä naisen kaiken ajan. Stressi, ahdistuneisuus ja unenpuute saavat näyttämään väsyneeltä ja ihon samealta ja elottomalta. Jos haluat parantaa ihosi kuntoa ja tehdä siitä sileän ja hehkuvan, kannattaa panostaa oikeisiin tuotteisiin ja muutamaan tärkeään rutiiniin.

Miksi iho muuttuu sameaksi, kun ihminen on väsynyt?

Ennen kuin kerromme, miten saat kasvoillesi takaisin niiden entisen hehkun, selitämme mistä ihon muuttuminen sameaksi ja kulahtaneeksi johtuu.

Asiantuntijoiden mukaan esimerkiksi saasteet, meikki, saippuat ja liika altistuminen auringolle voivat aiheuttaa ihon kunnon huononemista. Ennen pitkää käy sitten niin, että iho alkaa vanhentua ennen aikojaan.

On myös eräitä ihmisen sisäisiä tekijöitä, jotka saavat aikaan ihon muuttumista huonokuntoiseksi. Näitä ovat sopimaton ravinto ja haitalliset elintavat – tupakointi ja liika alkoholinjuonti ovat viimeisestä eräitä esimerkkejä. Ikä ja ihonhoidon puutteellisuus voivat myöskin olla tekijöitä siinä, että iho alkaa näyttää samealta, karhealta ja epämiellyttävältä.

Kuinka parantaa ihon kuntoa, jos on aina väsynyt?

Kuinka parantaa ihon kuntoa, jos on aina väsynyt?

Aivan ensimmäiseksi haluamme kertoa, että ihon sileyden lisäämiseksi ei koskaan tarvita kalliita hoitolakäyntejä. Jo muutamalla minuutilla päivässä pystyt hankkiutumaan eroon haitallisista tekijöistä ja antamaan ihollesi sen tarvitsemia ravinteita. Pidä mielessä seuraavat vinkit, kun suunnittelet ihonhoidon rutiinejasi.

Terveellinen ruokavalio

Muutos lähtee ihmisen sisältä, kun tavoitteena on saada aikaan ulkoisia parannuksia. Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on aivan avainasia, ja tällaiseen sisältyy monenlaisia kasviksia, kuten esimerkiksi porkkanaa, parsakaalia, lehtimangoldia, kurpitsaa, paprikaa, pinaattia ja tomaattia.

Näistä tuotteista saat runsaasti A-vitamiinia, joka edistää ihon uudistumista. Lisäksi kannattaa varmistaa hyvä C-vitamiinin saanti, sillä tämä tekijä edistää kollageenin imeytymistä.

Muita suositeltavia tuotteita ovat pähkinät ja hyvälaatuiset rasvat, jotka auttavat neutralisoimaan vapaiden radikaalien vaikutuksia – nämä tekijät ovat suurin syy ihon kunnon heikkenemiseen ennen aikojaan. Kaura ja hunaja tajoavat loistavaa ulkoista ja sisäistä kosteutusta, mikä on hyödyksi ihon uudistumisen kannalta ja jotta voitaisiin vähentää uupumuksen tunnetta.

Sisältäpäin kosteuttaminen

Vesi helpottaa kehossa olevien myrkyllisten aineiden poistumista, mikä on tärkeää siksi, että nämä saavat aikaan ihon sameutta. Nesteytyksen puute voi myös aiheuttaa ihon läikkiä, joita voi olla vaikea saada katoamaan.

On tärkeää juoda 8-10 lasillista vettä joka päivä, ja jos olet kuumassa ilmastossa, kannattaisi lisätä veden määrää hyvän nesteytyksen takaamiseksi.

Ihon puhdistaminen ja kuoriminen

Ihon puhdistamisen tulisi olla osa päivittäisiä rutiineja – sekä herättyäsi että ennen nukkumaanmenoa. Laita yksinkertaisesti sellaista puhdistusainetta, joka sopii omalle ihotyypillesi, ja poista aine runsaalla juoksevalla vedellä. Sitten laita vielä hyvää kosteusvoidetta. Tämä rituaali tuo ihollesi takaisin sen elinvoiman jo muutamassa päivässä.

Kuorintakin on avuksi ihon pitämiseksi sileänä kaiken aikaa, mutta tätä tulee toistaa vai nkerran viikossa. Voit hankkia erityisiä kuorintatuotteita tai sitten valmistaa itse luonnollisen kuorintavoiteen kotikonstein.

Jotkut naiset pitävät tummasta sokerista tai kahvinpuruista kuorinnassa – voit käyttää myös kuorintahanskoja tai -sientä, ja näitä voidaan käyttää puhdistustuotteen kanssa. Niillä hierotaan hellävaraisesti kasvojen ja vartalon ihoa.

Kuinka parantaa ihon kuntoa, jos on aina väsynyt?

Ihon kosteutus ulkoisesti

Kun olet puhdistanut ja kuorinut ihosi, sitä tarvitsee vielä kosteuttaa. Tämä koskee sekä vartalon että kasvojen ihoa. Voit tähänkin tarkoitukseen ostaa valmiita tuotteita ihotyyppisi mukaisesti, tai sitten voit kokeilla luonnollisia vaihtoehtoja. Iholle sopivat esimerkiksi luonnolliset öljyt, jotka kosteuttavat sitä tehokkaasti.

Voit käyttää vaikkapa manteli-, argan- tai kookosöljyä. Laita tuotetta kostealle iholle kylvyn tai suihkun jälkeen – näin iho imeyttää rasvan paremmin ja tulokset ovat tehokkaammat. Itse asiassa voit hyvin nopeasti huomata, että ihosi näyttää aivan erilaiselta!

Rentoutuminen

Suuri osa ihoon liittyvistä ongelmista johtuu ainakin osittain sellaisista asioista, joilla on yhteys stressiin. Kun vähennät sellaisia huonoja elintapoja kuten tupakointia, alkoholinjuontia ja runsasta kahvinjuontia, saat takuulla aikaan muutoksen parempaan suuntaan. Ja aina silloin tällöin kannattaa myös antaa itsellesi aikaa rentoutumiseen ja ongelmien unohtamiseen

Olet ehkä kuullut, että ihoa voidaan hoitaa näinkin yksinkertaisesti ja kotikonstein, mutta ovatko kaikki nämä asiat osa arkeasi? Jo muutama minuutti päivässä riittää, ja jo perusneuvoilla saat aikaan selkeän kohentumisen ihosi kunnossa.

Jos mietit, miten muuten kasvoja kannattaisi hoitaa, jotta ne eivät aina näyttäisi niin väsyneiltä, tai jos ongelmat jatkuvat näiden ohjeiden noudattamisesta huolimatta, ota kuitenkin yhteyttä ihohoidon ammattilaiseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.