Suklainen sokerikakku kermatäytteellä
Tämä suklainen sokerikakku kermatäytteellä on helppo valmistaa, ja se hurmaa taatusti sekä lapset että aikuiset. Se voidaan valmistaa lyhyessä ajassa vain muutamasta ainesosasta, ja lopputulos on silti erinomainen juhlaan kuin juhlaan. Sillä voi korvata muut makeat kakut, mutta tässä tapauksessa rakenne on erittäin herkullinen.
Suklainen sokerikakku kermatäytteellä
Ensin on tärkeää huomioida, että lisättyä sokeria sisältäviä jälkiruokia, kuten kermatäytteistä suklaakakkua, tulee syödä kohtuudella. Sokeri voi aiheuttaa haittaa aineenvaihdunnalle keskipitkällä aikavälillä, jos sitä on ruokavaliossa usein.
Nyt kun tämä on selvää, ilahduta heti perhettäsi tällä herkulla. Ryhdytään leipomaan!
Ainesosat
Tämän ihanan kermatäytteisen suklaakakun valmistukseen tarvitset seuraavat ainesosat:
- 250 g jauhoja
- 250 g sokeria
- 4 munaa
- 250 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 1 pussi hiivaa
- 400 g kermavaahtoa
- suklaata tai strösseliä koristeluun
Valmistusohje
- Sekoita ensin voi sokerin ja kananmunien kanssa, kunnes muodostuu kuohkea taikina.
- Siivilöi sitten jauhot ja hiiva edellisen seoksen päälle. Näin saat paakuttoman ja paremman lopputuloksen. Sekoita aineksia vähitellen, jotta valmisteeseen ei pääse liikaa ilmaa.
- Sulata seuraavaksi tumma suklaa. Tämä kannattaa tehdä vesihauteessa, mutta myös mikroaaltouuni käy.
- Kun suklaa on sulatettu, lisää se jauhojen joukkoon ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
- Kun kaikki on hyvin sekoitettu, voitele irtopohjavuoka voilla ja kaada taikina siihen.
- Paista tasalämmössä 185 celsiusasteessa noin puoli tuntia.
- Kun otat kakun pois uunista, anna sen jäähtyä. Leikkaa se sitten vaakatasossa kahteen yhtä paksuun kerrokseen.
- Levitä alempaan kerrokseen puolet aiemmin vaahdotetusta kermasta ja aseta sitten toinen puolikas sen päälle.
- Koristele loput kakusta lopulla kermavaahdolla ja ripottele päälle esimerkiksi suklaarouhetta tai keksipaloja.
- Anna kakun viilentyä jääkaapissa pari tuntia, niin se on valmis syötäväksi.
Huomioitavaa rasvan ja sokerin kulutuksesta
Jotkut korvaavat kakkuresepteissä voin margariinilla. Heidän tarkoituksenaan on saada lopputuloksesta terveellisempi, mutta käykin juuri päinvastoin.
Margariinin valmistuksessa kasviöljyt kovetetaan ja ne muuttuvat transrasvoiksi. BMJ:ssä julkaistun tutkimuksen mukaan transrasvat voivat lisätä kehon hiljaista tulehdusta ja monitekijäisten sairauksien riskiä.
Myös yksinkertaisten sokereiden kulutusta tulee varoa. Sokeri on yhdistetty 2-tyypin diabetekseen, erityisesti fyysisesti passiivisilla ihmisillä.
Valmista kotona suklainen sokerikakku kermatäytteellä
Suklainen sokerikakku kermatäytteellä on helppo valmistaa, ja se hurmaa taatusti kaikki pöydässä olijat. Se sopii erinomaisesti juhlatilaisuuteen makeaksi herkuksi aterian jälkeen. Ja kaikki pyytävät varmasti lisää!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- de Souza, R. J., Mente, A., Maroleanu, A., Cozma, A. I., Ha, V., Kishibe, T., Uleryk, E., Budylowski, P., Schünemann, H., Beyene, J., & Anand, S. S. (2015). Intake of saturated and trans unsaturated fatty acids and risk of all cause mortality, cardiovascular disease, and type 2 diabetes: systematic review and meta-analysis of observational studies. BMJ (Clinical research ed.), 351, h3978. https://doi.org/10.1136/bmj.h3978
- Yoshida, Y., & Simoes, E. J. (2018). Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Current diabetes reports, 18(6), 31. https://doi.org/10.1007/s11892-018-1004-6