6 maistuvaa kalareseptiä lapsille - Äitiyden Ihme
 

6 maistuvaa kalareseptiä lapsille

6 maistuvaa kalareseptiä lapsille

Viimeisin päivitys: 18 elokuuta, 2021

Kala on ravinteikasta ja terveellistä ruokaa, josta on helppo valmistaa koko perheelle maistuvia aterioita. Kaupoissa on tarjolla laaja valikoima erilaisia kaloja, joita voidaan valmistaa esimerkiksi paistamalla, keittämällä, höyryttämällä tai savustamalla. Tänään jaamme kuusi maistuvaa kalareseptiä, joihin erityisesti lapset ihastuvat.

6 maistuvaa kalareseptiä lapsille

Lohikeitto

Kalakeiton voi valmistaa myös esimerkiksi pakasteseitistä, mutta sekä lohi että kirjolohi sopivat erinomaisesti keiton aineksiksi ja maistuvat yleensä mainiosta myös lapsille. Kalan lisänä käytettäviä juureksia ja kasviksia voi vaihdella maun mukaan. Keiton voi tarjoilla perinteisessä muodossa tai kermaisena sosekeittona.

6 maistuvaa kalareseptiä lapsille

Ainekset

  • Lohta
  • Juureksia tai muita kasviksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, purjoa, tomaattia)
  • Suolaa
  • Tilliä

Valmistus

  1. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja poista varovasti kaikki ruodot.
  2. Pilko vihannekset sopivan kokoisiksi paloiksi.
  3. Laita kattilallinen vettä kiehumaan ja lisää siihen ripaus suolaa. Kun vesi kiehuu, pudota levyn lämpöä.
  4. Keitä kala yhdessä juuresten ja kasvisten kanssa.
  5. Tarjoile keitto tuoreiden yrttien, kuten tillin, kanssa.

Kalapyree

Kalapyree on ravintorikasta ja helposti syötävää ruokaa, joka on hyvä vaihtoehto esimerkiksi lapsen kärsiessä kurkkukivusta.

Ainekset

  • Kalaa maun mukaan
  • Perunoita, porkkanoita ja kurpitsaa
  • Suolaa ja öljyä

Valmistus

  1. Kypsennä kala keittämällä tai höyryttämällä.
  2. Poista kypsästä kalasta ruodot ja murenna se haarukalla. Mausta suolalla ja öljyllä.
  3. Lisää kalan joukkoon kypsiä perunan, porkkanan ja kurpitsan paloja. Soseuta pyreeksi.
tonnikalavoileipä

Nuudelit ja kalapyörykät

Iso osa lapsista rakastaa nuudeleita, joten niitä kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa.

Ainekset

  • Nuudeleita
  • Vähäruotoista kalaa
  • Mausteita maun mukaan

Valmistus

  1. Valmista lapsen lempinuudelit pakkauksen ohjaan mukaan.
  2. Keitä kala kypsäksi ja poista siitä ruodot.
  3. Soseuta kypsä kala ja mausta se mielesi mukaan.
  4. Muotoile kalasoseesta palloja ja lisää ne nuudeleiden joukkoon.

Tonnikalavoileivät

Evääksi tai välipalaksi sopivat tonnikalavoileivät on erittäin helppo valmistaa ja ne maistuvat lähes kaikille lapsille. Voileivät voidaan tarjota joko lämpiminä tai kylminä.

Ainekset

  • Purkkitonnikalaa
  • Majoneesia ja ketsuppia
  • Tomaattia
  • Salaatinlehti
  • Juustoa
  • Leipää

Valmistus

  1. Avaa purkki tonnikalaa ja kaada pois ylimääräinen öljy.
  2. Sekoita tonnikala majoneesin ja ketsupin kanssa.
  3. Viipaloi tomaatti ja siivuta juusto.
  4. Paahda kaksi leipäviipaletta kevyesti.
  5. Nosta tonnikala, tomaatti, salaatinlehti ja juusto leivälle ja peitä kokonaisuus toisella leipäviipaleella.
kalareseptejä lapsille - kalaburgerit

Paistetut kalapyörykät

Kalapyörykät voi valmistaa mistä tahansa ruodottomasta kalasta. Esimerkiksi turska on hyvä vaihtoehto.

Ainekset

  • 2 dl kalaa
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl jauhoja
  • Persiljaa
  • Suolaa
  • 1,2 dl vettä

Valmistus

  1. Murskaa kala ja pilko sipulit ja valkosipulit.
  2. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja muotoile seoksesta pyöryköitä.
  3. Paista pyörykät oliiviöljyssä kauniin kullanruskeiksi.

Kalapurilaiset

Kalasta syntyy terveellisiä ja herkullisia hampurilaisia, jotka maistuvat koko perheelle. Kalapihveihin sopii esimerkiksi turska tai tonnikala.

Ainekset

  • Kalaa
  • 1 kananmuna
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • Korppujauhoja tai leivänmuruja
  • Suolaa ja pippuria
  • Hampurilaissämpylöitä
  • Kasviksia maun mukaan

Valmistus

  1. Keitä tai höyrytä kala.
  2. Murskaa kypsä kala ja lisää sen joukkoon kananmuna, porkkana ja raastettu sipuli. Mausta pienellä määrällä suolaa ja pippuria.
  3. Lisää korppujauhot ja vaivaa seos taikinaksi.
  4. Muotoile seoksesta pihvejä. Leivitä pihvit korppujauhoilla ja paista ne kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.
  5. Nosta kalapihvit hampurilaissämpylöiden väliin muiden täytteiden, kuten tomaatin, salaatin ja majoneesin, kanssa.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev, 2018.
  • Jeromson S., Gallagher IJ., Galloway SD., Hamilton DL., Omega 3 fatty acids and skeletal muscle health. Mar Drugs, 2015.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.