Isosiskoni, paras ystäväni
 

Isosiskoni, paras ystäväni

Isosiskoni on paras ystäväni. Vanhempani eivät olisi voineet antaa minulle parempaa lahjaa kuin hän.
Isosiskoni, paras ystäväni
Ana Couñago

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Isosiskoni on paras mahdollinen ystävä, jonka elämä voi minulle tarjota. Hän oli kaikkein paras lahja, jonka äitini olisi voinut minulle antaa, jo ennen syntymääni.

Isosiskoni, paras ystäväni

Isosiskoni oli, on ja tulee aina olemaan paras ystäväni. Hän ei ole sen enempää eikä vähempää kuin toinen puoliskoni.

Hän odotti saapumistani maailmaan erityisen innoissaan ja oppi tuntemaan minut tavalla, jolla kukaan muu ei. Suhteemme on aina ollut läheinen ja erityinen.

Hän näki minun nauravan ja itkevän. Hän näki minun kaatuvan ja iloitsevan. Isosiskoni on paras ystäväni, koska hän oli aina läsnä, vankkumattomana vierelläni. Isosiskollani on kyky välittää ja neuvoa kuin omistautunut äiti, mutta hän kykenee tekemään niin minun tasollani.

Isosiskoni kanssa voin olla aina oma itseni.

Sisarukset keinuvat ulkona.

Isosiskostani löydän olkapään, jota vasten voin itkeä jokaista suruani. Ja myös korvaparin, joka tekee taakastani kevyemmän. Hänen käsivarsillaan on kyky koota rikkinäiset palaseni ja saada minut jälleen nauramaan.

Isosiskoni, äärettömän rakkauteni saaja

Sisarusrakkaus välillämme ei koskaan vähene. Pystymme löytämään toisemme monin tavoin yhä uudestaan ja uudestaan. Ja kaiken kaikkiaan olen niin kiitollinen siitä, että minulla on sisko.

Kokemukset isosiskon kanssa ovat loppuelämän aarre. Riippumatta siitä, millaisia erimielisyyksiä tai suuttumusta välillemme syntyy, hän on aina läsnä tarjoamassa minulle ehdotonta tukeaan ja juuri ne oikeat sanat, jotka minun tarvitsee kuulla.

Kun yritän kuvitella elämääni ilman häntä, en yksinkertaisesti pysty. Luojan kiitos, että minulla on ollut hänet syntymästäni asti!

Kasvaessamme huomaan, että isosiskoni auttaa minua rakentamaan ja vahvistamaan omaa persoonaani. Pidän häntä roolimallina ja inspiraation lähteenä.

Jotenkin hän kykenee aina antamaan minulle juuri ne työkalut, joita tarvitsen elämän haasteiden kohtaamiseen, paremmin kuin hän itse olisi pystynyt. Koska hän välittää minusta niin paljon, että haluaa säästää minut hölmöiltä virheiltä.

Roolimallini

Alussa matkin isosiskoani konkreettisilla tavoilla: hänen tapaansa pukeutua, ilmaista itseään ja olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, hänen leikkejään, nauruaan, ehkä jopa hänen makumieltymyksiään jäätelön suhteen. Hän oli aina lähin roolimallini.

Vaikka olenkin ehkä ärsyttänyt siskoani monta kertaa häntä matkimalla, vanhetessamme pystyimme lopulta ymmärtämään, että kyse oli aidosta ihailusta.

Jos en olisi koskaan matkinut siskoani missään asiassa, en olisi löytänyt enemmän yhteistä hänen kanssaan. Nykyään syömme molemmat suurella nautinnolla samanmakuista jäätelöä. Ja kaikki sen ensimmäisen kerran ansiosta, jolloin päätin tilata samaa kuin hän.

Olen ylpeä nähdessäni hänen kasvavan ja saavuttavan kaikki unelmansa. Siitä asti kun hän oli pikkutyttö, hänen vahvuutensa ja sinnikkyytensä ovat motivoineet minua monella tapaa. Hän näytti minulle, että voin saavuttaa kaiken mihin vain päätän ryhtyä, ja että maailma on sellainen millaiseksi minä sen teen.

Isosisko suutelee pikkusiskoa otsalle.

Mitä ehdottomuuteen, lojaaliuteen ja uskollisuuteen tulee, ei ole mitään parempaa kuin isosisko. Hän on se joka tukee minua sekä hyvinä että huonoina aikoina.

Ainutlaatuinen ja erityinen suhde

Isosiskoni rakastaa minua sellaisena kuin olen eikä siitä huolimatta. Hän väittelee kanssani ja on ankarin tuomarini, mutta auttaa minua silti valtavasti pääsemään eteenpäin aina kun sitä tarvitsen.

Sisaruus on varmasti yksi kauneimmista siteistä maailmassa. Kuten jo totesin, isosiskoni on ollut paras lahja jonka olen elämältä saanut.

Hänen seuransa on ollut jatkuva siunaus, ja ilman häntä elämäni ei olisi enää koskaan entisensä. Kun katson kuviamme, en voi muuta kuin hymyillä leveästi sydän ilosta pakahtuen.

Rakastan sinua kovasti, siskoni!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bylsma, L. M., Gračanin, A., & Vingerhoets, A. J. (2019). The neurobiology of human crying. Clinical Autonomic Research29(1), 63-73.
  • Blair, R. J. R. (2012). Considering anger from a cognitive neuroscience perspective. Wiley Interdisciplinary Reviews: Cognitive Science3(1), 65-74.
  • Sierra, J. C., Ortega, V., & Zubeidat, I. (2003). Ansiedad, angustia y estrés: tres conceptos a diferenciar. Revista mal-estar e subjetividade3(1), 10-59.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.