Eroon raskauskiloista - vinkkejä painonpudotukseen - Äitiyden ihme
 

Eroon raskauskiloista - vinkkejä terveelliseen painonpudotukseen

Eroon raskauskiloista - vinkkejä terveelliseen painonpudotukseen
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Vaikka monen naisen suuri unelma on tulla raskaaksi, huolettaa useita silti se, miten vartalo muuttuu raskauden ja lapsen saannin myötä. Monia synnyttäneitä naisia kiinnostaa, kuinka päästä eroon raskauskiloista terveellisesti ja turvallisesti.

Vauvan saattaminen maailmaan on epäilemättä ihmeellinen kokemus. Tämä tärkeä tapahtuma voi kuitenkin herättää äidissä huolta koskien hänen fyysistä olemustaan. Miltä näytämme raskauden jälkeen, ja miten voimme palauttaa vartalon raskautta edeltäneeseen tilaan?

Hyväksymällä vartalosi nautit vauvastasi täysillä

Päästäksesi eroon raskauskiloista, tarvitset kärsivällisyyttä, sillä joudut opettelemaan uuden tavan elää. Tämä auttaa luomaan tasapainoa ja tottumaan uuteen ulkoiseen olemukseen ensimmäisten kuukausien aikana raskauden jälkeen sekä nauttimaan vauvan seurasta.

Terveellinen ruokavalio sekä liikunta johtavat toivottuun tulokseen. Hyvien ajanhallintataitojen avulla olet johdonmukainen ja saavutat tarkkaan määritetyt tavoitteesi.

Jos et hyväksy raskauden mukanaan tuomia muutoksia kehossasi,
stressi, synnytyksen jälkeinen masennus ja ahdistus saattavat aiheuttaa ylivoimaisia mielialan vaihteluita sekä impulsiivisuutta ruokailujen suhteen. Tällöin tulos on päinvastainen kuin toivottu painonpudotus.

Raskauskilojen pudotus terveellisesti

Jos imetät, syö riittävästi

On tärkeää muistaa, että imetys kuluttaa kaloreita, joten paino voi pudota jo imetyksen seurauksena. Äidin tulee myös olla tarkkana siinä, mitä syö, sillä hänen nauttimansa ruoka on samalla ravintoa myös lapselle.

Pääset eroon raskauskiloista syömällä terveellistä ja ravinteikasta ruokaa sekä välttelemällä liian vähäkalorisia dieettejä. Vähäkalorinen ruokavalio voi vaikuttaa naisen vartaloon – ja imetyksen kautta myös lapseen – vahingollisesti, joten pidä huolta, että saat tarpeeksi ravintoa ja kaloreita.

Raskauskilojen pudotus terveellä tavalla

Luo uudet ruokailutottumukset

On tärkeää omaksua uusi terveellinen tapa syödä, ja siinä auttavat seuraavat neuvot:

  • Älä syö liikaa rasvaa.
  • Paista vihannekset.
  • Syö hedelmiä ja kasviksia.
  • Juo tarpeeksi vettä.

Ottamalla käyttöön edellä mainitut neuvot, tulet huomaamaan selvän kehityksen ja suuren eron vartalossasi.

Pääset eroon raskauskiloista suosimalla seuraavia ruokia uudessa ruokavaliossasi:

  • Maito, kananmuna ja rasvaton liha sisältävät tarvittavat proteiinit painon pudottamiseksi.
  • Kasvisten sisältämät antioksidantit parantavat kehosi toimintakykyä.
  • Pähkinät sisältävät kuitua, joka ehkäisee ummetusta.
  • Viljat tarjoavat energiaa ja tekevät olon kylläiseksi.
  • Hedelmät parantavat vastustuskykyä ja terveyttä.

Muita vinkkejä, joiden avulla pääset eroon raskauskiloista

Saavuttaaksesi painonpudotustavoitteesi, ota huomioon myös alla luetellut vinkit.

Vitamiinilisät

Vitamiinit lisäävät energiaa, jota tarvitset uudessa roolissasi äitinä. Lisäksi mineraalit kuten kalsium, rauta ja sinkki ovat tärkeitä polttoaineita kehollesi, ja auttavat jaksamaan tärkeässä uudessa työssäsi äitinä.

Vedenjuonti

Painon pudotessa nopeasti, iho menettää kimmoisuuttaan, mikä saattaa aiheuttaa raskausarpia. On tärkeää kosteuttaa ihoa myös sisältäpäin juomalla vettä. Veden juominen tukee kehon toimintaa, vähentää selluliittia ja edistää terveyttä.

Fyysinen aktiivisuus

Vaunulenkit tuovat mukanaan useita terveyshyötyjä. Paitsi että sinun ja vauvasi välisen suhde alkaa muodostua ja vahvistua ja saatte molemmat raikasta ulkoilmaa sekä auringonvaloa, ulkoilu auttaa sinua ja lastasi sopeutumaan uudenlaiseen elämään.

Omistamalla vähintään tunnin päivässä vaunujen kanssa kävelylle, edistät painonpudotusprosessiasi terveellä tavalla. Jooga, pilates ja lantionpohjan lihasten harjoittelu ovat liikuntamuotoja, jotka vahvistavat vartaloa ja edesauttavat kuntoon pääsemistä.

Älä stressaa

Vartalon tulee saada levätä synnytyksen jälkeen, jotta vältytään vammoilta ja mahdollisilta komplikaatioilta. Jotta raskauskiloista eroon pääseminen onnistuu menestyksekkäästi, on olennaista odottaa tarpeeksi pitkä aika synnytyksen jälkeen ennen painonpudotusprosessin aloittamista.

Kun olet henkisesti valmis muuttamaan ulkoista olemustasi, ota selvää terveellisestä ruokavaliosta ja riittävästä ravinnonsaannista. Liian matalakalorinen ruokavalio voi vahingoittaa kehoasi aikana, jolloin sinun tulisi pitää hyvää huolta niin itsestäsi kuin lapsestasikin.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.