Hypopressive-tekniikalla palautat vartalosi raskautta edeltäneeseen tilaan - Äitiyden Ihme
 

Hypopressive-tekniikalla palautat vartalosi raskautta edeltäneeseen tilaan

Hypopressive-tekniikka on tehokas harjoittelumenetelmä, jonka avulla pystyt palauttamaan vartalosi raskautta edeltäneeseen tilaan. Se on myös erinomainen tapa parantaa vointia yleisesti.
Hypopressive-tekniikalla palautat vartalosi raskautta edeltäneeseen tilaan

Viimeisin päivitys: 06 syyskuuta, 2018

Jos tavoitteenasi on päästä takaisin kuntoon lapsen saamisen jälkeen, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla hypopressive-harjoittelua!

Yritätkö päästä eroon raskauden aikana keräämistäsi lisäkiloista? Haluatko kiinteyttää vatsan seudun lihaksiasi?

Muista, että naisen vartalo levenee ja käy läpi useita muitakin muutoksia raskauden aikana. Synnytyksen jälkeen nämä muutokset ovat hyvin ilmeisiä ja jäävät seuraksemme usein pidemmäksi aikaa kuin toivoisimme.

Sellaiset raskauden aiheuttamat vaivat, kuten ihon venyminen, lihasmassan menetys ja sisäelinten uudelleenasettuminen, aiheuttavat epämukavuutta, jota meidän ei tulisi sivuuttaa.

On tärkeää keskustella lääkärin kanssa ennen kuntoharjoittelun aloittamista raskauden jälkeen. Kun olet saanut lääkäriltäsi hyväksynnän urheilemiselle, voit perehtyä erilaisiin ​​menetelmiin ja ohjelmiin.

Ajatuksena on löytää paras tapa työstää kehoasi fyysisen hyvinvoinnin takaamiseksi. Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset, ponnistelu, pitkäkestoisuus, toisto ja johdonmukaisuus ovat välttämättömiä tekijöitä kuntosi parantamiseksi.

Joten, jos kaipaat litteämpää vatsaa, sellaista kuin sinulla todennäköisesti oli ennen raskautta, joudut uhraamaan liikunnalle aikaa, omistautumista ja kovaa työtä.

Hypopressive-tekniikalla palautat vartalosi raskautta edeltäneeseen tilaan

Hyvän kuntoilurutiinin lisäksi sinun tulee noudattaa tasapainoista ruokavalio ja yleensäkin terveellisiä elämäntapoja. Kaikki elintapamme toimivat yhdessä, muodostaen yhteisen myönteisen vaikutuksen.

Hypopressive-harjoittelu on paras liittolaisesi palauttaaksesi vartalosi raskautta edeltäneeseen tilaan. Ei vain siksi, että tekniikka on suunniteltu hyödyttämään naisia ​​askel askeleelta, vaan myös sen vuoksi, että on kyse hyvin kokonaisvaltaisesta harjoituksesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kyseessä olisi monimutkainen kuntoharjoitus.

Synnyttäminen on yksi elämämme mieleenpainuvimmista ja tärkeimmistä kokemuksista. Tapahtuman vaikutukset vartaloomme voivat kuitenkin saada meitä tuntemaan olomme jonkun verran epämukavaksi.

Mikä on hypopressive-tekniikka?

Hypopressive-tekniikka kuuluu kuntoliikunnan haaraan, ja koostuu joukosta rytmisiä peräkkäisiä harjoituksia. Nämä harjoitukset edellyttävät eri asentojen pitämistä tietyn aikaa, samalla hengitystä optimoiden.

Nämä hengitys- ja asentoharjoitukset ovat peräisin 1980-luvulta. Tavoitteena oli parantaa synnyttäneiden naisten vatsan ja lantionpohjan lihasten kuntoa. Hypopressive luokiteltiin eräänlaiseksi synnytyksen jälkeiseksi hoidoksi virtsankarkailun oireiden lievittämiseksi.

Aluksi harjoitukset keskittyivät yksinkertaiseen istumaannousujen sarjaan. Ajan myötä tekniikkaan kuitenkin sisällytettiin tiettyjä harjoituksia, jotka oli räätälöity kunkin naisen yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Menetelmän ominaisuudet, joiden avulla palautat vartalosi raskautta edeltäneeseen tilaan

Ensimmäinen asia, joka sinun on otettava huomioon ennen hypopressive-harjoittelun aloittamista, on ajoitus. Lääkärit suosittelevat odottamaan alatiesynnytyksen jälkeen vähintään kaksi kuukautta ennen harjoitteiden tekemistä.

