2 ananasreseptiä lapsille
 

2 ananasreseptiä lapsille

Ananasreseptit sopivat ihanteellisesti lasten ruokavalioon, sillä ne lisäävät vitamiinien saantia. Katso nämä maukkaat ehdotukset!
2 ananasreseptiä lapsille

Viimeisin päivitys: 08 elokuuta, 2022

Ananasresepteillä saa ihanteellisesti lisättyä laadukkaiden antioksidanttien ja vitamiinien määrää ruokavaliossa. Tämä parantaa elimistön toimintaa ja varjelee sen terveyttä. Jotta näistä ruoista saisi kaiken irti, ne tulisi sisällyttää tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Alta löydät kaksi maukasta ananasreseptiä lapsille.

Ensin on tärkeää huomata, että lähes kaikki ravitsemusasiantuntijat suosittelevat säännöllistä hedelmien ja vihannesten syöntiä. Etusijalle kannattaa laittaa kauden kasvikset, sillä niiden aistinvaraiset ominaisuudet ja ravintoarvo ovat paremmat.

Haluatko valmistaa jotain maukasta ja tuoretta? Alta löydät kaksi ananasreseptiä lapsille!

Kaksi ananasreseptiä lapsille

1. Hedelmillä ja jogurtilla täytetty ananas

Hedelmillä täytetty ananas.
Hyödynnä kesän hedelmiä ja tee kunnon salaatti käyttämällä ananasta astiana.

Ainekset

 • 1 iso ananas
 • rypäleitä
 • 1 mango
 • 1 vesimeloni
 • 3 appelsiinia
 • mansikoita
 • 1 maustamaton jogurtti
 • 2 rkl sokeria (valinnainen)
 • mintunlehtiä

Valmistusohjeet

 1. Leikkaa ananas kahtia ja poista sitten hedelmäliha.
 2. Pese loput hedelmät, kuori ja paloittele ne. Appelsiineista voi poistaa myös valkoisen sisäosan, jotta ne eivät pilaa jälkiruokaa.
 3. Vatkaa ananasmassaa tehosekoittimessa pienessä määrässä vettä ja lisää kaksi ruokalusikallista sokeria, jos se ei ole kovin makeaa.
 4. Sekoita sitten mehu pilkottujen hedelmien kanssa ja sekoita.
 5. Täytä kaiverrettujen ananasten sisäpuoli seoksella ja lisää sitten jogurtti.
 6. Jäähdytä jälkiruokaa jääkaapissa muutama minuutti ja koristele mintunlehdillä tarjoilun yhteydessä.

Miksi tämä resepti kannattaa sisällyttää lasten ruokavalioon?

Tämä on loistava jälkiruoka pääaterian päätteeksi. Se ei ainoastaan paranna ruoansulatusta, vaan siitä saa myös erittäin korkealaatuisia ravintoaineita. Esimerkiksi C-vitamiinia, jonka on osoitettu tehostavan immuunijärjestelmän toimintaa.

2. Ananas-carpaccio jäätelön kera

Ohueksi viipaloitu ananas ja mansikoita.
Jäätelö on yksi lasten suosikkijälkiruoista. Hyödynnä siis erityistilaisuutta ja lisää siihen sesongin hedelmiä herkullisen jälkiruoan valmistamiseksi.

Ainekset

Valmistusohjeet

 1. Leikkaa pois ananaksen päät ja pilko sitten hedelmäliha viipaleiksi. Mehu tulee laittaa sivuun.
 2. Huuhtele mansikat, poista kannat, leikkaa ne viipaleiksi ja säästä mehu.
 3. Asettele mansikat ananaksen päälle ja kuumenna kaikkea kattilassa sitruunamehun, sokerin ja hedelmistä jääneen mehun kanssa. Saatat joutua lisäämään 100 millilitraa vettä.
 4. Kaada siirappi pilkottujen hedelmien päälle ja laimenna kaikki hyvin.
 5. Anna lopputuloksen jäähtyä jääkaapissa ja tarjoile sen kanssa jäätelöä. Annoksen voi vielä koristella suklaahipuilla.

Mitä tulee huomioida, kun otat tämän reseptin osaksi lastesi ruokavaliota

Joskus on hyvä nauttia jotain makeaa aterian päätteeksi, ja suositeltavin vaihtoehto ovat kokonaiset hedelmät tai jogurtti niiden kuitu- ja probioottipitoisuuden vuoksi. Muihin makeisiin valmisteisiin turvautuminen silloin tällöin ei kuitenkaan aiheuta merkittäviä terveysriskejä.

Mutta kun yksinkertaisten sokereiden runsaasta kulutuksesta tulee tapa, aineenvaihduntasairauksien, kuten 2-tyypin diabeteksen, riski kasvaa, kuten kerrotaan Current Diabetes Reports -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Valmista ananasreseptejä lapsille

Ananasreseptejä voi valmistaa ja ruokavalion ravintotiheyttä lisätä siis monin tavoin. Näin lapset saavat varmasti optimaalisen määrän antioksidantteja ja vitamiineja, mikä johtaa terveyden paranemiseen keskipitkällä aikavälillä.

Älä tietenkään unohda, että monipuolisuus on erittäin tärkeää ja että myös muita hedelmiä tulisi sisällyttää ruokavalioon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.