Jos vauvasi syntyi keisarileikkauksella, sinun tulisi odottaa vähintään neljä kuukautta. Suosittelemme myös, että hankit kokonaisvaltaisen arvioinnin yleisestä terveydentilastasi ennen kuin aloitat minkäänlaista kuntokuuria.

Tämän sanottuamme, haluamme korostaa, että hypopressive-tekniikan harjoitukset voidaan sopeuttaa jokaiselle yksilölle sopiviksi.

Alla on lueteltu hypopressive-tekniikan ominaispiirteitä:

  • Päätavoitteena on kiinteyttää vatsaa sekä toiminnallisten että esteettisten syiden vuoksi
  • Harjoitukset ovat hyödyllisiä vatsa-, emätin- ja nivustyrän ehkäisemiseksi
  • Ammattilainen osaa antaa vinkkejä siihen, miten harjoitukset mukautetaan jokaiselle yksilölle sopiviksi, huomioiden vatsalihasten heikkenemisen taso
  • Tekniikka sisältää hengitysharjoituksia, jotka auttavat avaamaan rintakehää ja venyttämään palleaa, mikä edistää lihasten kiinteytymistä

Paras asia tässä tekniikassa on se, että saat tuloksia jo kahdella tai kolmella 20 minuutin harjoituskerralla viikossa. Voit ajan mittaan lisätä hitaasti harjoitusten määrää ja kestoa vieläkin parempien tulosten saavuttamiseksi.

Hypopressive-tekniikan edut

Epäilemättä tärkein etu hypopressive-tekniikan käyttämisessä vartalon palauttamiseksi entiseen tilaan, on vatsan tasoittuminen. Siinä ei kuitenkaan ole kaikki. Tällä tekniikalla voi olla myös muita alla lueteltuja etuja.

Parantunut ryhti

Yleensä naisen ryhti muuttuu raskauden aikana vatsan seudulle ja selkään kohdistuneen lisäpainon vuoksi. Tämä puolestaan ​​aiheuttaa jatkuvaa selkäkipua ja epämukavuutta.

Hypopressive-harjoitusten käyttäminen lisää joustavuutta ja pidentää selkärankaa. Lisäksi se vahvistaa ympäröiviä lihaksia, vähentäen kipua ja parantaen ulkoista olemusta.

Lihasmassan palauttaminen

Sikiön suuri koko yhdessä kohdun kasvun kanssa aiheuttavat vatsalihasten merkittävää venymistä.

Hypopressive-menetelmä palauttaa lihasmassan sekä lihasten toiminnan takaisin raskautta edeltäneeseen tilaan. Tämän vuoksi harjoittelu auttaa myös ehkäisemään virtsankarkailua, seksin aikaista epämukavuutta sekä kohdunlaskeumaa.

Hypopressive-tekniikalla palautat vartalosi raskautta edeltäneeseen tilaan

Ummetuksen väheneminen

Yksi yleisimmistä synnytyksen jälkeisistä oireista on suolen toiminnan hidastuminen. Harjoittamalla hypopressive-tekniikkaa oikein, voit uudelleenohjelmoida kehosi lihaksia parantaaksesi niiden toimintaa. Tähän kuuluvat myös suoliston lihakset, mikä puolestaan vähentää ummetusta.

Hengityselinten vastustuskyvyn lisääntyminen

Yksi etu hypopressive-tekniikan käyttämisessä on pallean jännitteen säätely. Tämän seurauksena pystyt nostamaan vauvaasi ja muita esineitä väsymättä. Harjoittelu myös vähentää mahdollisuuksia sairastua astmaan.

Parempi fyysinen suorituskyky

Hypopressive-tekniikan pitkäaikainen hyöty on lihasten liikkuvuuden ja voiman lisääntyminen. Lisäksi parantuneen hengitystekniikan avulla harjoitusten kestoa voi pidentää ilman, että lihakset väsyvät tai kuluvat loppuun.

Äskettäin synnyttäneet naiset kokevat ulkomuotonsa ja kehonsa usein epämukavaksi synnytyksen jälkeen. Hypopressive-tekniikka voi kuitenkin auttaa sinua tuntemaan olosi taas mukavaksi, mikä hyödyttää sekä fyysistä että emotionaalista terveyttäsi.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.